CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: hanieliza

~ SOAL & JAWAB ~

  [Copy link]
Post time 21-4-2010 04:22 PM | Show all posts
ada sape-sape boleh tolong saya....saya nak tau la cocoa butter tu macamana rupanya...kalau boleh nak gambar sekali ngan brandnye sekali..saya nak buat homemade chocolate..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-5-2010 10:32 AM | Show all posts
ada sapa2 tau tak .. kat mana nak cari breadmaker??? merata dah cari tp x jumpa
ikaira Post at 19-4-2010 12:37

Cari kat mana yg tak jumpa tu?
Tak cari kat kedai elektrik ka? Kat situ ja yg ada pun..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 10:33 AM | Show all posts
ada sape-sape boleh tolong saya....saya nak tau la cocoa butter tu macamana rupanya...kalau boleh na ...
wakaka_eh Post at 21-4-2010 16:22

Biasanya, kalau ke kedai menjual bahan kek/kuih mcm Bake With Yen, Yummie Bakery dsb..
tanya saja kat kaunter tu cocoa butter dan depa akan tunjukkan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 04:04 PM | Show all posts
Reply 1084# Kacip_Fatimah

Huh... dah jenuh cari, kluar masuk kedai letrik la, ada yg kata kat tesco la .. tapi x de jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 04:47 PM | Show all posts
Reply  Kacip_Fatimah

Huh... dah jenuh cari, kluar masuk kedai letrik la, ada yg kata kat tesco  ...
ikaira Post at 7-5-2010 16:04

Ikaira cuba carik kedai letrik yg mcm Sen Heng, Sen Q atau pun Denki yg kat KLCC tu.
Ikaira tinggal kat mana? Mungkin saya boleh tlg tgk kan lokasinya..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 06:35 PM | Show all posts
sy beli breadmaker brand tesco di teco extra cheras. masa beli bln lps ada lg 1kotak. now xtau laa ada lg ke tak.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-5-2010 07:56 PM | Show all posts
Reply 1085# Kacip_Fatimah

ooo..ye ke..hehehe..selalu cari kat pasaraya je tak jumpalak...nanti nak pi kedai bahan kek lak..t/kasih ye kak kacip fatimah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2010 10:05 PM | Show all posts
Reply 1086# ikaira


    u try cari kat Jaya Jusco. Ahad lps I tgk ada kat JJ Ipoh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2010 01:20 PM | Show all posts
Reply 1087# Kacip_Fatimah

saya kat area bandar pinggiran subang, shah alam... , try gak kat sen heng tp x de
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2010 01:23 PM | Show all posts
Reply 1090# inaz

aiyoo... JJ Ipoh jauh tu... cari gak kt JJ klang, JJ mid valley..still x de gak.. JJ lain x tau la plak!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2010 11:48 AM | Show all posts
Reply  Kacip_Fatimah

saya kat area bandar pinggiran subang, shah alam... , try gak kat sen heng  ...
ikaira Post at 11-5-2010 13:20

masa dulu saya nk carik mixer kenwood, saya carik dlm website nama-nama kedai elektrik dan saya amik semua no telepon derang..pastu saya akan call dan tanya ada tak mixer kenwood dan berapa harga.
Bagusnya, walaupun yg saya call tu company Seng Heng, tapi setiap cawangan yg saya call tu rega dia tak sama. Jadi, saya rasa awak pun boleh cuba jugak perkara yg sama..
[tapi saya sampai ke sudah tak beli mixer tuu..hahaha] call dan tanya samada depa ada tak stok Breadmaker nie..takpun mana-mana website/kedai elektrik yg menawarkan barang elektrik.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2010 02:01 PM | Show all posts
Reply 1093# Kacip_Fatimah

oh... cam tu ye!! bab2 nak menelepon ni berat sket... tp x pe saya kan cuba. mekasih Kacip_fatimah .. very2 appreciate
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 10:44 AM | Show all posts
Salam...
saya newbie dalam arena masak memasak nih...
tadi pagi ade la wat jejemput cucur manis...
resepinya camni...

2 cwn tepung, 2 sudu serbuk susu, 4 sudu gula, sebiji telur, 1 sudu garam, 1/3 sudu kecil baking powder, 1/3 sudu soda bikarbonat, 1 1/2 cawan air..
suma bahan tuh digaul dan di perap dalam peti, pagi baru goreng..

sekali bila goreng, cucur jadi terpenyet dan keras... kenapa yerk....
apa yang kurang..... ke sbb simpan dalam peti?..
Hari tu buat kaedah yang sama utk jejemput sayur, elok pulak terguling jejemputnye..
minta advice dari yang pakar pliss....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 04:12 PM | Show all posts
Post Last Edit by ilahairi at 24-5-2010 16:13

tumpang tanya pada sifu2 kek kat sini...

saya buat kek coklat kukus....
mengapa bila kek telah masak, kek tu tenggelam kat tengah2nye... dah puas cari punca tapi tak jumpa....
bantu ya..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2010 11:55 AM | Show all posts
apa beza daun pasli and daun sup and daun ketumbar..sama ke tak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2010 03:24 PM | Show all posts
salam...
Nk tya la, loyang silikon bley guna kt oven biase ke or jez leh guna kt microwave jer...
tq
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2010 04:50 PM | Show all posts
sorry klu salah tempat ye, nk tanya skit. kenapa my resepi.com tak leh buka
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2010 10:01 AM | Show all posts
Post Last Edit by chempaka_ku at 25-6-2010 10:02

Reply 1099# putris

yang ni ke?

www.resipi.com.my
www.recipe.com
www.resepi.com.my
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2010 08:26 PM | Show all posts
Reply 1100# chempaka_ku


  
  www.myresepi.com.sebelum ni ok je
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 01:51 PM | Show all posts
nak tanye.. ayam kalo simpan dlm fridge cepat sangat lebam kemerah-merahan.. nak masak pun takut sakit perut.. bape lama ideal utk simpan ayam dlm fridge (tempat freezer)

ape petua utk simpan ayam lama2.. (mcm seminggu ke..)

TQ
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 10:23 PM GMT+8 , Processed in 0.226561 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list