CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: saleharr

cleaning service

[Copy link]
 Author| Post time 19-12-2007 03:50 PM | Show all posts
ape number phone good maid ni owen??
hehe...biarkan le ory yg rajin tu kemas umah dia....kita ni telebih rajin.....

Originally posted by owenkatz at 19-12-2007 12:28 PM
i tinggal area puchong, guna this one company good maid ke apa nama dia.

setiap 4 kali cleaning, will cost me rm200.

i choose saturday morning - 2 org for 2 hrs. so by the time derang habis ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-12-2007 10:53 AM | Show all posts

Reply #27 hanna1905's post

saya dah call tadik..frendly gak dorang nih heheh..
saya plan nak amik..sebab nak pindah umha baru..nak suh cuci..sebab tak tak
sempat na nak cuci..saya ade baby baru lahir ..so nak ler suh org cuci kan umah
baru nih..
tadik saya call..tanya dorang nak buat the whole umah..cover semua..
die kata average dalam 200..bagi aku ok ler..dgn besau nya umah tuh..
habuk nya...die kata datang maybe dalam kul 8 habis kul 4...
nanti aku tanya hubby aku camner..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-12-2007 10:39 AM | Show all posts
merry maid da datang umah i....so caj dia utk weekly ialah RM80 per week....means sebulan ialah RM320...cam mahal sgt le pulak.....
i think saya nak cuba part time maid lah dulu.......:bg:
cuma kena sedia kan semua cleaning equipment seniri ler.......tapi harganye lebih berbaloi.....;)
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2007 11:22 AM | Show all posts

Reply #83 saleharr's post

try la tanya indon2 yang dekat2 ngan area rumah tue
datang rumah bila kita ada kat rumah la..
suh dia buat keje bagai...
dapat datang weekend pun jadi la kan...

nak guna service cam gini memang mahal la...
at least kalau yang kita panggil every week tue dari pagi sampai petang...
kita bayar RM50 pun okey dok.......

huhuhu haku dah tak larat tengok rumah ngan bilik yang cam tongkang pecah dah tue....huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 10:02 AM | Show all posts
teringin juga nak pakai cleaning sercive ni tapi hubby tak bagi lah...   dia cakap bahaya!!! sebab bagi orang luar masuk rumah. Tambahan pula pekerja asing ni, adakalanya tak boleh dipercayai.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-1-2008 11:05 AM | Show all posts
cuba cari balik part time maid punye web...tapi da takde ar......
mana pegi ek??
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-1-2008 11:39 PM | Show all posts

Reply #86 saleharr's post

dah bungkus kot saleharr..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2008 02:33 PM | Show all posts

Reply #87 hanna1905's post

aku pun agak gitu gak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-2-2008 02:36 PM | Show all posts
last week aku ada cuba panggil satu cleaning service kampeni ni dtg umah,dia provide 2 org pekerja....bersihkan umah.....selama 3 jam means 6 man hours lah......
dia buat semua kerja house keeping.....RM105.....
servis dia ok gak lah.......

siapa siapa nak cuba boleh call this number....
0122449891

klu soh dtg every weekend...RM300 per month.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2008 12:25 AM | Show all posts

Cleaner

Saya ada kenal sorang indon boleh bersih rumah. Dia caj RM40 sehari, ya la sampai siap kerja dia la. Tak la kira berapa jam. Dia duk Ampang. Setakat ni panggil dia dtg rumah sebulan 2 kali. Puas hati la gak guna khidmat dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2008 10:04 AM | Show all posts

Reply #82 khdn's post

camner khdn..? ok ke service dorang..?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2008 01:03 PM | Show all posts
hai..engkorang...tadi i dok jengok thread ni...dngor lak cite ramai carik cleaners ye..

kalu ada sesapa nak carik cleaner area w/mju/mlwati...seri gmbak..slyng..ampg ke..dkt2 situ...leh sound i...ada cmpany wat service ni...tp small kmpeni je ler..

sesapa minat...nnti blh ar try serbis thy all-indon workers...mostly over the w/ends.  sbb ramai org tak suka amik maid -no privacy..prefer org dtg cuci once a week jek kan...

hehe...siap promote biz tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2008 01:51 PM | Show all posts
Originally posted by saleharr at 5-2-2008 02:36 PM
last week aku ada cuba panggil satu cleaning service kampeni ni dtg umah,dia provide 2 org pekerja....bersihkan umah.....selama 3 jam means 6 man hours lah......
dia buat semua kerja house keepi ...


Every weekend RM300??

Maknanye seminggu RM150??
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2008 08:28 PM | Show all posts
norsha plan nak buat cleaning service nie as the agent..

biasanya rate di lembah klang sana bapa yer? and berapa jam the maid tu buat cleaning service..

norsha kat swak ni and my area takde lagi agent cleaning service ni..so, teringin la nak buat..tq kawan2 in advance yg sudi bagi info..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2008 11:41 PM | Show all posts
My cleaner comes every Sunday.  I pay her RM35 - mutual agreement.  She does everything except for ironing.  My hubby & I prefer dia tak iron cos nanti lama lah pulak dia kat rumah!  For ironing we sent our clothes to laundrette.  

My cleaner does everything inside & outside the house.  So far no complains and she is trustworthy - ni yang most important.  But still we keep all our valuables away from prying eyes.  So there's no temptation on her part.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2008 05:16 PM | Show all posts

Reply #95 AnitaSabrina's post

u tinggal kat area mana..?

mana tau blh tumpang sekaki..hehehe..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-2-2008 11:15 PM | Show all posts

Reply #92 nyonya_kl's post

nyonya kl area puchong tak amik ke??
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2008 02:16 PM | Show all posts
saleharr...

i tk sure sgt...dia kata kl...

detail lelebih..kna tnye dia ler...nk cntact dia ..nnti i kasik no...

tapi..klu tk silap i..ada kwn kt puchong pkai serbis cmni....nnti i dok tlg tnye2kan...apa cleaner yg dia dok pkai tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2008 02:29 PM | Show all posts
thanks nyonya....
harap leh membantu.....thanks again.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2008 03:28 PM | Show all posts
zaara pon ada gak panggil org dtg kemas rumah..
dia dtg tiap minggu.. sekali dtg caj rm50..
2 org yg buat keje tu..so far puas hati dia kemas..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 11:17 PM GMT+8 , Processed in 0.555656 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list