CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: hanieliza

~ SOAL & JAWAB ~

  [Copy link]
Post time 18-6-2012 05:12 PM | Show all posts
hai kawan2....
sy ade satu soalan...kalo 3/4 cawan susu pekat tu cmne nk kire nye?? kalo 1/2 cawan sy tahu la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-6-2012 08:54 AM | Show all posts
Reply 1143# guaremaja

setengah dari 1/2 cawan = 1/4 cawan, jadi boleh sukat 3 kali 1/4 cawan atau 1/2 cawan + 1/4 cawan atau 1 cawan tinggalkan 1/4 dari atas.......


kalau selalu buat kek, boleh beli cawan yang dijual di bakery shop, selalunya 1 set.......
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2012 04:05 PM | Show all posts
Reply  guaremaja

setengah dari 1/2 cawan = 1/4 cawan, jadi boleh sukat 3 kali 1/4 cawan atau 1/2 ...
chempaka_ku Post at 20-6-2012 08:54


owh...mkne nye 1/4 tu suku cawan la ye...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2012 04:31 PM | Show all posts
Reply 1145# guaremaja

yup, suku cawan............
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2012 02:43 AM | Show all posts
wat ayam panggang, usuall merah berkilat tu letak madu or sos tiram perap tau..

Anyway, feel free to click here.

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:19 AM | Show all posts
Ada sesiapa tahu dimana boleh beli serbuk jelly kelapa happy grass?  Duduk area Taman Permata, Hulu kelang.
Giant Taman Permata tak ada pulak.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-7-2013 03:07 PM | Show all posts
tumpang tanya....mama nak beli strong white bread flour jenama apa yg bagus dan di mana nak cari? tesco ada tak....nak cuba buat roti daging berkeju resepi Pn Noor Masri, mama jumpa dalam arkib roti...tolong sangat, suami tengok resepi ni so dia suh mama buat!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 01:49 PM | Show all posts
kak kacip mana? noormasri, kak yasmin dan yg lelain, kenapa board ni mcm takda mod?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-11-2013 04:13 PM | Show all posts
kak hanieliza..

D jenjalan kat popular bookstore semalam .. nampak buku resepi sehari 1 resepi ( ada 365 resepi)  by hanieliza.

tu buku akak ker?  sori la kalau acik D ketinggalan ketapi .. dah jarang2 masuk porem  nih kan .
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 08:29 AM | Show all posts
dewi posted on 4-11-2013 04:13 PM
kak hanieliza..

D jenjalan kat popular bookstore semalam .. nampak buku resepi sehari 1 resepi (  ...

memang buku kak liza kita lah tu

kaka dapat buku yang bersignature kak liza
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 04:47 PM | Show all posts
Maaf nak tnya tahu tak soy sauce jenama apa yang halal? boleh tlg jawabkan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 11:30 AM | Show all posts
nak mintak tolong. siapa ada resepi laksa yang mudah dan sedap. saya nak buatkan untuk mak saya. terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 11:33 AM | Show all posts
macam mana nak hilangkan bau bawang di tangan. tolong kasi tips.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 08:43 AM | Show all posts
salam...

nak bertanya..

ada tak sesiapa yang tahu mana nk daptkan termometer yang bole sukat minyak panas.. maksudya masa kita masak kita bole celupkan termometet tu utk tahu suhu minyak tu ..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2014 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
salam..
pertayaan saya - bagaimana sukatan santan kara uht natural cococnut cream 200ml ... bila hendak di jadikan santan cair...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2014 03:15 PM | Show all posts
salam kengkawan

nak tanya neh, korang penah tak makan cendol ngan santan then gatal-gatal badan. Keluar bintik2 merah ? tuh yang I alami 2 minggu lepas, neh cendol homemade yg I buat sendiri. Santan fresh (tak masak) tapi tuh lah gatal2 badan. Korang penah ker?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2014 12:31 PM | Show all posts
sori ye semua sbb taktau nak tanya kat mana...sapa2 sini ada tak penah beli atau terjumpa buku resipi chef ammar?ada usha2 kat kedai buku..tapi tak jumpa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2014 02:27 PM | Show all posts
maleh nak selak belakang. sapa2 boleh bagi tips tak mcm mana nak goreng cucur udang kembung tak serap minyak. semalam masak tapi tak lalu nak makan, minyak banyak sangat
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2015 02:36 PM | Show all posts
minta tanya siapa ada resipi kari ayam yg bagus? sudah try bnyk resipi tapi semua tu pun tak sedap
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 02:56 PM | Show all posts
tq for info. boleh la dicuba nanti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 09:56 PM GMT+8 , Processed in 0.273411 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list