CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 13263|Reply: 47

Windows Movie Maker

  [Copy link]
Post time 6-3-2007 07:50 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

tumpang tanya, ader tak software untuk edit movie cam windows movie maker tu ? aku dah try movie maker, so nak try yg lain plak. ehehehe.........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-3-2007 08:01 PM | Show all posts

Reply #1 winamp05's post

Try pulak guna Video Edit Magic

--> http://www.deskshare.com/vem.aspx

nak full ver. PM aku..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-3-2007 08:15 PM | Show all posts
Originally posted by ami_kidz125 at 6-3-2007 08:01 PM
Try pulak guna Video Edit Magic

--> http://www.deskshare.com/vem.aspx

nak full ver. PM aku..



ok, aku try guna yg ni dulu, kalo best semacam, aku pm ko mintak full punya. hik hik hik ............ thanks ek
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2007 09:13 PM | Show all posts
Cyberlink Power Director
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2007 09:19 PM | Show all posts

Reply #4 orang_letrik's post

aku pon rse mudah gne cyberlink gak....
tp output die jd besar sgt saiz....
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2007 10:34 PM | Show all posts
bagi aku, windows movie maker tu dah cukup lawa. cuma limited kat bahagian watermark/subtitles je, takleh pilih sndiri tempat yg kita nak.
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 7-3-2007 03:01 AM | Show all posts
Originally posted by bzzts at 6-3-2007 10:34 PM
bagi aku, windows movie maker tu dah cukup lawa. cuma limited kat bahagian watermark/subtitles je, takleh pilih sndiri tempat yg kita nak.



:setuju: :setuju: :setuju:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2007 03:03 AM | Show all posts
Originally posted by orang_letrik at 6-3-2007 09:13 PM
Cyberlink Power Director



kat mana bleh dapat ek ? kene beli ker ? kat donlod.com ader tak ?

aku tengok antara movie maker ngan magik video edit, masa nak import movie, laju lg magik dari movie maker. cuma xleh nak import banyak movie sekali masuk dalam storyboard.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-3-2007 03:08 AM | Show all posts

Reply #8 winamp05's post

kna beli...
tp xtau plk kalo skrg dh ada yg freeware nye..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 05:56 AM | Show all posts
knp kalu windows movie maker nnt output nye jd x cantik?audio ok,tp pic xberapa cantik ler...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 10:56 AM | Show all posts
Camtasia Studio 4
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 02:24 PM | Show all posts

Reply #10 ruslinda's post

pilih best resolution. kualiti dia not bad, macam mpeg2.
wmv tu then convert jadikan mpeg2 atau avi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2007 02:41 PM | Show all posts
dah try pilih best resolution, masa make movie pun guna best quality movie punya. tapi aku rasa gamba still ader pecah skit la.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2007 02:42 PM | Show all posts
final cut pro pun, nak edit movie gak ker ?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 02:51 PM | Show all posts

Reply #13 winamp05's post

output pecah? pelik. aku guna w.movie maker dgn service pack 2, updated punya. ko dah update ke belom?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2007 03:20 PM | Show all posts
ha'ah, aku guna service pack 2 ( B ). memang pecah. pelik pelik. kalau tengok full screen lg la ketara  pecahnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-3-2007 08:48 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2007 09:16 PM | Show all posts
Originally posted by bzzts at 7-3-2007 08:48 PM
latest update ko bila? version 2.1 ke? :hmm:

http://www.microsoft.com/windows ... es/moviemaker2.mspx
http://www.cnet.com.au/software/video/0,239035364,240054263,00.htm
http://www.microsoft. ...



link yg ko bg ni link microsoft ker ? nnti dia tak deteck ker yg os aku ni cetak rompak ?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 09:22 PM | Show all posts

Reply #18 winamp05's post

klik le dulu... brader . . . kalo takut, gunakan autopatcher :cak:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2007 09:30 PM | Show all posts
ehehehe......... ye le bang otromen oii........ aku bukan apa, dah serik format satu kedai. hik hik hik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 02:45 AM GMT+8 , Processed in 0.155922 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list