CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dida

MICROWAVE & OVEN

  [Copy link]
Post time 11-10-2005 09:34 AM | Show all posts
mana kak khaleeda ni? hari tu dia pun nak beli oven jugak.

catz, mana gambar oven awak tu.

swift, excitednya dia dengan new toys tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2005 09:40 AM | Show all posts
Originally posted by Swift at 10-10-2005 04:19 PM
yay..yay..kita pon dah beli oven baru hari ahad semalam..dah rasmi kan dgn biskut corn flakes thumbprint yg resepinyer dianaA bagi tu (diana dah okey ker - swift doakan dia semakin sehat).

Swift ...


swift...jgn lupa tepek gambor biskut cornflake thumbprint tu.....kita nak tengok...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 12:15 PM | Show all posts
yehhh..nilah gambo oven kita.... hem....berjaya juga tempek kat sini....



hem..tgh study manualnya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 12:17 PM | Show all posts
berapa l tu catz? 23l ye?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 12:18 PM | Show all posts
wahhh swift..excited sungguh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 12:21 PM | Show all posts
27 L ler...
ehm..takle besar sgt...ehm....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-10-2005 12:36 PM | Show all posts
boleh le tu catz. that's why kita orang suggest kalo nak puas hati amik oven. memang puas hati boleh sekali naik tu bnyak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 01:33 PM | Show all posts
Originally posted by hanieliza at 11-10-2005 09:14 AM

tak baik buruk sangka weyyyyy...
kan ker terawih tu SUNAT MUAAKAD....
[atau pun ada halangan bulanan.....:malu:]

kak liza selalu balik terawih sampai ka ...


Aik......nie Speeding Terawikh ker? Kak Liza :hmm:
Teman jam 2230 baru abis.
Tu pun 8 rakaat Terawikh + 3 Witir
:pray:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2005 02:08 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 11-10-2005 09:09 AM


SAH............tak solat terawikh! :cak:


memandai je kata orang tak semayang terawih yer...kita ni kalau nak buat apa-apa kerja tu, mesti pastikan dah siap-siap solat semua baru projek start..baru dapat layan habis-habisan..

betul kata kak liza...tak baik nuduh-nuduh orang tau..org pompuan kan ada pelepasan umum..macam la encik hantu ni tak tau..belum akil baligh lagi ker :cak:  (jangan mare..ni bulan posa..kena banyak sabor..)
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 02:35 PM | Show all posts
Originally posted by speedial at 11-10-2005 09:40 AM


swift...jgn lupa tepek gambor biskut cornflake thumbprint tu.....kita nak tengok...


alahai..bab-bab nak tepek gambo ni yg lomah sikit ni..amek gambar okey lagi..tapi nak menepek nyer blom katam blajar lagi..hhehhe..nanti nak belek-belek thread yg ajor pasai tepek-menepek ni..maklum le kita ni budak baru blajar, sekali tertepek besar gedabak plak..marah org kat kita nanti..tak perlah, nanti swift coba try test..

neway, biskut cornflake thumbprint tu memang sodap..hingga tak jemu-jemu tangan ku mencilok ke dalam balang biskut tu (tapi lepas time bukak posa nooo..sat lagi ada plak yg kata swift ni tak posa plak ;)...anak bujang swift pon suka..berlumba-lumba kitorang dua orang perabih kan..mmg sah tak sampai seminggu tamat la riwayat biskut ni..

tapi kan, biskut ni tak crunchy, dia cam lembut jer gitu..kenapa ekk  :stp: Silap swift ker, atau biskut tu mmg camtu?  Ada sesaper penah try buat tak?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 02:44 PM | Show all posts
Originally posted by pentium_catz at 11-10-2005 12:15 PM
yehhh..nilah gambo oven kita.... hem....berjaya juga tempek kat sini....



hem..tgh study manualnya...


wah catz..cantek nye oven awak..:love: so boleh le mula projek biskut raya ya..
Nampak button nyer kan main meriah lagi..boleh buat macam-macam experiment kalau macam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 02:48 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 11-10-2005 01:33 PM


Aik......nie Speeding Terawikh ker? Kak Liza :hmm:
Teman jam 2230 baru abis.
Tu pun 8 rakaat Terawikh + 3 Witir
:pray:


ff:Nice ...miker jgn tersilap....kak liza tu duk kat Kerteh, Trg...so perbezaan masa tu lebih kurang 10 minit dari KL....kat sana lebih awal masuk Isyak compare to KL....

teman tak heran kalu Kak liza kata balik 9.15 mlm....sbb kadang2 bergantung pada IMAM gak...ada yg baca laju.....tp kalu kena IMAM yg baca selow...memang leh sampai kul 10.30 mlm mcm miker kata tu....tp seingat teman pi solat tarawikh kat KL ni...kalu wat 8 rakaat + witir...kul 9.30 mlm dah leh spi gumah....melainkan wat 20 rakaat baru sampai rumah kul 10.30 mlm.....itupun kalu rumah jauh dari surau/masjid....:cak:

[ Last edited by speedial at 11-10-2005 02:50 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 03:43 PM | Show all posts
Originally posted by Swift at 11-10-2005 02:44 PM


wah catz..cantek nye oven awak..:love: so boleh le mula projek biskut raya ya..
Nampak button nyer kan main meriah lagi..boleh buat macam-macam experiment kalau macam ni..


tulah...dalam kepala mcm2 projek pikir... dah intai2 beberapa resepi kak liza and other forumners...ngehehe..
p/s: kak liza..mintak resepi ye..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 05:01 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 11-10-2005 01:33 PM


Aik......nie Speeding Terawikh ker? Kak Liza :hmm:
Teman jam 2230 baru abis.
Tu pun 8 rakaat Terawikh + 3 Witir
:pray:


Romantiknya solat terawihhh....:jelir:

Originally posted by speedial at 11-10-2005 02:48 PM


ff:Nice ...miker jgn tersilap....kak liza tu duk kat Kerteh, Trg...so perbezaan masa tu lebih kurang 10 minit dari KL....kat sana lebih awal masuk Isyak compare to KL....

teman tak heran k ...


kak liza :setuju: amat ngan speed...
kat Kerteh mmg solat Isya' awal...so janganlah marah..
Kak Liza hanya buat terawih 8 rakaat  dan witir tu 3 rakaat jer...
apa orang kata..lebih baik buat sikit daripada tak buat langsung...

janganlah hanya nak buat 20 rakaat kerana nak lawan2 ngan keupayaan orang lain..

rumah kak liza dekat jer ngan masjid..hanya sepelaung jer..denagar pun kalau imam baca...
kalau naik keter..tak sempat nak masuk gear 4 dah sampai umah dahhhh...:cak:


[ Last edited by hanieliza at 11-10-2005 05:06 PM ]
Reply

Use magic Report

magnolia This user has been deleted
Post time 11-10-2005 08:29 PM | Show all posts
catz..u nyer oven tu beli from amway ker?
samer je ngan mak mag br beli last 2 weeks..
tak guna pon lagi..nk bace manual pon lom sempat...
hehehe..
catz dh try guna ker?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 06:16 AM | Show all posts
ni rumah kak Dar. Tu Mam besar tengah masak ... kuca hanya sekalik mak mak :love:



Oven dll barang semua brand Viking.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-10-2005 07:51 AM | Show all posts
Originally posted by magnolia at 11-10-2005 08:29 PM
catz..u nyer oven tu beli from amway ker?
samer je ngan mak mag br beli last 2 weeks..
tak guna pon lagi..nk bace manual pon lom sempat...
hehehe..
catz dh try guna ker?



yup beli ngn amway...model nih xde jual kat kedai...ni model khas sharp buat untuk amway..kalau kat pasaran yg bersamaan fungsi ngn dia ialah brand panasonic yg rege
rm2200..nama model lupa..tapi brand nih...dia double grill...etc
hehhe..catz br guna utk panas kan lauk... now tgh baca manual..weekend nih nak buat projek percubaan..buat 2 jenis biskut ngn sebijik kek....so dkt2 raya nanti harapnya dah teror guna lah.so bleh buat biskut raya banyak2...negehege...hehehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 08:41 AM | Show all posts
Originally posted by DARSITA at 12-10-2005 06:16 AM
ni rumah kak Dar. Tu Mam besar tengah masak ... kuca hanya sekalik mak mak :love:



Oven dll barang semua brand Viking.


dar....lawa nya kitchen dar!!! viking oh viking....mau ku  beradu di dlm kitchen diulit oleh fridge, stove, oven...dishwasher ....VIKING!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2005 09:22 AM | Show all posts
Originally posted by DARSITA at 12-10-2005 06:16 AM
ni rumah kak Dar. Tu Mam besar tengah masak ... kuca hanya sekalik mak mak :love:



Oven dll barang semua brand Viking.


wah....kak dar. bestnya dapur dia besar. oven pun besar jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2006 11:24 AM | Show all posts

Oh Microwave ku!

Meya kat rumah guna National punya Microwave yang inverter tu.

Problem lah ...bila masak kek ajek...ker pizza ker ...tengah kek/pizza tu tak masak.

Ni ada technician datang ni nak check apa masalahnya. (Tengah ada kat umah ni tengok Meya bakar kek)

Ada tak sesape yang pakai microwave ni?

Share ler pengalaman korang ngan Meya dan geng lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 11:37 PM GMT+8 , Processed in 0.066493 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list