CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: bukannasigoreng

Nasi goreng paling sedap!

  [Copy link]
Post time 6-10-2022 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Olumis replied at 5-10-2022 11:23 PM
Yeahhh ada geng

Ha3! Nasi goreng iols wajib ada sayur(kangkung especially) dan cili pedas berapi.. tapi tak letak bawang merah sbb tak suka, ketuk bawang putih jea, telur mata fuh sedap..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2022 05:34 AM | Show all posts
More than once I ruined my fried rice. I now fully give up cooking fried rice.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-10-2022 02:23 PM | Show all posts
Page88 replied at 9-10-2022 05:34 AM
More than once I ruined my fried rice. I now fully give up cooking fried rice.

jangan give up, boleh cuba lagi banyak tips ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Esok pagi nak buat nasi goreng. Tumis bawang putih + bawang merah + sambal tumis ikan bilis sikit + nasi yang dah gaul dengan garam sikit. Itu je lah resepinya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2022 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Yessss. Y ni paling sedap. Iols berjaya pikat hati asben iols guna nasi grg bodo ni la. Tp iols tmbh ikan bilis garing. Cili mesin iols pakai y pedas namatey sbb dia suka pedas.
Skrg anak2 pon suka. Tp diorg kata papa buat lg sedap dr mama buat. Iols suka la sbb asben y akan masak. Hehehehe.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2024 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedap nasi goreng kalau buat sendiri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-3-2024 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
azirahs007 replied at 31-7-2021 11:15 PM
nenek ai ajar gaul nasi dengan garam dan aji (taknak letak pun boleh) sebelum goreng. nanti rasa gar ...

Samalah nenek iols pun bagi tips gitu tabur garam kat nasi & gaul bagi sekata bfr goreng

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
iols buat nasi goreng guna nasi yg masak dlm low sugar rice cooker rasa dia lain & mushy walaupun nasi dh simpan semalaman dlm peti ais... Ada tips bagi tak mushy share lah

Kalau buat nasi goreng guna nasi normal okay je berderai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 11:20 PM GMT+8 , Processed in 0.458605 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list