CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: hanieliza

~ SOAL & JAWAB ~

  [Copy link]
Post time 24-8-2009 08:15 PM | Show all posts
1020# petite_adry


simpan sikit gula........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-8-2009 05:00 PM | Show all posts
simpan gula? tk phm..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2009 08:48 PM | Show all posts
1022# petite_adry


not sure ini yang dimaksudkan............. if masakan tu pedas sebab lada, masa masak dan still di atas api, beri gula sikit macam kita bagi garam dan gaul rata........
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2009 12:53 PM | Show all posts
Nak tanya gak...
brand apa yg best utk kicap pekat?

sory kalau dah ada soalan ni...

mtk tolong otai2 kat sini kongsikan brand kicap pekat yg dipakai...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 08:53 PM | Show all posts
salam seme...hari tu ade pergi makan kat restoran chinesse food ...ada satu jenis masakan tu nama dia butter prawn...ada sesape leh ajar tak cara nak buat? mekasih....
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 06:42 PM | Show all posts
salam seme...hari tu ade pergi makan kat restoran chinesse food ...ada satu jenis masakan tu nama dia butter prawn...ada sesape leh ajar tak cara nak buat? mekasih....
sideway Post at 28-8-2009 08:53 PM



ada dalam thread ni: ( kat last few pages )
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=193128
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-9-2009 11:45 AM | Show all posts
1026# maisya


Thanks Mod....ada satu lagi nak tanya...macam mana nak buat sos lemon..? mekasih
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2009 05:23 PM | Show all posts
macam mana nak pastikan tebal biskut tu sama??ada alat atau tips ke sbb sll kalo terap tebal mesti x sama..lawaklak plak...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-9-2009 08:33 PM | Show all posts
1028# izzah_mia


flat surface dan permukaan yang sama tinggi
rolling pin yang khas......... tinggi sudah set - kiri kanan tinggi dari yang tengah....... macam ni   ==II============II==
papan yang kiri kanan tinggi dari tengah........ ada contoh dalam thread biskut..... macam ni     []_____________[]
ambil kertas dan dan tandakan tingginya dari bawah, contoh nak 1/4 inci, 4mm....... roll dough biskut dan sukat dari tepi (i did this dulu )

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2009 11:35 PM | Show all posts
Chem,apa nama benda tu ek?ada gambo tak and rega ye around bapa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2009 12:26 AM | Show all posts
1030# izzah_mia


harga tak tau tapi hari tu ada forumner post dalam salah satu threads....... cari tak jumpa.......
tapi gambarnya:
http://www.thebakerskitchen.net/ ... WPROD&ProdID=93
http://www.shopwiki.com/_Rolling+Pin+Rings
http://www.armchair.com/store/go ... s/cookieboard1.html

ada juga rolling pun yang non-adjustable, ringnya jenis kayu...... fixed.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2009 12:31 AM | Show all posts
satu lagi, seorang chef ni ajar..... boleh buat fixed ring dengan membalut plastic agak tebal dihujung macam gambar di atas yang rolling pin dengan ring tu dan pakukan dikeliling plastik (tapi rolling pin jenis kayu la).  Tebal tu ikut suka berapa mau thickness biskut.........
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2009 10:07 AM | Show all posts
satu lagi, seorang chef ni ajar..... boleh buat fixed ring dengan membalut plastic agak tebal dihujung macam gambar di atas yang rolling pin dengan ring tu dan pakukan dikeliling plastik (tapi rolling ...
chempaka_ku Post at 11-9-2009 00:31


thanks chem:pompom:...saya suka yg pastry board tu. xyah adjust dahkan...barulah sonok kalo dpt biskut sama tebal
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2009 02:18 AM | Show all posts
thanks chem:pompom:...saya suka yg pastry board tu. xyah adjust dahkan...barulah sonok kalo dpt biskut sama tebal
izzah_mia Post at 11-9-2009 10:07



Mana nak cr ek benda ni?pegi kat bagus tp xde.sesapa tau?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2009 04:04 PM | Show all posts
nak tanya puan mamod.. ada tak thread hamper raya etc camner nak buat hamper raya (bkn cam yg kat supermarket tu) kuih apa yg sesuai n rege yg patut kita charge. contohnya hamper raya yg dijual oleh penyanyi nora.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 08:38 AM | Show all posts
nak tanya puan mamod.. ada tak thread hamper raya etc camner nak buat hamper raya (bkn cam yg kat supermarket tu) kuih apa yg sesuai n rege yg patut kita charge. contohnya hamper raya yg dijual oleh p ...
MMISS Post at 15-9-2009 04:04 PM


Rasanya tak de lagik thread macam tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-9-2009 09:10 AM | Show all posts
Mana nak cr ek benda ni?pegi kat bagus tp xde.sesapa tau?
izzah_mia Post at 13-9-2009 02:18


jenuh gi sana sini tp x jumpa benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:01 AM | Show all posts
Rasanya tak de lagik thread macam tu
maisya Post at 16-9-2009 08:38


ko rasa sesuai tak bukak thread baru tuk topik tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 01:14 PM | Show all posts
ko rasa sesuai tak bukak thread baru tuk topik tu
MMISS Post at 16-9-2009 10:01 AM


oklah kalau nak bukak topik baru tapi tak sure la respond camna ....ramai dah nak balik kg ni, tak ramai online.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 07:48 PM | Show all posts
1038# MMISS


kalau guna formula meletak harga kek, ok tak ?
http://forum.cari.com.my/viewthr ... amp;highlight=harga
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 06:34 PM GMT+8 , Processed in 0.070709 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list