CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dida

MICROWAVE & OVEN

  [Copy link]
Post time 9-2-2006 11:29 AM | Show all posts
meya...tak dapet nak nolong..pasai akak tak pakai microwave..hehhhehe...
kita tunggu rakan2 lain bagi penerangan ok..adalah silap tang mana tu..sabor k....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2006 11:29 AM | Show all posts
Originally posted by meya at 9-2-2006 11:24 AM
Meya kat rumah guna National punya Microwave yang inverter tu.

Problem lah ...bila masak kek ajek...ker pizza ker ...tengah kek/pizza tu tak masak.

Ni ada technician datang ni nak check apa m ...


Meya, topik berkenaan microwave dah ada dibuka. boleh discuss apa2 masalah yang berkaitan di topik yang telah sedia ada http://forum.cari.com.my/viewthr ... &highlight=oven

[ Last edited by shidaaziz at 9-2-2006 11:30 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2006 12:10 PM | Show all posts
Ye ker..Meya tak check tadi sebab tengah teruja nak citer pasal microwave Meya yang bengong ni...(ker tuan dia yang bengong)

Tapi ni technician ni pun ada ni hah tengah tunggu kek guna microwave dia masak ..

Yang guna Meya punya as usual tak masak jugak belah tengah dia...sedih ler.

Sebab tu Meya takde mood or tak dapat nak paste gambar untuk share kat geng lain...sebab kek Meya tak masak tengah so ...tension ler...sedih ler sume ada...

Mood hilang...ni mood tengah hilang jugak nih.

Rasanya kalau problemo sangat Meya nak cari oven yang macam burger tu...oven apatah namanya...masa bujang dulu ada kakak yang dok sekali guna...elok ajek dia masak kek.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2006 12:17 PM | Show all posts
rasa mawar ler maybe masa meya letak timing kek tu dgn kuantiti kek tu tak match... cam mawar nya microwave kena tahu berat kek tu dulu baru blh setkan timingnya
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2006 12:30 PM | Show all posts
Thanks Shida...tapi Meya dah baca dah yang itu.  Meya pun ada reply ..last sekali lepas tu takde lagi geng post.  And takde yang boleh menolong Meya dalam hal nih.

Meya betul2 nak cari sape2 yang pakai National microwave convection oven yang ada sistem inverter.  Alah yang kaler kelabu tuh.

Masa awal2 Meya guna tu boleh bakar kek ...tapi lama2 jadi camtu ..tengah tak masak.

Dah tanya tempat customer service and dah ikut dah cara yang dibagitau ..sama jugak.

technician ni lak apa yang dia tahu pasal kek...fenin ler.

Kalau kita bakar loyang stainless steel dengan loyang aluminium tu ada beza ker?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2006 12:31 PM | Show all posts
Takkanler Meya nak kena beli microwave oven lain lak...$$$$ takdelah pulak.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-2-2006 12:32 PM | Show all posts
Originally posted by meya at 9-2-2006 12:30 PM
Thanks Shida...tapi Meya dah baca dah yang itu.  Meya pun ada reply ..last sekali lepas tu takde lagi geng post.  And takde yang boleh menolong Meya dalam hal nih.

Meya betul2 nak cari sape2 yan ...


ff: maksud shida, since thread berkenaan microwave dah ada, tuliskan permasalahan di situ. lain kali senang orang nak rujuk 1 thread je. tak perlu buka 2 atau 3 thread yang sama.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2006 03:53 PM | Show all posts
Kak fuzzy pun guna microwave ni..National Inverter System C2000P..so far dah guna for about 7 years dah..ok aje..tak ade masalah pun. Boleh bakar kek, steam ikan, buat roti, heat up segala macam lauk lah..tak adalah pulak kek akak jadi setengah masak.  Baru ni ha buat roti sausage macam resipi kak Noor tu..ok..aje..Alhamdulillah.

Bekas aluminium or stainless steel ke tak jadi masalah..as long make sure you guna masa function bakar saja (convection bake) and grill.   Kalau guna function microwave tak boleh guna la all these steel and alumunium containers.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-2-2006 03:12 AM | Show all posts
kalau baking cakes mrs suka oven...microwave tak syok
tp oven mrs dah lerai2 dahhh uwaaa
lipas masuk berteloq kat lam tuh
eerrrgghhhhnf:
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2006 11:45 PM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 9-2-2006 12:32 PM


ff: maksud shida, since thread berkenaan microwave dah ada, tuliskan permasalahan di situ. lain kali senang orang nak rujuk 1 thread je. tak perlu buka 2 atau 3 thread yang sama.


Oh sorilah...Meya dah tersalah faham.

Camner nak buat ni...boleh merge ker?

Meya tak reti ler..boleh mod tolong?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2006 11:48 PM | Show all posts
Originally posted by fuzzywuzzy at 11-2-2006 03:53 PM
Kak fuzzy pun guna microwave ni..National Inverter System C2000P..so far dah guna for about 7 years dah..ok aje..tak ade masalah pun. Boleh bakar kek, steam ikan, buat roti, heat up segala macam la ...


Masa awal tu okay ajek..tapi lama2 dia jadi camtu ler masak kek ajek tak masak tengah.

Ni nanti nak minta diorang amik balik and check again.
Reply

Use magic Report

yusnina This user has been deleted
Post time 22-2-2006 11:56 AM | Show all posts
Swift ada cerita pasal oven butterfly dlm ni....rasanya mcm yg tu le....nanti nina tepek gambar....tp kalau ikut kotak, kapasiti dia 34 liter....price dia RM280...oven besar brand butterfly mcm europa/zanussi tu pun ada, yg tu dia bagi RM880.....tp mcm kata Kak Liza, (tokey tu pun cakap gak) oven tu kena tukar kepala plug sebab dia punya power besar, kita pun kena tukar fius dr 16 ke 30  (ada kes yg terbakar katanya), jadi takut hubby marah, beli le yang voltan x  tinggi sangat......lagipun tengok oven tu besar le gak....cukup le takat untuk sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 01:14 PM | Show all posts
butterfly pon ade oven elektrik ye..baru den tau..selama ni beli yg biasa tu je..yg tengek kat dapo gas :bgrin:

kat mane beli oven butterfly elektrik tu?

shida

aritu baru beli oven gak kan..kat mane beli yer..selalu pergi kedai elektrik jrg jumpe oven besar2 nih...microwave byk le..ke den yg tak tau nih :lol
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 02:31 PM | Show all posts
ashra, shida beli oven kat kedai barangan elektrik le. shida beli kat wangsa maju. shida beli yang tingginya paras paha.

lain kali masuk le sampai ke belakang. jangan mundar-mandir depan je. memang le tak nampak.
Reply

Use magic Report

yusnina This user has been deleted
Post time 22-2-2006 02:52 PM | Show all posts
Originally posted by ashra at 22-2-2006 01:14 PM
butterfly pon ade oven elektrik ye..baru den tau..selama ni beli yg biasa tu je..yg tengek kat dapo gas :bgrin:

kat mane beli oven butterfly elektrik tu?

shida

aritu baru beli oven gak kan ...



  Sempat lagi nina balik snap gambar oven ni....ini le oven yg baru nina beli tu  cap BUTTERFLY - jangan kata oven elektrik tu, oven besar yg cam ngan brand yg shida beli tu (Europa ke Zanussi - lupa lak), pun BUTTERFLY ada...tp bajet ciput, jadi le yg ni pun....dah cukup besar buat nina le...

Itu pun jenuh menjelajah kedai sorang2....hubby x ikut....tp demi nak beli oven, ku gagahkan diri jugak mengusung kotak besar itu....





Features:
Capacity 34 litre
Rotisserie & Convection Oven
4 stages switch heating selector
-Top Heating/Bottom Heating/Top Bottom Heating/Off
4 stainless steel heating elements
60 minutes timer with bell ring

Plus : Fan/Stainless steel body

[ Last edited by yusnina at 22-2-2006 03:16 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 02:55 PM | Show all posts
wah nina.... cantiknya oven nina. murah jugak le kalau 34l harga dalam RM200++. buterfly masih lagi dengan warna corporate dia ek :cak: cuma tak de lambang je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2006 03:00 PM | Show all posts
Originally posted by yusnina at 22-2-2006 02:52 PM

  Sempat lagi nina balik snap gambar oven ni....ini le oven yg baru nina beli tu  cap BUTTERFLY - jangan kata oven elektrik tu, oven besar yg cam ngan brand yg shida beli tu (Europa ke Z ...


bestnya ada 2 rak....ok gak kalu rege RM280 murah gak tu...

mcm oven speed lah....ada gril & kipas utk panggang memanggang....tp speed punya 40 liter....lagik gedabak besor...nantilah kalu ingat balik kang speed amik gambo...

[ Last edited by speedial at 22-2-2006 03:02 PM ]
Reply

Use magic Report

yusnina This user has been deleted
Post time 22-2-2006 03:05 PM | Show all posts
Itu le Shida...sejak2 join forum ni, dah bnyk yg masuk dlm senarai menunggu untuk DIBELI......tunggu bajet ada lebih sikit, memang pantang......hubby geleng kepala aje tengok perangai......ni dok fikir oven lama nak tolak kat sapa pulak...sapa le nak beli oven buruk tu.....hehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 03:06 PM | Show all posts
Ni oven saya... beli tahun 2003.. jenis europa.. tak ingat lak rege....





mmg berguna betul oven ni...


Ni pula my micorowave... boleh bakar kek n biskut gak...

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 03:09 PM | Show all posts
iman, your oven macam shida punya jugak. shida punya cap zanussi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 10:59 PM GMT+8 , Processed in 0.145601 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list