CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: shidaaziz

~ KAUNTER PERTANYAAN - REQUEST RESEPI SAHAJA ~

[Copy link]
Post time 26-3-2007 08:17 AM | Show all posts

Reply #119 cendawan_liar's post

TQ cik wan. wah ni bende baru nih. bole ler try
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-3-2007 11:54 AM | Show all posts
Originally posted by kajol77 at 19-3-2007 12:28 PM
salam........

kajol nak minta jasa baik sesiapa yg tahu mcm ne nak buat bancuhan

karipap mini...yg inti serunding, klu x silap la...

adakah bancuhan nya sama mcm kita mkn karipap biasa tu...


yg mak saya biasa buat agak2 je...
marjerin dicairkan...bila dah agak sejuk skit baru masukkan dlm adunan gandum..agak2 je la..tp tak boleh byk sgt nanti terlampau rapuh...
telur, garam skit yg dicampur dlm air..



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 07:14 PM | Show all posts

Reply #120 hatemetoday's post

eh nama dia paiti ka??
apa jelah....
sy mmg dok cari recipe tu....klau ada tempekla
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 08:51 PM | Show all posts

Reply #123 pinKy180's post

ada a few recipes dalam index....suka tengok tapi belum cuba lagi...

search pai, pie, tee or top hats....

http://forum.cari.com.my/viewthr ... &extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2007 11:05 AM | Show all posts
nak tanya resepi buttercream yang mod shida pakai..nampak cun melecun betoi rupanya hiasan keknya..kalau tak keberatan unutk diperturunkan....dah baca satu2...tapi menang kalau buleh nak tahu yang shida punya sukatan lah..terima kasih...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2007 05:58 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 26-3-2007 07:14 PM
eh nama dia paiti ka??
apa jelah....
sy mmg dok cari recipe tu....klau ada tempekla


dah kasik kat atas link tuh..
cu belek balik kat atas..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-4-2007 08:46 AM | Show all posts
apasal tak nampak kacip punya posting.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 04:48 PM | Show all posts
ikan merah sesuai dimasak apa ek?? suami saya suka sangat suruh saya beli ikan merah..last2 goreng kunyit...tak pun masak lemak cili api...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2007 05:52 PM | Show all posts
Originally posted by lipbalm at 2-4-2007 04:48 PM
ikan merah sesuai dimasak apa ek?? suami saya suka sangat suruh saya beli ikan merah..last2 goreng kunyit...tak pun masak lemak cili api...


buat sup sedap....buat kari pun sedap...klau bhgn kepala lagi kowww...

saya paling koman buat masak merah
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2007 12:54 AM | Show all posts
Hai semua....
Ade tak resepi nak buat DADIH....
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2007 06:46 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

bunga001 This user has been deleted
Post time 4-4-2007 01:36 PM | Show all posts
kite nak sgt request RESEPI KEK/MUFFIN yg tak menggunakan butter & susu..... tolonglah kasi pada sape yg sudi.... bole ke kalo nak buka thread baru yg bertajuk " KEK & MUFFIN - TANPA BUTTER or MILK ???
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2007 12:52 PM | Show all posts
saya nak resipi macaroni n cheese yang macam kat Kenny Rogers tu... ada tak? mekasih all..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2007 08:36 AM | Show all posts
Originally posted by mesmerize at 5-4-2007 12:52 PM
saya nak resipi macaroni n cheese yang macam kat Kenny Rogers tu... ada tak? mekasih all..


Boleh cari kat Food & Recipe Archive...under KOMPILASI PASTA...

:dia: PASTA


[ Last edited by  nhuda at 6-4-2007 08:46 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2007 07:46 PM | Show all posts
Hai, saya baru lagi,... best jugak thread ni,,.....

nak tanya kalau tahu camne nak buat sos thai dipping untuk steamboat macam kat Johnny's tu... sedapnyerrr..... nak makan selalu kat sana, mahal la...

sesiapa yang tahu...  thank you
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2007 07:43 AM | Show all posts
Originally posted by yummymummy at 8-4-2007 07:46 PM
Hai, saya baru lagi,... best jugak thread ni,,.....

nak tanya kalau tahu camne nak buat sos thai dipping untuk steamboat macam kat Johnny's tu... sedapnyerrr..... nak makan selalu kat sana, ma ...


:dia: STEAMBOAT

harap link tu dpt membantu.
next time boleh guna button search kat atas tu...tak pun boleh tengok kat FOOD & RECIPE ARCHIVES
kat situ byk koleksi resepi mengikut kategori
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-4-2007 08:57 PM | Show all posts

Birthday kek

Kepada semua forum, yang di luar sana, I nak minta tolong sikit.. harijadi Mrs. I tak lama lagi..I nak buat kek tapi tak tau recipes buat, simple kek...kalau beli rasa sama aje..kalau bolehlah, sangat2, nak handmade..tq..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2007 12:13 PM | Show all posts
Originally posted by bunga001 at 4-4-2007 01:36 PM
kite nak sgt request RESEPI KEK/MUFFIN yg tak menggunakan butter & susu..... tolonglah kasi pada sape yg sudi.... bole ke kalo nak buka thread baru yg bertajuk " KEK & MUFFIN - TANPA ...

tak perlu bukak thread baru...
bunga just refer thread yg sedia ada..
muffin..kek pun pelbagai resepi ada...
boleh check kat arhieve erkk..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2007 12:55 PM | Show all posts
Originally posted by eontect at 9-4-2007 08:57 PM
Kepada semua forum, yang di luar sana, I nak minta tolong sikit.. harijadi Mrs. I tak lama lagi..I nak buat kek tapi tak tau recipes buat, simple kek...kalau beli rasa sama aje..kalau bolehlah, s ...


kakliza rasa ada banyak pilihan kek
cuba tenguk
:dia: CAKE DECORATION

:dia: CHOCOLATE CAKE

:dia: Kek COKLAT KUKUS

:dia: Kompilasi KEK

kalau rajin surf..mmg banyak sungguh....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2007 01:22 PM | Show all posts
Hati ayam msk lada hitam [ninoZ]

hati ayam - marinate dgn sos tiram, kicap manis kipas udang n kicap cair maggi
bwg beso - potong gegelang
halia muda - hiris nipis
garlic - chopped
spring onion - finely sliced
lada hitam - tumbuk kasar
limau nipis
sedikit minyak bijan
minyak masak

panaskan minyak, tambah minyak bijan sket, saute garlic dgn halia  n spring onion till aromatic, tambah lada hitam..kacau seketika
masukkan hati ayam serta seasoning nyer..kacau rata [ api bior kuat sket]
masukkan bwg beso..kacau lagi hingga hati tu masak..tambah air sket jika perlu
season garam gula secukup rasa..perah limau nipis sket

tak tau nak letak pertanyaan saya ni kat ner..arap saya tak salah tempat ...   tengok resepi kat atas ni ada tulis spring onion,spring onion tu yg maner..arap ninoz(tuan punya resepi )  ke sesapr yg tau boleh tlg jawabkan..... lagi satu kalo ader sesaper resepi lain guna hati ayam boleh tolong kasik tak..jumpa ni satu jer kat archieve.... doktor kata tekanan darah saya rendah tu yg nak start makan hati ayam nih....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 193786 Replies : 4482
TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik...
Perwira2022TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta R
Views : 4977 Replies : 42
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23576 Replies : 151
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 8270 Replies : 83
MONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
royaldanishMONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
Views : 78469 Replies : 199
BROOKLYN 99
anony-mousBROOKLYN 99
Views : 5918 Replies : 20
ONLY MURDERS IN THE BUILDING
PrickfordONLY MURDERS IN THE BUILDING
Views : 6799 Replies : 27
STRANGER THINGS SEASON 2
farleoSTRANGER THINGS SEASON 2
Views : 29981 Replies : 48
GOOD GIRLS (NETFLIX)
adila39GOOD GIRLS (NETFLIX)
Views : 10022 Replies : 18
Sambal Village Park
delima.HSambal Village Park
Views : 1882 Replies : 13

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 07:12 AM GMT+8 , Processed in 0.056277 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list