CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: loveyabang

bila nak start ambil neurogain?

[Copy link]
Post time 9-1-2009 05:24 PM | Show all posts
calla start amik neurogain masa 4 bulan
tak tau kene continue berapa lama
doktor tak ckp plak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2009 05:39 PM | Show all posts
calla... just continue jer sampai bersalin...
kalau u nak continue after bersalin pon blh...
try la tanya doc u
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2009 07:59 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2009 12:46 AM | Show all posts

Reply #43 jeton-eton's post

Tq, tampal... baru nak request saper2 ada gambar...
My doc tak bg pun lg...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2009 07:55 PM | Show all posts
my doc pon yak bg....kiki dh nk masuk 5 bulan ...neurogain ni tahan brape lame ek?sekotak sebulan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2009 09:13 PM | Show all posts
masa i dulu doctor prescribe neurogain ni utk sebln....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-1-2009 08:41 AM | Show all posts
nakal makan neurogain sampai bersalin..tak tau lak kene stop masa 7  month... sebenarnya bukan ape... kene stop 7 month tu sebab takut baby hyper aktif.... macam baby nakal..sekarnag dah 11 bulan... dari awal lahir sampai sekarnag memang aktif betul.... tak nak duk diam..tak tau penat.. nakal, mil n hubby yang surrender..pastu dia macam pick up cepat ..... bagus.memang bagus neurogain ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2009 09:15 AM | Show all posts
tak pernah amik nuoragain nie masa first pregnant..tapi baby memang aktif sangat..kalau amik neurogain tak tahuler macam mana..heheh..but for this second..dr bagi masa 28w sampai la nie 33 w makan lagi..Dr Khamsiah tak cakap pun suruh berhenti..dia supply botol baru lagi ada...maksudnya ok lah throughout pregnancy kot...hehehhehehe....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-1-2009 01:00 PM | Show all posts
tak pernah plak aku tau pasal neuro gain ni..
btw....utk bdk2 umo 5thn...bole mkn ke bende alah ni..
ke ada product lain utk dorg??
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 01:34 PM | Show all posts
red pun amik neurogain ni since 2 months preggy ...red tanye doc ...sampai bile nak makan ....doc kate sampai bersalin.....tak der la ckap smapai 7 bulan jek
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 02:52 PM | Show all posts
sape yg bg neurogain utk budak2? dia dlm bentuk soft gel jugak ke? skrg saya mmg tgh mkn neurogain PB tu utk sencond pregnancy. now dah 36 weeks... still continue. n niat nk teruskan klau dpt breastfeed. cumanye rasa tak adil utk anak yg first sbb lambat tau pasal neurogain ni. so kesian dia saya tak bg masa pregnant dulu. so ingat nk bagi directly aje. anyone?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2009 08:32 AM | Show all posts
eh ye ke kalau ambik sampai nak bersalin (tak stop masa 7 bulan) baby hyper?

saya ambik start 2 bln preg aritu...bila bgtau gynae, dia cakap 'very good!', itu je
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2009 03:21 PM | Show all posts
saya anak first masa pregnant tak makan..lepas bersalin baru makan sebab actually baru tau pasal neurogain tu.. sbb org cakap kalau breastfeed pun boleh makan...tapi mmg anak first tu dia punya concentration tu mmg high..and quite active la jugak...ni tgh pregnant 4 bulan ingat nak try makan laa..selang sehari je la kot..boleh tak?? takut baby aktif sangat la pulak.

lagi satu..sapa tau beza obymin dgn pramilet? sbb masa anak first tak amik obymin ..dr bagi pramilet..ni pegi jumpa gynae lain dia bagi obymin la pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2009 02:40 PM | Show all posts
tgh membaca pasal neurogain.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2009 10:41 PM | Show all posts
masa 1st pregnancy mmg juju ambil neurogain - result yg notice by age 9 mths dia dah boleh bercakap - kira ajar sekali je terus dia pandai sebut one words

2nd pregnancy & 3rd pregnancy tak ambil - tak ingat kenapa tak ambil

now 4th pregnancy nak ambil balik

nak kata anak hyper active tak gak - biasa je
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2009 09:55 PM | Show all posts
Tumpang tanya,

Sy dok survey harga NeuroGain ni kat Caring dan Watson, rega dah RM63++.....
Korang beli katna dpt harga lebih murah?

TQ.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2009 11:01 AM | Show all posts
Originally posted by peachorange at 19-4-2009 21:55
Tumpang tanya,

Sy dok survey harga NeuroGain ni kat Caring dan Watson, rega dah RM63++.....
Korang beli katna dpt harga lebih murah?

TQ.

pharmacy biasa (private-own) boleh dpt serendah RM55...kat watson mmg mahal.

guardian plak mmg tak carry neuro gain

ps : pernah dgr jgk neuro gain ni buat baby besar...dah tny gynae. she said nope. it's a brainfood, that's all.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 12:40 PM | Show all posts

Reply #52 mala0n's post

kiranya.. aku ni..dah 7 bulan baru nak makan..
boleh lagi  le kan?

makan sampai 9 bulan..pehtu stop...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 02:33 PM | Show all posts
masa preggy anak yg 1st... x ingat lak start mkn neurogain ni bln ke berapa..
tapi byk botol juga lah... ada dlm 5-6 btl...
mkn sampai bersalin... anak kluar berat 2.72kg je, tapi berat aku naik 20kg...
alhamdulillah dlm masa kurang setahun dpt turun balik 20kg
anak aku jd aktif... cepat pick up... ada je keja dia nak buat...
tido mlm lewat...

utk kandungan yg 2nd ni... aku kurang kan mkn neurogain.. dlm 3 botol je...
aku tunggu hari je ni nak bersalin ni...
aku takut baby terlalu hyper kalau mkn byk sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 03:13 PM | Show all posts
Originally posted by putubambu at 20-4-2009 12:40
kiranya.. aku ni..dah 7 bulan baru nak makan..
boleh lagi  le kan?

makan sampai 9 bulan..pehtu stop...

boleh je...selagi gynae x ckp apa2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 11:49 PM GMT+8 , Processed in 0.074668 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list