CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: saleharr

cleaning service

[Copy link]
Post time 1-9-2008 07:50 AM | Show all posts
Originally posted by elle_gogo at 31-8-2008 06:47 PM
eyda sorry lamba reply..
elle tak sempat nak on9 currently...
elle dah masuk kan slot utk eyda 830am on this friday.
tapi elle tak ambil lagi eyda nye address...
nanti eyda pm elle address ye


Ok...eynda dah PM address eynda....

Minggu ni cleaner eynda dah tak keje...balik Indonesia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-9-2008 05:02 PM | Show all posts
hye elle.....

selamat berpuasa.......
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2008 09:18 PM | Show all posts
mendap-------------------------------










































































mendap...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2008 05:46 PM | Show all posts
Elle.....
ni i lar....
ex-schoolmate u n ex-housemate u gak...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2008 05:46 PM | Show all posts
Elle.....
ni i lar....
ex-schoolmate u n ex-housemate u gak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2008 08:47 AM | Show all posts

Reply #205 LuzClarita's post

hai.. selamat berpuasa...
awat hang ni tukar2 nick....
dah tak de keje lain kah...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-9-2008 03:00 AM | Show all posts
Originally posted by elle_gogo at 3-9-2008 08:47 AM
hai.. selamat berpuasa...
awat hang ni tukar2 nick....
dah tak de keje lain kah...


hehehhh....
so amacam bisnes baru bulan pose ni...?? dh boleh panggil OKB la pas ni gamaknyer....
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 03:14 PM | Show all posts
Originally posted by lindasam at 5-12-2007 10:41 AM
korangmalas sgt ker sampai kena pgl cleaning serbis ni? me rs baik korang sndr bt sbb korang akan rasa puas hati. korang jer yg tau tahap kebersihan yg korang nak. kalu pgl cleaning serbis ni sti ...


betul kata Linda.......kalau panggil cleaning sama jugak kita kena ajar apa benda nak buat ..............lebih baik buat sendiri........tapi Linda nak buat sendiri camna deorang nie penat nak buat semua kerja-kerja rumah tu.....kena rumah besar 3 tingkat gitu.....mau patah pinggang nak sapu dan mop bagai.....habuk sana habuk sini....pakai plak carpet bagai....bila dah bab mengemas mestilah makan masa berjam-jam baru nak siap mengemas......tapi bagi seseorang wanita yang kreative/rajin/suka pada senaman/ gembira melakukan kerja-kerja rumah derang tak ada susah2 nak cari cleaner nie semua....tu sebabnye orang melayu paling ramai yg dapat macam2 penyakit sebab kurang membudayakan diri dgn kerja-kerja ringan dirumah.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-9-2008 03:24 PM | Show all posts

Reply #208 hasmania's post

kurang setuju. panggil cleaner bukan bermakna pemalas. we can use the time with our family that otherwise digunakan untuk cuci mencuci.

kalau keluar keje pagi2 pkl 645 dan balik rumah 730m malam, tak berapa nak sempat buat tu semua. nak masak lagi, nak basuh kain lagi, nak layan anak2 lagi. to me, if u can afford it, why not. badan pun nak relaks jugek. weekend pulak nak lipat kain, sambung membasuh etc.

as for bersenam, boleh ajak suami dan anak2 round2 kat taman perumahan sambil hirup udara segar. cam saya, anak2 ada lelah, so tak boleh nak ajak mengemas rumah sama2, kang kena asthma attact pulak kena habuk.

just my 2 cent.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2008 09:39 AM | Show all posts
agree sgt2 ngan kak ummimon
untuk ibu2 bekerja especially, masa buat cleaning tu, baik spend golek2 ngan anak2..or mushy2 ngan laki
bila anak2 dh besar and boleh tolong wat kerja rumah, blh la wat cleaning sama2..

Elle, kau cover area bangi/kajang tak? dkt ngan UKM
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2008 10:44 AM | Show all posts
pent nk nyibok skali la.... x setuju langsung kalu nk cop org yg gunakn khidmat cleaning service ni malas!  mcm pent sendiri, nk kemas toilet ngan bilik sendiri pon da amik masa sejam lebih! tu blom lagik bilik-bilik anak(lagi la anak bujang... azab!), library lagik, segala bilik n kawasan kat umah... penat woo!! kalu x de pembantu, mana lak masa utk kita rehat? ngan anak lagi, hubby yg penat keje tu pon nk perhatian gaks... ckp pasal pembantu ni, da lama da wujud- sejak zaman nabi lagik... x de sebab nk panggil org malas   sbb walaupon guna khidmat cleaning service, kita still kemas sendiri gak... kan... kan...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2008 11:09 AM | Show all posts
bukan tak boleh atau malas nak buat sendiri..tapi kerja cepat jadi lambat..mana nak tgk dan uruskan anak2 keck lagi..kalau ada cleaner kita uruskan anak2 cleaner siapkan rumah..cepat jer kerja..saya pun tak naik angin bila naak2 mengacau..leh spend quality time with anak2
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2008 11:59 AM | Show all posts
seri dulu ada guna agent kat bangi..4 jam rm 50...kalau 7 jam rm 75..
guna agnt ni asyik nak kejar masa jer..mana cukup 4 jam ..even amik 7 jam pun mcm terkejar2..nak buat itu ini..

sekrang seri guna cleaner hospital putrajaya..bila rasa rumah dah teruk sgt call dia..puas hati compare dgn yang agen tu...cleaner yang ni rm 60 kemas rumah sampai bersih...dari pukul 9 pagi sampai 5-6 ptg...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 08:43 PM | Show all posts

Reply #213 puanseri's post

pn seri... elle banyak customer from putrajaya request untuk khidmat cleaning.
pn seri ade contct detail. kalau ade customer from purrajaya elle just rekomen je kat depa..
jauh sgt le putrajaya.. tak boleh nak cover area sana..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 08:44 PM | Show all posts

Reply #210 Ariys21's post

hai ariys, elle tak cover area kajang. sorry yer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 09:23 PM | Show all posts
Originally posted by hasmania at 8-9-2008 03:14 PM


betul kata Linda.......kalau panggil cleaning sama jugak kita kena ajar apa benda nak buat ..............lebih baik buat sendiri........tapi Linda nak buat sendiri camna deorang nie penat nak ...


kurang setuju dgn pendapat has ni....mengajar dgn buat sendiri...berbeza...mangajar tak bermakna kite buat sepenuhnye..maybe for the 1st time je kite kena ajar..bile dorg dah tau kehendak kite..dah takjadi masalah....n lagi kalau mampu apalah salahnye kite ambik pembantu rumah/cleaning service ni...tak semua org larat/rajin nak buat semua kerja rumah tu...setelah berhempas pulas kat office keluar rumah dari pukul 7 n sampai kat rumah pun kadang pukul 7 gak...mana nak layan anak,masak n kemas rumah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2008 07:13 AM | Show all posts
tunggu hari minggu baru berkemas beramai2 ......... hari2 lain tak kisah la macam tongkang pecah apa ka !
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2023 05:17 PM | Show all posts
Hello. I think many people understand that ac mold removal this is a very hard and unpleasant process. But I want to make you happy Fortador will save you in this case. Their articles on the subject are very useful disclosures. You must identify and stop the source of any additional moisture or water in the system before you can begin recovery. The HVAC system must be shut down, which is the next important requirement. You don't want the blower to turn on unexpectedly while you are trying to clean. The mold removal procedure should always start with creating an insulation on the HVAC system. The last thing you want to do is allow any mold spores to get into nearby rooms or areas that are not already affected.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 12:41 AM GMT+8 , Processed in 0.083184 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list