CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: saleharr

cleaning service

[Copy link]
 Author| Post time 5-12-2007 01:58 PM | Show all posts
setapak????
adeh....bertapak tapak gak nak ke puchong tu.......
anyway tq kak......


Originally posted by linb at 5-12-2007 11:25 AM
kat area setapak dik.. dekat ke jauh tu dr tpt adik duduk?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2007 02:15 PM | Show all posts

Reply #20 saleharr's post

ada service kat area sg buloh tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2007 02:51 PM | Show all posts
cek kat link merrymaid yg eynda bagi tu......
hehe....ramai gak ek org yg nak cari cleaning service ni........
hehe.....

Originally posted by ainarin at 5-12-2007 02:15 PM
ada service kat area sg buloh tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 04:56 PM | Show all posts
memang betul lah. clening servis ni bagus jugak. boleh buat kita rehat sikit. memang rasa betul penatnya dok umah ni bila dah ada anak. dulu kemas jer rumah ni, sekarg ya ampun!!
sesapa ada no cleaning servis area bangi, cepat share. nak suruh buat keje berat2 jer, mcm cuci semua toilet, lap cermin, lap kipas, mop lantai.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 06:12 PM | Show all posts
Originally posted by dseries at 5-12-2007 04:56 PM
memang betul lah. clening servis ni bagus jugak. boleh buat kita rehat sikit. memang rasa betul penatnya dok umah ni bila dah ada anak. dulu kemas jer rumah ni, sekarg ya ampun!!
sesapa ada no c ...


Ha'ah betul tu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2007 09:34 PM | Show all posts
betui tu......
at least kita ada masa lebih utk anak dan family kita....leh le masak sedap2 weekend tu kan....

Originally posted by dseries at 5-12-2007 04:56 PM
memang betul lah. clening servis ni bagus jugak. boleh buat kita rehat sikit. memang rasa betul penatnya dok umah ni bila dah ada anak. dulu kemas jer rumah ni, sekarg ya ampun!!
sesapa ada no c ...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-12-2007 10:19 PM | Show all posts
saya pun nak amik jugak walaupun saya ni surirumah sepenuh masa..
kalau boleh biar dorang cuci tingkap2, pintu2, celah2 tangga dan tmpt2 kecik yg mmg tak der masa nak membuatnya..

tak kisah la nak tgk dorang buat kerja sesekali jadi mandur per salahanya..hehe..

so ada sesapa yg dah call ke..?
saya tinggal kat shah alam...dulu ada la tp sekali jer guna khidmat dia sbb dia pun dah balik indon..
dia charge sejam rm5..kerja dia ok la..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 08:28 AM | Show all posts
kite penah gunekan cleaning service nih. dan komennye mmg puas hati. tapi takle seluruh umah dia cover dlm masa 4jam tu. tapi still okl lg la..

skang ni tgh mencari lagi sbb umah dh mmg smpai masa utk disental seluruh umah. so anybody knows cleaning service area bangi?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2007 09:16 AM | Show all posts
Originally posted by lindasam at 5-12-2007 10:41 AM
korangmalas sgt ker sampai kena pgl cleaning serbis ni? me rs baik korang sndr bt sbb korang akan rasa puas hati. korang jer yg tau tahap kebersihan yg korang nak. kalu pgl cleaning serbis ni sti ...



huhuhu..bestnyer la kan..kata orang malas......
ada certain2 part kat rumah tue rasanya perlukan jugak khidmat orang...
kita dok kelek anak ngan monitor je lah sekali sekala jadi mandur...
bukan hari2 pun nak guna cleaning service nie kan.....
dah bayar kan..mana tak puas hati tue complaint saja.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 01:47 PM | Show all posts
Originally posted by zadlin at 7-12-2007 08:28 AM
kite penah gunekan cleaning service nih. dan komennye mmg puas hati. tapi takle seluruh umah dia cover dlm masa 4jam tu. tapi still okl lg la..

skang ni tgh mencari lagi sbb umah dh mmg smpai  ...


kita kat kawasan sama ek. bangi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2007 07:07 PM | Show all posts
mana pi cleaning service kampeni yg dulu tu?
naper tak soh dia je yg cuci umah you utk kali ni?
since takde pun yg bagi negative komen pasal cleaning service ni insyaaallah saya nak le teruskan niat saya ni.....maybe sebulan dua kali....pas raya haji nanti nak start.....


Originally posted by zadlin at 7-12-2007 08:28 AM
kite penah gunekan cleaning service nih. dan komennye mmg puas hati. tapi takle seluruh umah dia cover dlm masa 4jam tu. tapi still okl lg la..

skang ni tgh mencari lagi sbb umah dh mmg smpai  ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 08:04 PM | Show all posts
de ssape tau x cleaning service area jb?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 12:07 PM | Show all posts
Tadi call merry maid.....org tu cakap kalau nak cuci sekali je caj dlm rm200 ke atas......kalau nak buat monthly dlm rm90-rm100.....semua tu anggaran...kalau nak betul2 nanti staff diaorg dtg check rumah kita & bagitahu harga sebenar.....kalau kita setuju baru set the date...

Kalau buat once a week lagi murah kot....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 01:13 PM | Show all posts
Adoi..kimo pun nak gak..kalau sesapa yg tau area kajang, cheras tu, pls let me know..kimo pun cam eynda gak, surirumah tangga sepenuh masa..tapi dah biasa ada maid, pas tu dia lari ikut bf lak.. skrg ni umah cam kapal titanic karam .. lagi2 anak kimo yg no2 baru 2bulan, tak cukup tangan ngan kaki nak kejar kemas rumah ni..pls yer sesapa..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 09:43 AM | Show all posts
A'kum screams tercari2 juga cleaning service ni, ada terjumpa satu ni tapi belum cuba telefon lagi.. saja nak share ngan korang semua, klu berminat cuba tengok dekat laman web ni. http://www.parttimemaid.com

[ Last edited by  screams802 at 11-12-2007 09:45 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 02:25 AM | Show all posts
hola.. dah lama tak belek2 kat board parenting ni..
tak pernah terfikir langsung nak guna service cleaning ni.. sampailah ternampak thread ni kat sini.. i realized i really need one for once!! (seriously rumah dah jadi tongkang hancur! )
kalo ada yg kenal2 kat area ampang nie.. mmglah nak tau gak..
lama dulu ada iklan cleaning service oleh org perseorangan.. tapi, leaflet tu dah hilang..
belek2 kat website yg eynda dgn screams provide tu.. i prefer eynda punya choice that is merrymaid dari segi package, tapi, price wise mmg suka kat part time maid ni..
however, kalo org perseorangan boleh charge rm40 tak kisahlah baper lama dlm sehari.. mind as well amik part time maid.. w/pun 4 kali, setiap kali dtg dah 3 jam.. sumer sekali rm160.. bolehlah.. kira yg buat pun hopefully pro in their work gak..

since new year dah nak menjelang tiba ni.. nak start fresh and clean lah camni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2007 10:05 AM | Show all posts
Originally posted by dianaris at 12-12-2007 02:25 AM
hola.. dah lama tak belek2 kat board parenting ni..
tak pernah terfikir langsung nak guna service cleaning ni.. sampailah ternampak thread ni kat sini.. i realized i really need one for once!! ( ...


Diana dah confirm ke nak ambik yg part time maid tu?? Harga kat website tu not bad kan....tapi harga tetap ke tu?? Atau diaorg datang tengok rumah kita yg semak macam tongkang pecah nanti naikkan harga plak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2007 10:58 AM | Show all posts
dah call da part time maid....
dia punye package tu mmg based on hour
klu RM160 tu setiap minggu dia dtg 3 jam.....
kita leh suruh dia buat ape saja dlm 3 jam tu...termasuk ironing sekali....
asalkan kerja yg kita suruh tu selamat
dia guna philipino worker......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2007 11:15 AM | Show all posts
baru jap tadi call meery maid pulak.....
basically dia kata  dia caj RM150 kalau seminggu sekali dia dtg utk double storey house.....tapi dia akan bagi final quotation lepas dia dtg tgk rumah.......maybe less than RM150 depends pada keadaan rumah kita.....sama ada byk furnitures ke tak......
dia akan buat 4 rotation duty le tiap kali dia dtg......
utk 2 minggu sekali dtg kira dia caj RM70 per sekali dtg...means dlm RM140 lah.....
also depends pada keadaan perabot dan umah kita gak......
dorang juga ada basic pakej dan pakej special....
yang ni saya tak tanye le pulak berapa harga nye.....
basic pakej tu dia buat basic je...takde cuci kipas segala......
harap dapat membantu semua.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 12:05 PM | Show all posts
Originally posted by eynda at 12-12-2007 10:05


Diana dah confirm ke nak ambik yg part time maid tu?? Harga kat website tu not bad kan....tapi harga tetap ke tu?? Atau diaorg datang tengok rumah kita yg semak macam tongkang pecah nanti nai ...


belum confirm lagi.. tapi, price wise mmg ke arah part time maid tu.. mmg not badlah hrg dia..
tapi, rumah saya ni jenis apt.. mmg tak bnyk langsung perabot.. setakat sofa, katil kat bilik, almari baju, meja makan dgn kabinet tv.. tu je.. shud be cheaper than that.. yg semak tu coz habuk2.. dgn dapur je mainly.. kekadang tak sempat nak kemas tu kemas ni sibuk layan budak2 kecit ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 11:56 PM GMT+8 , Processed in 0.077876 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list