CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: shidaaziz

~ KAUNTER PERTANYAAN - REQUEST RESEPI SAHAJA ~

[Copy link]
 Author| Post time 9-5-2007 02:53 PM | Show all posts
Originally posted by meknis_reena at 9-5-2007 12:56 PM
askum....

kawan2,
sapa2 boleh tolong bagi resepi KUEH TEPUNG PELITA.
sedap tul kueh tu.baru je lepas makan.nk mkn byk kene lah beli byk.
3 bekas kecik tu RM 1.
kalu buat sendiri lagi  ...


Baca di sini  http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=237312&extra=page%3D1&page=1 posting no 13 oleh kak liza.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2007 01:58 AM | Show all posts
Originally posted by anir at 3-5-2007 02:24 PM


beli roti hotdog gardenia tu...6 pcs dlm RM 1.60 je...

pukul  telur ....golekkan roti tadi ngan breadscrumbs..cepat2 golek sampai sekata....
masukkan terus dalam minyak panas...jgn panas ...


tenkiu anir..akan ku terai..
hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 10:04 AM | Show all posts
tima kasih byk2 shida.panjang betul penerangan dlm ruangan tu.kalu saya tk pandai lagi tak tahulah camner ye.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2007 06:59 PM | Show all posts

Reply #176 chempaka_ku's post

ade recipe tu x?

nk try ler

ke pkai adunan brownies biase?

just tuka method je?

:tq::tq:
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2007 07:57 PM | Show all posts

Reply #184 ischae's post

apa yang chemp tengok....resipi brownies biasa pun boleh even yang macam jenis sponge cake tapi steam; boleh juga buat brownies lapis di mana basic adunannya simpan di base dan pipekan chocolate & cheese misalnya atas adunan, steam around 7 minutes atau hingga masak dan simpan lagi the next lapisan....last lapisan masak lebih lama.....

kalau tak ada lapisan just tuang semua, bila masak atasnya boleh decorate macam biasa like dengan grated cheddar cheese....
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2007 10:12 AM | Show all posts

kole kacang

assalamualaikum..........
ada sesape yang tau resepi kole kacang? tolong........... saya dah lama teringin nak makan kole kacang tapi tak dek kat kedai.... nak buat sendiri tak tau.......
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-5-2007 06:43 PM | Show all posts
nak tanya,
resepi soto kat thread mana?
soto ni kategori apa ek??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-5-2007 12:00 PM | Show all posts
Originally posted by McNie at 14-5-2007 10:12 AM
assalamualaikum..........
ada sesape yang tau resepi kole kacang? tolong........... saya dah lama teringin nak makan kole kacang tapi tak dek kat kedai.... nak buat sendiri tak tau.......


cuba cari dekat thread kuih talam manis.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-5-2007 12:02 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 15-5-2007 06:43 PM
nak tanya,
resepi soto kat thread mana?
soto ni kategori apa ek??


pinky tak cuba guna button search ke? kalau guna button search tu, akan jumpa thread soto.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2007 12:13 PM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 16-5-2007 12:00 PM


cuba cari dekat thread kuih talam manis.


tima kasih...............
akan dicari jap lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2007 01:20 PM | Show all posts
Originally posted by McNie at 14-5-2007 10:12 AM
assalamualaikum..........
ada sesape yang tau resepi kole kacang? tolong........... saya dah lama teringin nak makan kole kacang tapi tak dek kat kedai.... nak buat sendiri tak tau.......


http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=93956&page=2
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2007 01:26 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 15-5-2007 06:43 PM
nak tanya,
resepi soto kat thread mana?
soto ni kategori apa ek??

kalau check kat index..
soto nie dok kat kategori mee..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2007 07:43 PM | Show all posts

Reply #189 shidaaziz's post

sy tak tahu nak search mcm mana....

k. kacip...
sy dah cari dlm thread mee kat archive tp tak de pun resepi soto....
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2007 08:43 AM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 16-5-2007 07:43 PM
sy tak tahu nak search mcm mana....

k. kacip...
sy dah cari dlm thread mee kat archive tp tak de pun resepi soto....

kalau takde boleh bukak thread baru..
tapi kena check dulu kat page belakang..
kot2 dia terselit kat sana..
saya pun ada a few resepi soto nk disumbangkan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2007 08:50 AM | Show all posts
chup!!sori pinky...
patut lah awak carik tak jumpa..
soto dok kat kategori sup dan bubur..


http://forum.cari.com.my/viewthr ... page%3D1&page=2
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2007 09:42 AM | Show all posts

Reply #194 Kacip_Fatimah's post

mod dah ada thread tapi sikit je resipi sana.......

http://forum.cari.com.my/viewthr ... &highlight=soto
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-5-2007 11:57 AM | Show all posts
Originally posted by kabus at 17-5-2007 09:42 AM
mod dah ada thread tapi sikit je resipi sana.......

http://forum.cari.com.my/viewthr ... &highlight=soto

kabus..
tu arr..yg nie thread lama gakk..yg paling lama seme dah masuk dalam link yang saya kasik kat pinky tu..
nanti kabus check kat sana erkk..
apa pun saya dah bump thread soto..
kang ada forumer baru nk share resepi derang boleh aje tepek kat sana..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2007 01:08 PM | Show all posts
Cara menggunakan enjin carian di CARI







sekiranya tidak pasti dengan tajuk yang tepat, boleh masukkan keyword sahaja. Contoh, daging, ayam, ikan dsb.

bagi carian kuih pula, contoh nak mencari resepi kuih seri muka. sekiranya tiada nama tersebut, boleh juga serach menggunakan "kuih talam"

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2007 04:24 PM | Show all posts
nak tanya ada tak forumer yang tahu macammana saya boleh dapat/beli metal measuring cup
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2007 07:46 PM | Show all posts

Reply #195 Kacip_Fatimah's post

alhamdulillah dah jumpa dah....

TQ  kak kacip & k.shida
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 06:20 AM GMT+8 , Processed in 0.370174 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list