CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: loveyabang

bila nak start ambil neurogain?

[Copy link]
Post time 1-5-2008 12:36 AM | Show all posts
Originally posted by nuds at 14-4-2008 05:05 PM
ya betullllllllllllllllllllllllllllllll.....saya pon amik neurogain dr 5 moths...sampai lepas bersalin...tp lepas tu tukar TUNEX sbb lagik bagus DHA lagi byk dri neurogain....since BF cukup bagus ...


TUNEX..?
lum pnh jumpe lg..insyaallah sec baby leh try
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-5-2008 08:57 AM | Show all posts
sekarang tgh makan gak..
baru je start makan.. tu pun dpt info dari my fren..
skarang dah 5 months
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2008 09:25 AM | Show all posts

Reply #1 loveyabang's post

doctor cakap amik neurogain masa 3 bulan. tapi dia xcakap lak kena stop masa 7 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2008 11:31 AM | Show all posts
me doc bagi masa masuk 5 bln sampai la deliver.....tapi kalu suka makan ikan..byk2an makan salmon & ikan kod...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 05:14 PM | Show all posts

Reply #23 Lilia's post

Me too...start pregnant sampai sekarang makan
1.  Neurogain
2.  Obimin
3.  Kalsium (ed request sbb x suka minum susu)..hehehe..

Syukur setakat ni..x der kaki cramp..and hope everything will be fine..Insya ALLAH...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 05:31 PM | Show all posts
ada pharmacist tuh ckp kat aku start at 4months stop at 7 months...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-6-2008 09:41 PM | Show all posts
ambik neurogain start 4months sampai bersalin.
baby lak, sebab tak bf so beli neurogain for child, bagi masa dia 2bulan, stop sambung balik dari 7months sampai skrg, campur dlm susu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 09:31 AM | Show all posts
awaz mkn neurogain ni start preggy 4months,sampai la skang...(32weeks)
beli kat watson ampang point,rm54.
owh...lps deliver/tgh BF pn blh je ek nak mkn neurogain ni?taktau lak...blh la nak  trus mkn...hihihi...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2008 04:55 PM | Show all posts
itu hari beli kat pusrawi nyer farmasi...dia nyer pharmacist cakap bila masuk 8 bulan kena stop. betol ker..sempat makan sebulan jer
betol ke tak sebenarnya eh?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2008 05:06 PM | Show all posts
lily pun makan n stop pas 7 bulan...tp ada kawan makan thruout pregnancy alhamdulilah ok je...ada yg kata makan neurogain ni buat baby besar sbb fish oil..tak tau la pulak kan...tp kwn yg amik 1st child 3.7 2nd 3.2....
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2008 06:09 PM | Show all posts
kenapa aku tatau pon kene stop at 7 months ni??

hu hu hu..

but sapa preknen makan la neurogain ni...very2 good... after seeing the result, aku menyesal tak makan betul2...kejap2 lupa.. iskkkk
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2008 07:14 PM | Show all posts
Originally posted by Delifrance at 27-6-2008 06:09 PM
kenapa aku tatau pon kene stop at 7 months ni??

hu hu hu..

but sapa preknen makan la neurogain ni...very2 good... after seeing the result, aku menyesal tak makan betul2...kejap2 lupa.. iskkkk



deli,

boleh share the result?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2008 08:44 PM | Show all posts
saya pun ivf baby gak ... after 8 years marriage. my ivf doctor bagi cam ni:

first 2 months doctor bagi folic acid and cyclogest.

masuk 3rd month, dr bagi obimin, neurogain dan calcium sampai la ni. masa 3 & 4 bulan, saya makan ikut jadual. masuk bulan kelima ni macam ada skip2 plak.... tapi bila baca ni macam nak kena strict balik la ...

btw dkt hospital saya pi n isebotol RM53.00
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2008 08:14 AM | Show all posts
Originally posted by Delifrance at 27-6-2008 06:09 PM
kenapa aku tatau pon kene stop at 7 months ni??

hu hu hu..

but sapa preknen makan la neurogain ni...very2 good... after seeing the result, aku menyesal tak makan betul2...kejap2 lupa.. iskkkk

aku pun baghu tau...tp yg org yg ckp kat aku neh meanskan fish oil...sbb dia ckp mmg mende nih bgs utk otak..n at the same time cleaning2 blood vessel yg tersumbat...tkt2 terover cleaning blood vessel tuh ms bersalin ada tumpah darah gaks..but normal fish oil nih kandungan EPAnya tinggi..cuba hang bc kat pamplet neurogain ada skit sentuh pasal nehh...DHA..EPA contents..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2008 10:12 AM | Show all posts

Reply #32 tina^^'s post

tina..

hm..results ye..

well..little najwa nye focus la paling obvious..bagus betul.. kecik2 dahc but 2 way communication with people/..seawal 2-3 months..

how's ur baby?? got pic?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2008 10:14 AM | Show all posts

Reply #34 honeybee1802's post

ala aku baca mmg la tau baca tp otakku dah tepu kalau nak kene analyze2 ke apa ek..aku nak straight forward instruction je "stop taking this supplement ...bla bla..bla.." or 'not to be taken when you are more than 7 motnsh pregnant'
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2008 10:44 AM | Show all posts
neurogain ni brand ye tak..?
dia fish oil kan...
kalu g farmasi mcm2 jenis fish oil ni ada...
me makan bio life...
kandungan dia sama jer..dha,epa,eha ntah mcm2 lg la...
cm brand jer lain2...
tp tak pasti la kot neurogain lebih lg isi kandungan dia..
kot sapa boleh explain lg detail bagus gak...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2009 04:12 PM | Show all posts
yer ker kena stop kalu dah 7 mts.....tp kenaper doc baru bg tau kiter soh makan neurogain tu...skg nie dah 29 weeks....
b4 nie, makan paramilet, calsium + vit D, Caltrade jer...

[ Last edited by  marissa_raif at 9-1-2009 04:13 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2009 05:01 PM | Show all posts
lame dh x jengah thread ni..

emm..tul ke kne stop smpei 7mth?ma mkn smpei nk bersalin.

pss...kak yatie..miss u.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2009 05:11 PM | Show all posts
diane start mkn neurogain ni masa 4 bln dan continue sampai bersalin...
my gynae ckp after deliver pon blh teruskan amik neurogain ni....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 08:32 AM GMT+8 , Processed in 0.170950 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list