CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mummiena

HALAL ATAU HARAM

  [Copy link]
Post time 21-2-2008 07:25 PM | Show all posts
salam,

berita baik kepada golongan wanita berkemaluan nipis dan bersaiz kecil,
kami menawarkan produk terkini - krim tembam kelapa dara
yg mana
SuperMod DAR-S-ITA menjadi model nya.









Nyata terbukti... kemaluan SuperMod DAR-S-ITA
lebih tembam,
lebih berisi, lebih bertenaga dan lebih kuat mengemut ketika bersama.

Dengan itu kami gunakan SuperMod DAR-S-ITA jadi model untuk produk kami.



                  sebagai model, DAR-S-ITA guna juga nick2 lain di forum
               seperti amazed, sxam, hirokuyumi,sonofudin dan geenie

             Tidak mahal...cuma RM10/unit untuk krim sapu dan RM15/unit untuk pil.


                  untuk tempahan, hubungi    dayangezlina@minyakelapa.com.my






kemaluan DAR-S-ITA sudah tembam berisi bertenaga dan kuat mengemut.
anda bila lagi ?  alamilah keberkesanan krim kelapa dara !

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-2-2008 07:25 PM | Show all posts
salam,

berita baik kepada golongan wanita berkemaluan nipis dan bersaiz kecil,
kami menawarkan produk terkini - krim tembam kelapa dara
yg mana
SuperMod DAR-S-ITA menjadi model nya.









Nyata terbukti... kemaluan SuperMod DAR-S-ITA
lebih tembam,
lebih berisi, lebih bertenaga dan lebih kuat mengemut ketika bersama.

Dengan itu kami gunakan SuperMod DAR-S-ITA jadi model untuk produk kami.



                  sebagai model, DAR-S-ITA guna juga nick2 lain di forum
               seperti amazed, sxam, hirokuyumi,sonofudin dan geenie

             Tidak mahal...cuma RM10/unit untuk krim sapu dan RM15/unit untuk pil.


                  untuk tempahan, hubungi    dayangezlina@minyakelapa.com.my






kemaluan DAR-S-ITA sudah tembam berisi bertenaga dan kuat mengemut.
anda bila lagi ?  alamilah keberkesanan krim kelapa dara !

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2008 07:25 PM | Show all posts
salam,

berita baik kepada golongan wanita berkemaluan nipis dan bersaiz kecil,
kami menawarkan produk terkini - krim tembam kelapa dara
yg mana
SuperMod DAR-S-ITA menjadi model nya.









Nyata terbukti... kemaluan SuperMod DAR-S-ITA
lebih tembam,
lebih berisi, lebih bertenaga dan lebih kuat mengemut ketika bersama.

Dengan itu kami gunakan SuperMod DAR-S-ITA jadi model untuk produk kami.



                  sebagai model, DAR-S-ITA guna juga nick2 lain di forum
               seperti amazed, sxam, hirokuyumi,sonofudin dan geenie

             Tidak mahal...cuma RM10/unit untuk krim sapu dan RM15/unit untuk pil.


                  untuk tempahan, hubungi    dayangezlina@minyakelapa.com.my






kemaluan DAR-S-ITA sudah tembam berisi bertenaga dan kuat mengemut.
anda bila lagi ?  alamilah keberkesanan krim kelapa dara !

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2008 07:25 PM | Show all posts
salam,

berita baik kepada golongan wanita berkemaluan nipis dan bersaiz kecil,
kami menawarkan produk terkini - krim tembam kelapa dara
yg mana
SuperMod DAR-S-ITA menjadi model nya.









Nyata terbukti... kemaluan SuperMod DAR-S-ITA
lebih tembam,
lebih berisi, lebih bertenaga dan lebih kuat mengemut ketika bersama.

Dengan itu kami gunakan SuperMod DAR-S-ITA jadi model untuk produk kami.



                  sebagai model, DAR-S-ITA guna juga nick2 lain di forum
               seperti amazed, sxam, hirokuyumi,sonofudin dan geenie

             Tidak mahal...cuma RM10/unit untuk krim sapu dan RM15/unit untuk pil.


                  untuk tempahan, hubungi    dayangezlina@minyakelapa.com.my






kemaluan DAR-S-ITA sudah tembam berisi bertenaga dan kuat mengemut.
anda bila lagi ?  alamilah keberkesanan krim kelapa dara !

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2008 10:57 AM | Show all posts
Originally posted by afizaz93 at 17-2-2008 04:29 PM
Nak tumpang tya ckitt...Mozarella cheese apa yg halal kat msia ni? Tgk kat Tesco...ada cheese tu...tp x de cop halal pun...
Boleh tak kengkawan share brand apa yg u all selalu guna???tq ye...


I use this brand:



Enzymes used are non-animal in origin.

Domino's Pizza guna brand ni. And Domino's ada sijil Halal dari Jakim.So, by deduction, cheese brand ni Halal

Fonterra ni barangan dia yang lain seperti Bega cheese pun Halal. Dia banyak ekspot barang to Middle East. it's biggest customer base is Asia. They are also producer of the milk brand Anlene.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2008 11:31 AM | Show all posts
Emborg and Arla pun are Halal. I think Emborg I pernah baca ada participate in Halal expo. Arla makes Kosher products (although kosher does not mean halal but with cheese kosher tu bolah kita makan)

Apapun, bacalah ingredients list tu.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-2-2008 01:34 PM | Show all posts
maisya! i saw at the supermarket tadi brand nona (topi chef) ada yang ada tanda halal. ada juga yang tak ada.   so, siapa nak beli, okaylah tu yang ada tanda halal. personally, i don't think i'll buy their products.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2008 01:09 PM | Show all posts
Kadang2 kita sebagai pengguna keliru dengan produk2 makanan yang ada di pasaran sama ada halal atau tidak. Sekarang ni banyak pengusaha makanan suka2 nak label produk mereka dengan tanda halal. Tu yang buat pengguna sering kali tertipu. Emmm... macam mana nak settlekan masalah ni, ek?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2008 04:26 PM | Show all posts
kalau cheese....... kalau tak ada tanda halal tapi tulis suitable for vegetarian or use microbial instead of rennet dari animal, i would choose yang ini......
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 07:20 PM | Show all posts
Marshmallow halal kat Australia. Yg ni kecik2 punya, khas utk baking, deco atau utk buat cookies.

Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 11:43 AM | Show all posts
nak tanya ovalett antara barang yg diragui status halal ka dak...?

cam gelatin, bread improver diragui kan, ovalet camna ya tambah2 yg dijual di bakery supplier...??
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 02:04 PM | Show all posts

Reply #130 mallanhead's post

mallan, best nya ada certified halal marshmallow kat oz.

kat sini (jumpa kat jusco) ada jual kat ingredients tu tertulis gelatine (bovine), tp takde tanda halal from anywhere, and bovine tak semestinya halal pun kalau tak sembelih, ye dak?

teringat zaman2 kebodohan dulu kat overseas makan ice cream rocky road... fuh punya lah sedap, tak perasan marhsmallows tu yg penyebab kesedapan tu.. sekali tgk errrkkkk.. udah termakan benda haram.
dah lah antara all the ice cream flavors, only rocky road yang tak de tanda U/K(osher)/D ke apa..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 08:57 PM | Show all posts

Reply #132 mclaren's post

Betta ni bukan je buat marshmallows tapi dia jugak buat cone utk icecream etc.
Selain dari brand Betta boleh gak beli brand Beacon. Tak silapnye brand Beacon ni ada di jual kat Msia. Beacon bukan made in Australia tapi buatan South Afrika.

Kalau ikutkan banyak product kat sini mmg ada logo halal. Setengah spagetti sauce dari brand LEGGO kat sini pun ada logo halal pd sos yg halal. Mana sos yg pakai alchohol tu tak de lah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 12:39 PM | Show all posts
Originally posted by ayjay at 22-2-2008 10:57 AM


I use this brand:



Enzymes used are non-animal in origin.

Domino's Pizza guna brand ni. And Domino's ada sijil Halal dari  ...


Tkasih ayjay...dah lama akak cari product yang halal nie....akhirnya ketemu juga.....tkasih banyak-banyak...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 12:42 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 6-3-2008 11:43 AM
nak tanya ovalett antara barang yg diragui status halal ka dak...?

cam gelatin, bread improver diragui kan, ovalet camna ya tambah2 yg dijual di bakery supplier...??



persoalan yang pinky kemukakan sama dengan yang bermain di kotak fikiran akak.....masih mencari jawapan....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2008 11:35 AM | Show all posts

Reply #135 mya_sara2's post

ovalett is a stabilizer & halal. dari pembacaan, saya fahami ovalett is chemically formulated & it is soy based. so inshaallah halal.

alternative to ovalett is quick 75.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2008 11:36 AM | Show all posts
-double post-
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2008 04:52 PM | Show all posts
Originally posted by ayjay at 22-2-2008 10:57 AM


I use this brand:

http://www.dominos.com.au/_image_gallery/PerfectItaliano.gif

Enzymes used are non-animal in origin.

Domino's Pizza guna brand ni. And Domino's ada sijil Halal dari  ...


Thanks ye ayjay....sib bek hr tu mmg beli brand PI ni...

Sy bl gak whip. krim Emborg tu...tp coz x nmpk cop halal,was2 le jugak...terus masuk tong smph je..takuttt!!! Ini dh dpt info kata halal...rasa lpg le ckitt dada!!! Bukan apa..susah sgt kekdg tu nk cr benda2 camni!!! Thanks to all yg share info kat sini....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 04:25 PM | Show all posts
nak tanya Ferrero Rocher halal tak??
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 04:25 PM | Show all posts
nak tanya Ferrero Rocher halal tak??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 10:41 PM GMT+8 , Processed in 0.091675 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list