CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dida

MICROWAVE & OVEN

  [Copy link]
Post time 22-2-2006 03:16 PM | Show all posts
Originally posted by yusnina at 22-2-2006 03:05 PM
Itu le Shida...sejak2 join forum ni, dah bnyk yg masuk dlm senarai menunggu untuk DIBELI......tunggu bajet ada lebih sikit, memang pantang......hubby geleng kepala aje tengok perangai......ni dok f ...


yus....speed pun ada 2 oven gak...satu lagi tu kecik jer 18 liter jer...tulah kesian tengok tersadai tak berpakai..tuan dia dah dpt yg baru yg lama dilupakan...hehehehe....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2006 03:17 PM | Show all posts
Originally posted by yusnina at 22-2-2006 02:52 PM



  Sempat lagi nina balik snap gambar oven ni....ini le oven yg baru nina beli tu  cap BUTTERFLY - jangan kata oven elektrik tu, oven besar yg cam ngan brand yg shida beli tu (Europa ke Z ...


nina...wah budget dia dah ngam tuh...utk pertama kali nak beli ni....
dulu tak berapa sgt nak beli oven...
sejak masuk board ni asik dok mikir beli oven.....
beli periuk kukus...

p/s kat kedai mana nina beli oven ni :cak:
Reply

Use magic Report

yusnina This user has been deleted
Post time 22-2-2006 03:43 PM | Show all posts
Zeeqa, nina dok kat Kangar, so beli kat sini je....hari tu Swift ada bagitau pasal oven ni....Swift dok mana ye?  Zeeqa dok kat mana pulak?

p/s rasanya utk first timer, price dia ok le....lagipun semua function ada, siap ngan pemanggang kalau nak panggang ayam.....nina dah ada oven besar pakai dapur tu (sama besar ngan oven letrik Europa tu), oven lama kecik je, so beli yg baru kot2 gas api dapur tu habis....boleh guna yg tu....

[ Last edited by yusnina at 22-2-2006 03:52 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 03:46 PM | Show all posts
Originally posted by yusnina at 22-2-2006 03:43 PM
Zeeqa, nina dok kat Kangar, so beli kat sini je....hari tu Swift ada bagitau pasal oven ni....Swift dok mana ye?  Zeeqa dok kat mana pulak?


kat Kangar ka? kita kat Lembah klang ni...
kadang2 kat KL kadang2 kat Selangor...:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 03:55 PM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 22-2-2006 03:09 PM
iman, your oven macam shida punya jugak. shida punya cap zanussi.


shida, zanusi punya brapa $$$$. kakak huda ada beli europa mcm iman punya tu. RM700
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 03:58 PM | Show all posts


saje imbas dulu2 mak ngan nenek kita ada oven nih.....
rupanya ada lagi ye.....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-2-2006 04:16 PM | Show all posts
hehehe..sama la oven kita iman...hehhe
oven tu omak den yg belikan utk kita dulu...taun bape...tak hengat laa
tapi yg pasti nyer...masa tu...kita lom kawin lagi...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 04:18 PM | Show all posts
Originally posted by nhuda at 22-2-2006 03:55 PM


shida, zanusi punya brapa $$$$. kakak huda ada beli europa mcm iman punya tu. RM700



RM700 not bad la ya.

Shida, Iman - ada apa2 prob tak guna oven tu?  Nak tunggu feedback from siapa2 yg ada zanussi/europa...

Aritu ada tengok zanussi, ckp kat hb nak beli (kat situ tak de jual europa).  Kat rumah dah ada oven kecik Pensonic.  Pastu 2,3x pergi kedai letrik hb tanya nak beli tak, Lindt lak tangguh...sbb tak tau ok ke tidak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


yusnina This user has been deleted
Post time 22-2-2006 04:20 PM | Show all posts
Originally posted by Zeeqa at 22-2-2006 03:58 PM


saje imbas dulu2 mak ngan nenek kita ada oven nih.....
rupanya ada lagi ye.....


Ye le Zeeqa....dulu2 masa kecik mak mmg pakai oven tu pun....skrg pun masih ada dan harga pun dah makin naik.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 04:24 PM | Show all posts
Originally posted by yusnina at 22-2-2006 04:20 PM


Ye le Zeeqa....dulu2 masa kecik mak mmg pakai oven tu pun....skrg pun masih ada dan harga pun dah makin naik.....


berapa harga oven mcm ni skrg nina..10 years ago kita beli RM60..skrg dok dlm kotak jd koleksi antik nak peturun kat anak menantu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 04:27 PM | Show all posts
Originally posted by yusnina at 22-2-2006 04:20 PM


Ye le Zeeqa....dulu2 masa kecik mak mmg pakai oven tu pun....skrg pun masih ada dan harga pun dah makin naik.....


kan....masih ada ye..ni brand Butterfly ..ambik dari Internet...harga $59 tak sure matawang apa....
ni link dia
http://www.stpaulmercantile.com/buttrfly.htm
Reply

Use magic Report

yusnina This user has been deleted
Post time 22-2-2006 04:28 PM | Show all posts
Originally posted by Index at 22-2-2006 04:24 PM


berapa harga oven mcm ni skrg nina..10 years ago kita beli RM60..skrg dok dlm kotak jd koleksi antik nak peturun kat anak menantu..



Index, dulu2 mak beli x sampai pun RM40....skrg ni dah naik, tengok kedai le gak....ada yg jual semurah RM70, tp sampai skrg pun mak masih guna oven tu....kira2 baya ngan nina le oven tu...semua biskut raya buat ngan oven tu le...bayangkan....over 30 years gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 04:29 PM | Show all posts
Originally posted by Index at 22-2-2006 04:24 PM


berapa harga oven mcm ni skrg nina..10 years ago kita beli RM60..skrg dok dlm kotak jd koleksi antik nak peturun kat anak menantu..


index try guna mana tau tersumbat mana2...lama tu..10 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 04:40 PM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 22-2-2006 04:18 PM



RM700 not bad la ya.

Shida, Iman - ada apa2 prob tak guna oven tu?  Nak tunggu feedback from siapa2 yg ada zanussi/europa...

Aritu ada tengok zanussi, ckp kat hb nak beli (kat situ tak  ...


lindt, so far tak de sebarang masalah. memang puas hati. even mak shida pun pakai zanussi gak. umurnya dah nak masuk 20 tahun dah. masih berfungsi dengan baik.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 04:46 PM | Show all posts
Originally posted by Zeeqa at 22-2-2006 04:29 PM


index try guna mana tau tersumbat mana2...lama tu..10 tahun


hehehe..dia nak tersumbat kat mana? kena tenggek atas tungku dapur kan..last time chek tombol pintu dia loose sikit tapi still acceptable..guna jugak time karen elek..sbb tu tak buang..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 04:49 PM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 22-2-2006 04:40 PM


lindt, so far tak de sebarang masalah. memang puas hati. even mak shida pun pakai zanussi gak. umurnya dah nak masuk 20 tahun dah. masih berfungsi dengan baik.


my mom nyer zanussi dah dekat 40 tahun..still berbakti dgn cemerlang..infact..tahap panasnyer sekata jer..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2006 04:50 PM | Show all posts
Originally posted by Index at 22-2-2006 04:46 PM


hehehe..dia nak tersumbat kat mana? kena tenggek atas tungku dapur kan..last time chek tombol pintu dia loose sikit tapi still acceptable..guna jugak time karen elek..sbb tu tak buang..


ish ish jgn buang....sayang tu....jadi barang antik tu....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 04:56 PM | Show all posts
masa kelas ari tu, chef kata kalau nak oven kita terjaga & kepanasannya sekata, seminggu sekali kita panaskan oven tu barang 10 - 15 minit. tapi kalau yang tiap2 minggu membakar, tak payah le. tips ni untuk mereka yang jarang gunakan oven le.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 05:08 PM | Show all posts
bagus tip tu shida....tapi kalau dah yg hobby selalu baking tak perlu la kan.Saya sayangkan oven elba ,dah lebih 5 tahun guna n masih elok lagi.Kalau bakar biskut raya boleh masuk sekali 2 baking tin besar 80 keping biskut.Kalau buat cookis 3 adunan sekejapje dah siap,kalau pakai fan lagi elok,spt cakap kak liza sekata kepanasannya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 05:21 PM | Show all posts

Reply #147 shidaaziz's post

ok, tq shida
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 12:37 AM GMT+8 , Processed in 0.062247 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list