CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: saleharr

cleaning service

[Copy link]
Post time 11-2-2008 04:27 PM | Show all posts
kawan me hsewife tak keje. kat umah dia ajar anak dia tuisyen selalunya dari pukul 4 sampai kul 6.00pm.malam sambung balik dari kul 8 -10pm. masak waktu siang jewk malam dia cater kekdg makan luar. baju dia hntr laundry w/pun umah dia ada washing machine ngan dryer. basuh pinggan pakai dishwasher..waktu pagi hntr anak sekolah ngan kinder. 2 x seminggu dia panggil cleaning service dtg umah. cuci bilik air, sapu sawang, bersih kipas, gosok baju ,lap kabinet dapur, cuci longkang..me tengok life dia happy x stress pun ngan keje umah..muka pun berseri ceria sbb tak letih penat. sebulan sekali dia buat facial, gi spa... hujung minggu jalan jalan shopping, window shopping, jumpa me lepak kat cafe bawak anak2 jln.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-2-2008 10:13 AM | Show all posts

Reply #101 iddine's post

bestnye life dia.......mcm tak stress pun kan........
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2008 10:14 AM | Show all posts
Originally posted by an4zaara at 11-2-2008 03:28 PM
zaara pon ada gak panggil org dtg kemas rumah..
dia dtg tiap minggu.. sekali dtg caj rm50..
2 org yg buat keje tu..so far puas hati dia kemas..


anzaara tinggal kat mana???
RM50 termasuk ironing???
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2008 10:20 AM | Show all posts
Eynda dah dapat cleaner....memang dia buat part time cuci rumah orang....penuh jadual dia....utk eynda ada hari rabu pagi je....esok dia datang baru nak bincang2 pasal bayaran....setahu eynda sekali dgn ironing RM50 sekali datang.....dia ni maid salah sorang member kak ipar eynda...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2008 10:24 AM | Show all posts
Originally posted by iddine at 11-2-2008 04:27 PM
kawan me hsewife tak keje. kat umah dia ajar anak dia tuisyen selalunya dari pukul 4 sampai kul 6.00pm.malam sambung balik dari kul 8 -10pm. masak waktu siang jewk malam dia cater kekdg makan lua ...


Ni kalo hubby eynda dengar citer mesti dia cakap...."awak yg takmo buat cam tu..."

Kita ni kalo boleh semua nak buat sendiri....tapi sekarang dah tak menang tangan la....terpaksa gak cari cleaner....anak dara kecik tengah melasak lak sekarang....

Errr....washing machine & dryer pun ada...tapi takleh tiru ur member ni la hehe...nak kena berleter dgn hubby....beli mahal2 takmo guna hehe....

Best kan life cam tu...kurang stress....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2008 03:16 PM | Show all posts
Originally posted by eynda at 12-2-2008 10:24 AM


Ni kalo hubby eynda dengar citer mesti dia cakap...."awak yg takmo buat cam tu..."

Kita ni kalo boleh semua nak buat sendiri....tapi sekarang dah tak menang tangan la....terpaksa gak c ...


my friend ni dulu keje. hubby suruh duk umah. tulah dia nama jewk duk umah tapi bershopping, dressing mcm org bekerja. i pun kekdg envy ngan dia.tuah badan..dulu masa kat uk dia biasa guna dryer, dishwasher kat sini dia suruh laki dia beli. dia kata klu duk umah kena buat keje umah teruk teruk baik x yah. aku duk umah nak ajar anak tuisyen, pastikan anak teratur time table nya bukan maid buat keje umah. prinsip dia le...dia byr maid sekali datang RM50 abt 4 - 5 hrs . she spends abt RM400 per mth. i ckp bagus ambik maid live in . dia kata no privacy, secondly takut brg dia rosak jahanam e.g kitchen cabinet. klu part time ni normally attitude x le teruk mcm yg duk ngan kita yg x reti nak syg harta...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-2-2008 04:36 PM | Show all posts
Originally posted by iddine at 12-2-2008 03:16 PM


my friend ni dulu keje. hubby suruh duk umah. tulah dia nama jewk duk umah tapi bershopping, dressing mcm org bekerja. i pun kekdg envy ngan dia.tuah badan..dulu masa kat uk dia biasa guna dr ...


Ok la tu....anak2 & husband dapat perhatian penuh....keje rumah selesai....ada masa utk manjakan diri....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2008 10:31 PM | Show all posts
Originally posted by saleharr at 12-2-2008 10:14 AM


anzaara tinggal kat mana???
RM50 termasuk ironing???


tinggal kat kajang...
tu tk msk ironing...sbb mmg tak suruh pon..
lagipon hubby keje tak pakai kemeja.. daku pon tak keje
tp kalau ada kain dlm mesin atau belom berlipat
dia akan buat tanpa disuruh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2008 09:10 PM | Show all posts
salam..

saya boleh rekomen kan kat sapa yang nak weekend helper nih... hujung minggu jer dia datang buat keje..

kalu ada sesapa berminat contact ler saye...

maklum kan pada saya

Type Rumah: Flat / Apartmen / Single storey / Double Storey / Banglow / Semi D
Lokasi?
Sebulan 2 kali atau sebulan 4 kali @ tiap tiap hari...


TQ

[ Last edited by  sofea_khadeeja at 5-3-2008 11:22 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2008 07:25 PM | Show all posts
hie all.. need cleaning service?
boleh contact or pm elle direct.
10 maid available!
my url link -------------------->http://smartcoservices.fotopages.com/



Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2008 08:24 PM | Show all posts
mcm ku kenal gambo ni..
ni lah cleaner aku..ekekeke..br je dia cuci umah ku arini..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2008 10:43 PM | Show all posts

Reply #111 mama_ain's post

hehehe suzana
elle tepek gambar peah
dia baru je cuci rumah ana tadi...

[ Last edited by  elle_gogo at 14-7-2008 10:44 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 11:02 AM | Show all posts
Bagus gak ade info ni.
elle buat daily maid skali ye.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 11:15 AM | Show all posts

Reply #110 elle_gogo's post

brape charge ekk... ikut jam ke...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 11:16 AM | Show all posts
Originally posted by elle_gogo at 14-7-2008 22:43
hehehe suzana
elle tepek gambar peah
dia baru je cuci rumah ana tadi...


elle..kat MLK pon ada yerk serbis u nih..bagus2 i like...leh PM sue details..sue kat MLK..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 11:24 AM | Show all posts
elle (sama plk nama dgn my no3 hehehe)

saya interested nk tahu harga etc etc
pm me details pls...

tq.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-7-2008 12:38 PM | Show all posts
Originally posted by elle_gogo at 14-7-2008 10:43 PM
hehehe suzana
elle tepek gambar peah
dia baru je cuci rumah ana tadi...

korang..ni bkn nak promote tau..
tp peah ni wat keje mmg bagus..baik hati, hormat org, dan dia buat mmg bersih..
puas hati sgt2..
ana mmg kalo minta diorg hantar cleaner ana minta si peah ni yg bersihkan umah ana..
sbb dia dah biasa..
b4 ni cleaner lain yg cuci tp ana lebih suka peah..
peahhhhh...jumpa lg next week lakkk..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 01:13 PM | Show all posts

Reply #113 ummy11's post

elle dah pm check pm ye
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 01:15 PM | Show all posts

Reply #114 afzanieza's post

elle dah pm.. nanti check pm k
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 01:16 PM | Show all posts

Reply #115 sueria_azlee's post

hie sue.. melaka baru setup, base dekat air keroh..
u melaka kat mana?
nanti check pm k
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 12:52 AM GMT+8 , Processed in 0.059883 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list