CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5425|Reply: 15

apa susu kegemaraan anak2 anda?

  [Copy link]
Post time 18-8-2021 03:22 PM | Show all posts |Read mode
Nak tanya sini, apa jenama susu anda guna untuk anak2? utk saya guna dugro anak xde apa2 complain la..

Ada orang yang lain guna brand ni?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2021 06:31 PM | Show all posts
dah lama tak membeli susu ..hihi.. anak2 pun dah besar.. anak2 i minum semua susu, cuma perasan depa tak suka essential. waktu depa baby sampai 3 tahun macam tu i bagi s26 @ Nan. tapi bila dah besar guna dugro ja sbb jimat sikit. lagipun depa tak dak masalah buang air besar kalau guna susu ni. i punya concern dulu pasal anak2 buang air besar la.. kalau tak kena dgn susu selalu ada masalah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 03:08 PM | Show all posts
Utk keluarga saya, biasanya beli Dugro jugak. rasa enak dan flavor chocolate  pun sedap
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 03:11 PM | Show all posts
Boleh tengok kpd senarai ramuan, dugro ada cukup mineral dgn vitamin yg anak anda perlu. anak2 saya seekarang dah 9tahun xde masalah dgn jenama dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2021 03:16 PM | Show all posts
SaifuLah replied at 19-8-2021 03:08 PM
Utk keluarga saya, biasanya beli Dugro jugak. rasa enak dan flavor chocolate  pun sedap

lebit jimatt jugaa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2021 03:16 PM | Show all posts
santiraj01j replied at 19-8-2021 03:11 PM
Boleh tengok kpd senarai ramuan, dugro ada cukup mineral dgn vitamin yg anak anda perlu. anak2 saya  ...

terima kasih bro.. ini bagi keyakinan sikit
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-8-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Dutch lady coklat utk anak saya dari dulu
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 10:57 PM | Show all posts
Anak2 aku xkisah susu apa pun…semua dorg bedal bila dh besar..time baby dulu s26..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-9-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Minum lactogrow. Actually i nak stopkan susu anak sebab  dah 4+ umur dia..tapi sebab tinggi dia tak memberangsangkan i bagi je lagi formula milk. nak beli pediasure mahal sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 01:25 PM | Show all posts
anak 2tahun, skrg ni masih minum susu s26..
igt nak tukar susu biasa...
susu segar semua jenis jenama dia balun..
hat bancuh, jenama fernleaf saya minum ok jer..
berak pn ok...igt nak tukar susu dia perlahan...
by dapat adik bln 11 nnt, dh boleh minum biasa..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak i dah umur 18 tahun pun masih minum susu....dia stop susu botol masa umur 3 tahun...
Sejak tu i bagi dia susu uht full cream.. Semua anak2 i stop botol susu sebelum umur 4 tahun...

Masa yg sulung tu kecik2, i tak boleh beli susu brand selain dari Dutch Lady ... Sebelum tu masa kat oversea, mesti kena beli susu uht Lacnor... Si abang boleh tau susu uht yg biasa dia minum dgn tak biasa walaupun i pernah tuang susu lain dalam kotak dutch lady... Hahahha

Sekarang dah besar apa2 susu dia minum...asalkan uht full cream.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa masih baby, s26. Lepas tu doc suggest pediasure utk tambah berat badan. Susu mahal² je doc suggest. Pokaii parents.
Apa²pun tt, kalau anak tak sembelit tu kira oklah sesuai. Jangan amik mudah hal sembelit tau nanti ada prob dengan usus anak pulak
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 04:12 PM | Show all posts
Anak saya hari tu minum Dugro fruit & vege tu, tapi skrg dah tak nak minum, beli 900g dah sebulan tak habis. baru 3.5y/o umurnya. minum air kosong je la
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2022 04:17 PM | Show all posts
anak 1 & 2, dugro dan dutch lady.
anak no 3, susu nenen jek. x nak susu formula.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2023 01:02 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 1-9-2021 01:49 PM
Anak i dah umur 18 tahun pun masih minum susu....dia stop susu botol masa umur 3 tahun...
Sejak tu i ...

Yg girl, the latest edition,  minum kopi cap hang tuah kah?


Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2023 02:58 PM | Show all posts
Masa baby Nan... Lpas tu skrg ni Dutch Lady full cream/low fat/strawberry.. Farm fresh pun boleh... xkisah.... Susu tepung everyday tu kdg2 bancuh bagi minum... ikut atas mood.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 194051 Replies : 4493
TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik... UPDATE #45: latar belakang syarikat2 bermasalah siap ada tindakan tatatertib
Perwira2022TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta R
Views : 5023 Replies : 45
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23617 Replies : 153
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 74202 Replies : 2976
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 8371 Replies : 83
MONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
royaldanishMONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
Views : 78469 Replies : 199
BROOKLYN 99
anony-mousBROOKLYN 99
Views : 5918 Replies : 20
ONLY MURDERS IN THE BUILDING
PrickfordONLY MURDERS IN THE BUILDING
Views : 6799 Replies : 27
STRANGER THINGS SEASON 2
farleoSTRANGER THINGS SEASON 2
Views : 30082 Replies : 48
GOOD GIRLS (NETFLIX)
adila39GOOD GIRLS (NETFLIX)
Views : 10022 Replies : 18

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 08:54 AM GMT+8 , Processed in 0.078540 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list