CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: MetalFire

regarding FLV converter and DVD burner

  [Copy link]
Post time 10-3-2008 02:19 AM | Show all posts

Reply #39 szerone9's post

mungkin kabel rosak. try tukar kabel.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-3-2008 06:16 PM | Show all posts

Reply #41 bzzts's post

kabel ape tu bzzst? akunye dvd burner internal...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2008 01:27 AM | Show all posts

Reply #42 szerone9's post

ko guna leptop ke.
kalo letop, cuba cabut dvdrom tu pastu pasang balik.
kalo guna desktop, kabel IDE atau kabel dvdrom tu kasi tukar.
tengok cemana.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2008 01:39 AM | Show all posts

Reply #43 bzzts's post

aku gune laptop... ha? nak cabot cemane? gune skrew driver ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2008 11:33 AM | Show all posts
aku try pakai super converter tu.tapi taktau katne nak tekan.cemane nak convert ntah.btw korang ade tak converter yg leh convert dvd kepada file vcd biasa
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 12:01 PM | Show all posts

Reply #45 MetalFire's post

Refer thread ini..

http://forum3.cari.com.my/viewth ... &extra=page%3D1

[ Last edited by  trunks at 21-3-2008 05:38 PM ]
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-3-2008 12:45 PM | Show all posts
file flv boleh je kan burn dkat dvdr as data file... ke kene convert? nero mmg dah ade converter skali kan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 05:28 PM | Show all posts

Reply #44 szerone9's post

payah sikit la nk explain, ko kena la cek body leptop tu, kalu buleh, ko cabut. kalu takleh, cuba ko cek kat website/forum pengilang. power calibration error ni ada kene mengena dgn power letrik kat cdwriter tu. try ko reinstall driver dia, tengok cemana. pastu ko uninstall dan reinstall semula nero.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-3-2008 01:55 AM | Show all posts
aku tak reti weh nak bukak dvd burner neh... kang tak reti pasang balik naye.... huhuuhhu... reinstall driver? dlm cd yg windows yg die bg masa beli laptop tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2008 09:01 AM | Show all posts

Reply #49 szerone9's post

takleh lagi ke orang kaya

1) dah try DVD-R ngan DVD+R

2) reinstall software

3) check driver
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2008 11:33 AM | Show all posts

Reply #50 orang_letrik's post

mcmmane nak check driver orang_mid
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2008 09:18 AM | Show all posts

Reply #51 szerone9's post

aku assume orang_kaya guna windows..

my computer --> properties --> hardware --> device manager
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2008 03:09 PM | Show all posts

Reply #52 orang_letrik's post

aaa... ade je dvd/cd-rom drives?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-3-2008 04:02 PM | Show all posts
aku ulang balik soalan

btw korang ade tak converter yg leh convert dvd kepada file vcd biasa
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2008 05:41 PM | Show all posts

Reply #54 MetalFire's post

Aku ulang balik jawapan

Originally posted by trunks at 12-3-2008 12:01 PM
Refer thread ini..

http://forum3.cari.com.my/viewth ... &extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2008 12:25 PM | Show all posts
Originally posted by trunks at 9-11-2007 04:06 PM
burn DVD-guna Nero yang ko dapat masa beli DVD-RW.
atau guna freeware ini
http://www.cdburnerxp.se/

htt ...


aku biasa guna nero 8 (lanunnyer), burn avi file to dvd 2 in 1 dan mengambil masa dlm 3 jam. Kalu guna cdburnerxp ni agak agak dpt lebih cepat lagi ke?  atau mungkin makin lambat.

aku pernah cuba guna tmpeg, lambat tahap raja kumbang. nak convert n burn 1 avi ke dvd ambik masa sampai 5 jam.

sesaper dah guna cdburnerxp, harap dpt beri pandangan dan panduan.

trimasssssss
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-3-2008 02:05 PM | Show all posts

Reply #56 pak_meon's post

ko try le dulu..aku tak pernah burn DVD guna ini..
aku cuma burn data saja..tetapi size AVI memang
besar kan, memang ambil masa sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 04:23 AM | Show all posts
kalau power calibration error tu maknanya nak hujung hayat la burner tu.
aku punya dah 2 burner gitu. burn dvd failed. tapi cd/cdrw ok lagi.
satu brand LG satu brand Lite on!
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2008 04:53 AM | Show all posts

Reply #58 adie82's post

ye ke... alamak... ni yg rase nak bali hard drive je ni.... iskk iskk
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2008 01:10 AM | Show all posts

Reply #59 szerone9's post

tak payah pi bali... kat sini pun ada. murah jer!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 11:59 PM GMT+8 , Processed in 1.246556 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list