CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: saleharr

cleaning service

[Copy link]
Post time 12-12-2007 12:09 PM | Show all posts
Originally posted by saleharr at 12-12-2007 10:58
dah call da part time maid....
dia punye package tu mmg based on hour
klu RM160 tu setiap minggu dia dtg 3 jam.....
kita leh suruh dia buat ape saja dlm 3 jam tu...termasuk ironing sekali....
...


hey, thanks!
just nak tau yg rm160 bukan sekali kan.. rm160 tu 4 kali dtg.. each visit 3 hrs.. tul kan? thats all..
thanks again aaa saleharr..
ku dah berkobar nak start fresh by clean up everything kat rumah ni.. kasi life lebih terurus..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2007 12:30 PM | Show all posts

Reply #15 lindasam's post

emmm malas ke kalo kite guna cleaning service...kekadang masa bersantai pun tak de even bercuti...everyday balik sampai umah dah malam kalo jem kl ni...weekend bangun2 basuh baju masak tgk anak dah petang...ahad baru nak duduk2 dah iron2 baju la lipat baju la so yg xtra work memang la tak tgk..

yes kepuasan membersih memang ada tp if u ada masa n tenaganya..kekadang weekend pun tak rasa bercuti..tu pasal la ada cleaning ni...dtg bile kite dah tak larat nak tgk umah sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 12:33 PM | Show all posts
phoebe penah tgk banner kat umah rm90...tak tau per week berapa kali and hour..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 12:57 PM | Show all posts
Originally posted by dianaris at 12-12-2007 12:05 PM


belum confirm lagi.. tapi, price wise mmg ke arah part time maid tu.. mmg not badlah hrg dia..
tapi, rumah saya ni jenis apt.. mmg tak bnyk langsung perabot.. setakat sofa, katil kat bilik,  ...


Serupa la kita....eynda duduk condo...kecik je...setakat nak kemas biasa2 je sempat tapi yg cuci habuk2 atas almari tinggi2 tu tak terbuat....nak tunggu hubby weekend je ada kat rumah tu pun kekadang kitaorg keluar jalan2....kena ada gak family day kan...nanti anak2 bosan plak...mama dia pun bosan 24 jam duduk rumah
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 12:58 PM | Show all posts
Originally posted by dianaris at 12-12-2007 12:09 PM


hey, thanks!
just nak tau yg rm160 bukan sekali kan.. rm160 tu 4 kali dtg.. each visit 3 hrs.. tul kan? thats all..
thanks again aaa saleharr..
ku dah berkobar nak start fresh by clean up  ...


Yezzzzzzz.....azam tahun baru!! ;)
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 01:00 PM | Show all posts
Hmmm....eynda nak survey cleaner kat condo ni pulak la....ada tak yg nak buat part time...
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 12-12-2007 01:24 PM | Show all posts
betui eynda.... RM160 utk sebulan.... 4 kali datang.....
klu ikutkan.....harga part time maid dan merry maid offer lebih kurang je
cuma merry maid flexible depends on umah kita
yg part time maid ni dia ikut jam....
tapi klu ikut first impression aku lepas call kedua dua kampeni......aku prefer merry maid.....
tapi tak tau lagi le....nak kena cari maklumat more tentang kedua dua ni....



Originally posted by dianaris at 12-12-2007 12:09 PM


hey, thanks!
just nak tau yg rm160 bukan sekali kan.. rm160 tu 4 kali dtg.. each visit 3 hrs.. tul kan? thats all..
thanks again aaa saleharr..
ku dah berkobar nak start fresh by clean up  ...

[ Last edited by  saleharr at 12-12-2007 01:26 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 02:00 PM | Show all posts
korang..aku ade berangan gak nak mcm tuh..tapi nanti lah. ni aku ade cleaning services company nih. co aku amek nih. tapi indon lah.manager die pompuan indon, laki org kelantan ..mcmtu la..tp pekerja die so far ok2 sume. bersih gak la opis aku nih..

try call ok..area cover..pj, puchong..s.alam..ntah..bnayak kot..try call..

Maju bakti cleaner 012-3060356 (kak yatimah)..hehe tak pepasal akak indon nih glemer..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2007 03:01 PM | Show all posts
Originally posted by easy81 at 12-12-2007 02:00 PM
korang..aku ade berangan gak nak mcm tuh..tapi nanti lah. ni aku ade cleaning services company nih. co aku amek nih. tapi indon lah.manager die pompuan indon, laki org kelantan ..mcmtu la..tp pek ...


Shah alam pun cover....menarik ni...

Ada sesape nak call ke??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2007 03:16 PM | Show all posts
klu rate dia lebih murah dari kampeni yg da terkenal mcm mery maid dan part time maid tu ok gak klu kita amikk yg ni ye tak....
ok jap nak pi call....hehe....


Originally posted by easy81 at 12-12-2007 02:00 PM
korang..aku ade berangan gak nak mcm tuh..tapi nanti lah. ni aku ade cleaning services company nih. co aku amek nih. tapi indon lah.manager die pompuan indon, laki org kelantan ..mcmtu la..tp pek ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 11:22 AM | Show all posts
page mendap ke hape nih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2007 02:46 PM | Show all posts
saya dah talipon da kak yatimah ni.....
dia cakap dia tak buat house cleaning.....dia buat ofis aje....
tapi kalau nak dia leh je provide org...tapi kita kena pi jemput org tu dan anta dia balik ke rumah dia.....
so agak susah sikit le pulak kan.......



Originally posted by easy81 at 12-12-2007 02:00 PM
korang..aku ade berangan gak nak mcm tuh..tapi nanti lah. ni aku ade cleaning services company nih. co aku amek nih. tapi indon lah.manager die pompuan indon, laki org kelantan ..mcmtu la..tp pek ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 03:28 PM | Show all posts
Originally posted by saleharr at 13-12-2007 02:46 PM
saya dah talipon da kak yatimah ni.....
dia cakap dia tak buat house cleaning.....dia buat ofis aje....
tapi kalau nak dia leh je provide org...tapi kita kena pi jemput org tu dan anta dia bali ...


Oooo...gituuuu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2007 03:35 PM | Show all posts
so eynda....
awak nak pilih yg mana?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2007 11:12 AM | Show all posts
sori,
nak taya gak...

kalo depa ni datang, lenggang kangkung aje.. atau depa pun ada bawak kelengkapan cuci sekali....?
kita kena provide everything ke?
sbb biasanya kalo specialist ni depa mungkin guna kelengkapan sendiri yg berbeza2 bergantung pada penggunaan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2007 11:19 AM | Show all posts
It's very good info! Biasa I buat sendiri cleaning kat umah ni every weekend. memang rasa cam tak cuti walaupun ari cuti. Paling tak suka nak iron baju.  Sekarang dah pregnant so tak boleh nak buat keje berat-berat, so boleh jugak panggil cleaner servise ni, masa yang ada boleh luangkan untuk anak and cuba resepi baru.

Best jugak pakej yg ditawarkan, agak berbaloi harganya. Kalau nak guna emergency pun boleh jugak kan, mana tahu rumah tengah bersepah, sekali family in law nak datang ker, so boleh panggil cleaner service ni and just bayar per-hour. Rasanya, settle lah my problem. Thanks a lot for this thread.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-12-2007 11:21 AM | Show all posts
Originally posted by ryo_takahashi1 at 14-12-2007 11:12 AM
sori,
nak taya gak...

kalo depa ni datang, lenggang kangkung aje.. atau depa pun ada bawak kelengkapan cuci sekali....?
kita kena provide everything ke?
sbb biasanya kalo specialist ni dep ...


Ha betul tu, baru nak tanya. And one more thing, diorang ni keje weekday or weekend pun boleh datang? Waktu siang jer ker? Any info?

Thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2007 12:01 PM | Show all posts
eheh...me ada idea...kat opis tue memasng mesti ada cleaner kan..
cuba tanya dia nak tak datang rumah every weekend....hari jumaat ikut balik sabtu petang kita anto la memana komuter ker lrt stn ker kan
rasanya lagik cheaper kot...

ada bincang ngan my kolik kat sini...
dia kata part time maid tue pun mahal gak..huhuhuh
memang iye pun 3 hours for 40 ringgit..... for me la yang tak berduit nieh...
nak suruh hubby carik la mana2 indon yang dia kenal datang rumah dua minggu sekali.... satu hari bayar RM50 pagi sampai petang.....okey tak?? ngeh.ngeh.ngeh
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2007 12:06 PM | Show all posts
Originally posted by siefay21 at 14-12-2007 11:21 AM


Ha betul tu, baru nak tanya. And one more thing, diorang ni keje weekday or weekend pun boleh datang? Waktu siang jer ker? Any info?

Thanks.


So far yg eynda perhati....merry maid yg datang area sini bawak segala equipment.....selalunya diaorg datang weekdays waktu pagi....weekend tak perasan plak...mesti ada kot....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2007 12:08 PM | Show all posts
Originally posted by saleharr at 13-12-2007 03:35 PM
so eynda....
awak nak pilih yg mana?


Tak tau lagi la....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 12:35 AM GMT+8 , Processed in 0.322926 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list