CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: shidaaziz

~ KAUNTER PERTANYAAN - REQUEST RESEPI SAHAJA ~

[Copy link]
Post time 31-1-2007 10:29 AM | Show all posts

Reply #59 shidaaziz's post

Terima kasih shida...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2007 12:31 PM | Show all posts
kat mana nak cari kuih tahi minyak....org kat cni kata taik minyak....dah berapa tahun x makan....hope ada yg boleh bantu yeah
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 12:48 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 31-1-2007 12:31 PM
kat mana nak cari kuih tahi minyak....org kat cni kata taik minyak....dah berapa tahun x makan....hope ada yg boleh bantu yeah


kuih taik minyak tu mcm mana? klau belah pantai timur, kuih kole kacang ada taruk taik minyak skali
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 07:35 PM | Show all posts
Originally posted by nhuda at 31-1-2007 12:48 PM


kuih taik minyak tu mcm mana? klau belah pantai timur, kuih kole kacang ada taruk taik minyak skali


Honey pon minat kuih kole kacang nih...

Kat Miri ni memang susah nak cari... kat mana ye resepinya... kalau boleh nak cuba belajar...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2007 08:56 PM | Show all posts

Reply #63 nhuda's post

rupa nak mcm bengkang kaler koko....tp rasa bukan rasa bengkang la.....atas dia tabur taik minyak...lebih kurang mcm kak huda cakapkan tu kot.....org kedah panggil taik minyak....last skali makan 5 thn lepas tp masih ingat sampai skrg sbb sedap sgt .....nak resepi
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2007 08:32 AM | Show all posts
Originally posted by picme at 30-1-2007 10:32 AM
Nasi kerabu

saya minat sangat nasi kerabu nih...
nak buat x reti...
please... pd sesaper yg reti... nak resepi yer......


boleh rujuk :dia: [kompilasi] NASI
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-2-2007 10:03 AM | Show all posts

Reply #66 hanieliza's post

  tima kasih bebanyak.......
weekand nih nak try la...
i
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2007 10:08 PM | Show all posts
nak mintak tolong akak-akak kat sini kasik resepi utk masak dry scallop...
teringin nak masak lee... nampak cam sedap je....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-2-2007 07:29 AM | Show all posts

Reply #68 simbiosis's post

pernah jumpa resipi bubur nasi campur scallop ..... nanti cuba cari buku/majalah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 09:25 PM | Show all posts

kueh kayu buruk...

kat mana nak cari recipe ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2007 12:29 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 5-2-2007 09:25 PM
kat mana nak cari recipe ni?


pinky, yang shida besa makan kuih batang buruk.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2007 08:14 PM | Show all posts

Reply #71 shidaaziz's post

eh kueh kayu buruk ke batang buruk??confuese lak....sy ni selalu keliru...cth cam kueh akar nyiur saya kata akar kayu...hehe
kak shida ada resepi batang buruk tu tak?kueh kayu buruk ni diaorg salut ngan kacang tanah tu...kekadang diaorg buh kacang hijau tp x sedap

[ Last edited by  pinKy180 at 6-2-2007 08:25 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2007 08:18 PM | Show all posts
Pueh saya mencari resepi serikaya. Dari sapa tak ingat. Kat mana ya, boleh tolong tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 08:32 AM | Show all posts
Originally posted by zettyhani at 6-2-2007 08:18 PM
Pueh saya mencari resepi serikaya. Dari sapa tak ingat. Kat mana ya, boleh tolong tak?


Ada kat sini:dia: http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=93964&extra=page%3D1#
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-2-2007 03:07 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 6-2-2007 08:14 PM
eh kueh kayu buruk ke batang buruk??confuese lak....sy ni selalu keliru...cth cam kueh akar nyiur saya kata akar kayu...hehe
kak shida ada resepi batang buruk tu tak?kueh kayu buruk ni diao ...


sorry le pinky, shida tak pernah buat. biasa beli je sebab murah. dan suka batang buruk yang pakai kacang hijau.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 03:32 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 31-1-2007 08:56 PM
rupa nak mcm bengkang kaler koko....tp rasa bukan rasa bengkang la.....atas dia tabur taik minyak...lebih kurang mcm kak huda cakapkan tu kot.....org kedah panggil taik minyak....last skali makan ...


kuih kole kacang la tu...taik minyak tu kena masak santan sampai kuar minyak..then terhasil la taik minyak tu...
resepi kole kacang cuba cari kat archive
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-2-2007 03:35 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 31-1-2007 08:56 PM
rupa nak mcm bengkang kaler koko....tp rasa bukan rasa bengkang la.....atas dia tabur taik minyak...lebih kurang mcm kak huda cakapkan tu kot.....org kedah panggil taik minyak....last skali makan ...


kuih kole kacang la tu..
taik minyak tu terhasil bila kita buat minyak kelapa.....kena masak santan sampai kuar minyak..akan terhasil la yg dinamakan taik minyak...dulu mak slalu jgk buat minyak kelapa ni kes kelapa byk tak habis makan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 04:18 PM | Show all posts

Reply #77 nhuda's post

dah jumpa dah kat archieve recipe kak liza:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 04:28 PM | Show all posts

Reply #75 shidaaziz's post

o...sy lak suka kacang tanah....dulu pernah terbeli kacang hijau nyer.....ingatkan expired mulala nak:@ .....pastu kali ke2 beli kat tempat lain pun camtu...lastly baru tau tu kacang hijau silap sy x belek betul2 time beli tuh
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2007 10:26 AM | Show all posts
MCM MANE NAK BUAT..

KUIH CAKUI???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 01:52 AM GMT+8 , Processed in 0.064339 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list