CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dida

MICROWAVE & OVEN

  [Copy link]
Post time 3-10-2005 05:21 PM | Show all posts
ya betuii..
oven murah jer
sekrg ni kalu gi k4 ...sokmo gi "site visit" kat electrical dept..
tgk2..apa yg bole di sambar..hehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2005 05:34 PM | Show all posts
aritu wat experiment ngan oven (since the last time bakar kukis sampai hangus sampai la ni baru cube balik).... berjaya gak bakar kek n biskut.... ye ye...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2005 06:16 PM | Show all posts
Originally posted by NoorMasri at 30-9-2005 04:35 PM


alamak inai...camana nak jwb jawaban objektif takdak, nak bulatkan tang mana..hehehe..yg pasti oven letrik umah akak ni mmg bagus..cap apa ek..cap EFF hahahah akak tak pernah dengo ...



Oh...oven pesen lama eh...akak beli ke lanlord punya?

Inai pakai oven gas yg sekali ngan stove tu le...landlord punya.....saja nak tanya kot-kot sini murah lagi...sekali tengok kat Argos paling murah pun
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2005 06:19 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 3-10-2005 03:07 PM
Assalamualaikum semuer,

Nier jer yg teman ada pun..............
:cak:

Wsalam



Wah....klasik lah oven ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2005 07:18 PM | Show all posts
Originally posted by inai at 3-10-2005 06:19 PM



Wah....klasik lah oven ni..

He he he Inai.
Dah mengelupas cat nya kat luar.

Entah biler bley tukor yg baru. :hmm:
Aa bonus tak tahun nie yer...........................:pray:
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2005 09:52 PM | Show all posts
Lindt nak tumpang tanya kat pakar2 masak kat sini...
Lindt ada gas oven yg ada 4 stove tu.  Camane nak kontrol temp oven tu ye?  1st time try dulu buat kek coklat, terus jadi kek hitam...@ hangus...!  Pas tu try bakar cookies pun >< gak.  Tak reti la nak control temp dia.  Mula2 panaskan oven tu sebelum bakar kuih, halfway bakar kuih temp dia naik makin panas...dan panas....  (Tu la...dulu2 mak suruh tolong buat kuih tak nak...;))

2x je try bakar kuih.  Pas tu beli oven letrik yg kecik brand Pensonic tu, senang kije.

Ingat nak let go oven besar tu tp syg gak sbb oven tu baru 2,3x guna.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-10-2005 10:16 AM | Show all posts
Tengah dok email c shida la ni nak beli over apa?
Nanti dah beli khaleeda tempek kat sini ek..!

Dah ada digital camera  brand konica minolta pun tak reti nak download ..
susahnya nak tempek gambor.kena guna camera hp ...pas tu hantar kat email..
baru boleh save.....ish...ish..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2005 10:17 AM | Show all posts
Shida,

keta mainan tu rasanya dapat b4 raya...
aku raya sakan....tapi sorang2 la...cedihnyer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2005 10:46 AM | Show all posts
Originally posted by zul_khaleeda at 6-10-2005 10:16 AM
Tengah dok email c shida la ni nak beli over apa?
Nanti dah beli khaleeda tempek kat sini ek..!

Dah ada digital camera  brand konica minolta pun tak reti nak download ..
susahnya nak tempek ga ...


la....awat payahnya kak khaleeda. kamera cap bagus dah tu. rugi kalo tak pakai. len kali masak jangan lupa amik gambar tau lepas tu tempek kat sini. bila nak beli oven. pi le jenguk kat care4 kat sebelah opis tu. jangan lupa tempek gambarnya sekali nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2005 10:46 AM | Show all posts
Originally posted by zul_khaleeda at 6-10-2005 10:17 AM
Shida,

keta mainan tu rasanya dapat b4 raya...
aku raya sakan....tapi sorang2 la...cedihnyer


laaaa........lambatnya. nape lak raya sorang? si bujang tu kan ada.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2005 04:20 PM | Show all posts
catz dah selamat memiliki microvave convection oven baru...yuhuu,..nanti catz tempek gambo..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2005 05:28 PM | Show all posts
Haah kalau ada Corning tu lagi senang dah masak2 kat atas api tu bila nak panaskan tu masukkan ajek untuk di panaskan.  Tekan ler sensor reheat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2005 02:14 PM | Show all posts
Originally posted by pentium_catz at 6-10-2005 04:20 PM
catz dah selamat memiliki microvave convection oven baru...yuhuu,..nanti catz tempek gambo..


mana gambonya catz..hu..hu;)
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2005 04:00 PM | Show all posts
nie ada beberapa soalan utk yg dah lama guna oven ni..
1. Bila masa nak guna api bawah shj or atas shj or dua-dua tu?..utk bakar kek, cookies, ayam/ikan dll...boleh bagitau tak?
2. Utk preheat oven tu sebenarnya camna yer? Katalah dia kata masak guna suhu 180 C dan preheat dulu oven tu...yg Maisya buat sekarang mula-mula set suhu kat 180 C then set  masa utk 10 minit, on kan ...cam tu ker?
3. Camna korang bersihkan bahagian dlm oven ni...ada tips? Berapa kerap cuci atau setiap kali lepas guna nak kena lap dengan kain ke etc?

He..he..sekian aje soklan utk hari ni...
Reply

Use magic Report

magnolia This user has been deleted
Post time 10-10-2005 08:31 AM | Show all posts
mag guna oven national...mak mag punyer..dh 13 taon guna..still function ok..wpon luaran dh tak elok...mase dulu  mak kate dier beli lam 600 henggit...tapi mmg tabik arr ngan oven neh...la neh tak kuar dh brand neh..

pastu br nie dier beli microwave/convection oven..brand sharp..lam 1600+...tp lom guna lagi..dok lam kotak tuuu lg...hehehe..

mag plak teruja nk beli brand noxxa yg amway jual tu sbb dier ader breadmaker..so kalu nk wat roti ke atau aper2 je keje nguli senang..sume dier yang buat...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2005 12:06 PM | Show all posts
Originally posted by inai at 8-10-2005 02:14 PM


mana gambonya catz..hu..hu;)


alahai..sori...gambo lom mari.... ngehngeh...pagi tadi sebelom pi keje nak amik gambor oven tuh..tapi tetiba bateri kamera out lah..tak leh amik gambo langsung...tensen je..
cat akan tempek esok .Insya-Allah...

pagi tadi dah guna oven tuh...utk panaskan lauk je..heheh..banyak menda nak kena belajor guna convection oven nih....hem...dalam kepala banyak menda nak buat....tunguu,,,
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2005 01:14 PM | Show all posts
amboi catz......hepinya dia. tak sabar nak tengok mana rupe microwave si catz ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2005 04:19 PM | Show all posts
yay..yay..kita pon dah beli oven baru hari ahad semalam..dah rasmi kan dgn biskut corn flakes thumbprint yg resepinyer dianaA bagi tu (diana dah okey ker - swift doakan dia semakin sehat).

Swift beli oven butterfly 28L (ehh..ker 24L ekk..lupa plak..) ada fan, rotisserie (betol ker ejaan aku ni..cam ni tak bole masuk spelling bee...)

syok nye ada oven baru..bersemangat buat biskut raya..tu yg trus rasmi kan malam tadi.  Buat cookies dari pukol 9:30 sampai tengah malam baru selesai.  Penat giler..tapi syok...siap ada assistants umor 6 tahun ngan 9 tahun..merangkap pengacau-pengacau...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 09:09 AM | Show all posts
Originally posted by Swift at 10-10-2005 04:19 PM
yay..yay..kita pon dah beli oven baru hari ahad semalam..dah rasmi kan dgn biskut corn flakes thumbprint yg resepinyer dianaA bagi tu (diana dah okey ker - swift doakan dia semakin sehat).

Swift ...


SAH............tak solat terawikh! :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 09:14 AM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 11-10-2005 09:09 AM


SAH............tak solat terawikh! :cak:

tak baik buruk sangka weyyyyy...
kan ker terawih tu SUNAT MUAAKAD....
[atau pun ada halangan bulanan.....:malu:]

kak liza selalu balik terawih sampai kat umah jam 9.15 malam tau....:jeler:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 01:08 AM GMT+8 , Processed in 0.093967 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list