CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 24490|Reply: 217

cleaning service

[Copy link]
Post time 3-12-2007 01:22 PM | Show all posts |Read mode
nak tanya ada tak sesiapa yg pernah menggunakan khidmat cleaning service kampeni utk rumah.
kalau ada nak share ape pros & cons nye?
berapa harga dia charge?
ok ke service nya?
ada tak yg berpengalaman buruk dgn pekerja atau kampeni tu seniri?
dan apa saja yg boleh dikongsi bersama
tq

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2007 01:48 PM | Show all posts
otto ada guna khidmat cleaning services ni.
agent cina, maid indon.
guna secara adhoc je. takde specific schedule bila cleaner tu kena datang. bila rumah dah tunggang langgang, otto pulak maleh nak layan atau bz giler, baru call agent tu.
charges rm50 for 4hr in one day. maid boleh dtg 8am atau 1pm.
kalau ambil lebih jam, bayaran boleh kurang skit.

pros - maid2 tu kira ok-oklah. dah biasa keje kat rumah org. familiar dgn kelengkapan dlm rumah + cara2 bersih rumah.

cons - sbb otto takde schedule, so akan dapat maid yg berbeza each time. so kenalah tunjuk ajar jugak sikit-sikit. tunjuk mana nak dapat penyapu, mana kain cuci, mana ini, mana itu...
since dpt maid yg berbeza-beza, ada dpt maid yg excellent, ada yg teruk. so sabor ajelah...

kalau saleharr guna cleaning services ikut a proper schedule, maybe it'll be a bit better kut.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-12-2007 02:15 PM | Show all posts
oic......btw otto dok mana?
klu2 ada sesiapa tau agensi cleaning service area puchong ni leh le recommend.
anyway tq otto
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2007 01:37 PM | Show all posts
takde ke forumer kat sini yg leh share.......
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 03:02 PM | Show all posts
Try masuk website ni : http://www.merrymaids.com.my/about_us.htm

Kat area eynda ni ramai guna servis ni.....diaorg guna van kaler kuning.....tapi harga kena call tanya la.....eynda ada simpan number utk area shah alam ni....coz konon2 nak try guna servis diaorg....belum call pun....

Area puchong pun ada tulis dlm website tu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 05:40 PM | Show all posts
aku pun duk puchong.....
dulu2 aku just pakai indon jer....
srg ni sil aku still pakai indon lagi.....
indon tu dtg umah hr2....
tp aku xtau brp jam....
tp yg aku tau sil aku byr dia rm100 per week...
aku ckp baik amik maid tetap rerus.....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-12-2007 09:42 AM | Show all posts

Reply #6 anj2208's post

huhuhu..seratus seminggu...
empat minggu dah 400
serupa maid duk umah jek ek...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 09:55 AM | Show all posts
dulu akak ada cleaner indon yg dtg seminggu sekali tu.. rm40 sekali dtg, about 4 hrs gitu.. dia x berkira berapa jam.. memang bagus dia ni, x byk ckp, kerja cekap & pantas.. x de main2 time buat kerja..

tapi raya haritu dia balik kampung (mmg dia balik indon time raya sebulan)... sampai la ni x balik2 sini balik.. akak rasa dia susah nak dpt permit kerja balik

sampai la ni akak x dpt carik maid ganti.. rumah pun lagi sikit nak jadik tongkang pecah.. kalau dah hazab sgt baru laahh kemas, tapi x larat nak kemas satu rumah in one go.. skali clean tu in one area je, e.g. living & dining, or kitchen, or bathrooms, or upstairs..

cepat laaa cleaner aku dtg sini balikkk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-12-2007 09:59 AM | Show all posts
uik mahai gak sampai RM100......

Originally posted by anj2208 at 4-12-2007 05:40 PM
aku pun duk puchong.....
dulu2 aku just pakai indon jer....
srg ni sil aku still pakai indon lagi.....
indon tu dtg umah hr2....
tp aku xtau brp jam....
tp yg aku tau sil aku byr dia rm100 p ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2007 10:01 AM | Show all posts
akak dok area mana?klu cleaner akak tu balik nanti leh tak dia keja umah saya gak.......tak yah seminggu sekali pun takpe....dua minggu sekali.....

Originally posted by linb at 5-12-2007 09:55 AM
dulu akak ada cleaner indon yg dtg seminggu sekali tu.. rm40 sekali dtg, about 4 hrs gitu.. dia x berkira berapa jam.. memang bagus dia ni, x byk ckp, kerja cekap & pantas.. x de main2 time buat  ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2007 10:03 AM | Show all posts
tq eynda...nanti saya try call....klu harga nye reasonable leh le cuba.....
bukan ape saya ni skg ada maid tapi 15hb ni dia nak balik indon dah....bila dah biasa rumah ada org kemas.....nanti rasa cam tak larat lak nak buat seniri......
Originally posted by eynda at 4-12-2007 03:02 PM
Try masuk website ni : http://www.merrymaids.com.my/about_us.htm

Kat area eynda ni ramai guna servis ni.....diaorg guna van kaler kuning.....tapi harga kena call tanya la.....eynda ada simpan  ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 10:14 AM | Show all posts
Originally posted by linb at 5-12-2007 09:55 AM
dulu akak ada cleaner indon yg dtg seminggu sekali tu.. rm40 sekali dtg, about 4 hrs gitu.. dia x berkira berapa jam.. memang bagus dia ni, x byk ckp, kerja cekap & pantas.. x de main2 time buat  ...


Masa duduk puchong dulu eynda pun ada upah bibik yg selalu cuci area apartment kami.....seminggu sekali dia datang cuci rumah dlm 4 jam gitu gak....selalunyer kasi RM40-RM50 kat dia sekali cuci.....lepas eynda pindah rumah baru, bibik tu pun dengar citer dah balik indonesia kot.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 10:16 AM | Show all posts
Originally posted by saleharr at 5-12-2007 10:03 AM
tq eynda...nanti saya try call....klu harga nye reasonable leh le cuba.....
bukan ape saya ni skg ada maid tapi 15hb ni dia nak balik indon dah....bila dah biasa rumah ada org kemas.....nanti ra ...



Kalau dah call citer la kat sini ye...boleh tumpang ambik tahu

Eynda ni duduk rumah tapi nak cari cleaner gak (ngade2 je bunyi kan? ) Bukan apa....kekadang ada part2 yg tak mampu kita buat....

Sebulan sekali pun dah ok cuci kasi lip lap rumah ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2007 10:38 AM | Show all posts
oret eynda.....
nanti dah call saya cerita....maybe lepas 15hb baru nak call.......hehe.....




Originally posted by eynda at 5-12-2007 10:16 AM



Kalau dah call citer la kat sini ye...boleh tumpang ambik tahu

Eynda ni duduk rumah tapi nak cari cleaner gak (ngade2 je bunyi kan? ) Bukan apa....kekadang ada part2 yg tak mampu  ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 10:41 AM | Show all posts
korangmalas sgt ker sampai kena pgl cleaning serbis ni? me rs baik korang sndr bt sbb korang akan rasa puas hati. korang jer yg tau tahap kebersihan yg korang nak. kalu pgl cleaning serbis ni stil korang kena monitor. stil korang kena luang masa utk tu gak kan...my 2 cents.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 11:08 AM | Show all posts

Reply #15 lindasam's post

betul 2.... tapi kekadang 2 nak gak rehat sepuas puasnyer....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2007 11:25 AM | Show all posts

Reply #10 saleharr's post

kat area setapak dik.. dekat ke jauh tu dr tpt adik duduk?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 11:27 AM | Show all posts

Reply #15 lindasam's post

a-ah dik.. malas dan mampu kekdahnya, tu lah pasal..

yg lindasam ni dah rajin2 cuci rumah sendirik pun masuk thread cleaning service jugak?

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 11:45 AM | Show all posts
Originally posted by lindasam at 5-12-2007 10:41 AM
korangmalas sgt ker sampai kena pgl cleaning serbis ni? me rs baik korang sndr bt sbb korang akan rasa puas hati. korang jer yg tau tahap kebersihan yg korang nak. kalu pgl cleaning serbis ni sti ...


Situasi org lain kita tak tahu....so tak perlu cakap orang lain malas....;)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2007 01:57 PM | Show all posts
amboi......
bukan malas......tapi ada byk perkara nak buat......lagipun kami menyediakan peluang pekerjaan pada org lain....so kurang le sikit kadar org yg tak bekerja kat sini.......
dah kita mampu kita tolong le org cari duit......

Originally posted by lindasam at 5-12-2007 10:41 AM
korangmalas sgt ker sampai kena pgl cleaning serbis ni? me rs baik korang sndr bt sbb korang akan rasa puas hati. korang jer yg tau tahap kebersihan yg korang nak. kalu pgl cleaning serbis ni sti ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 11:43 PM GMT+8 , Processed in 0.073612 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list