CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: loveyabang

bila nak start ambil neurogain?

[Copy link]
Post time 20-4-2009 03:17 PM | Show all posts
balik kang aku pun nak cari neurogain.. sempat ke makan dah 37 weeks skrg ni ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2009 03:53 PM | Show all posts
Originally posted by Prettylady at 20-4-2009 15:17
balik kang aku pun nak cari neurogain.. sempat ke makan dah 37 weeks skrg ni ?

pretty, boleh je sbb dia utk masa preg & bfeeding
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 03:54 PM | Show all posts

Balas #62 mala0n\ catat

ok la camtu.. harus ke pharmacy balik keje kang
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 08:56 PM | Show all posts
baru dapat ge mencari dan terus membeli...
harga dia memang Rm63.90 After less 15% dapatla Rm 54.xx...
ok tak harga tu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2009 09:21 PM | Show all posts
aku dah tanya gynae aku pasal neurogain ni.. terus dia prescribe utk aku + pramilet + calcium
tatau plak harga berapa, tapi total harga ubat aku bulan ni dlm 90 inggit.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2009 09:18 AM | Show all posts
pasal harga tu... memang standard rm60++ (harga 2 tahun lepas hingga skang)
beli time ada diskaun je dpt murah...
dpt dlm rm50++
bln lepas beli kat vitacare ada diskaun, la ni x tahu lah ada diskaun lagi ke tidak...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-4-2009 09:42 AM | Show all posts
neurogain ni ada mcm2
aku selalu mkn Neurogain PB,
kalau utk ibu yg breast feeding tu ambil Neurogain S kot...
Neurogain vegicap utk kanak2...
apa2 pun sebelum beli tanya dulu doktor kat farmasi tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2009 09:44 AM | Show all posts
Originally posted by niki_iyda at 21-4-2009 09:42
neurogain ni ada mcm2
aku selalu mkn Neurogain PB,
kalau utk ibu yg breast feeding tu ambil Neurogain S kot...
Neurogain vegicap utk kanak2...
apa2 pun sebelum beli tanya dulu doktor kat farm ...

PB tu rasanya utk pregnancy and bfeeding
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2009 10:35 AM | Show all posts

Balas #68 mala0n\ catat

utk pregnancy, diaorg bg Neurogain PB...
pastu diaorg kata kalau dah bersalin utk bfeeding... elok ambil yg 1 lg tu...
x tahu lah apa perbezaan nya...
aku cuma mkn Neurogain PB masa preggy je...
susu aku x byk pun... anak asyik melalak je pasal lapar... pastu bagi susu formula...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2009 12:10 PM | Show all posts
1. What is NeuroGain
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2009 02:09 PM | Show all posts
kena carik lagi neurogain pb aku neh..tinggal sebijik je dlm botol.. nape eh aku nya gamba katon pompuan peknen pakai baju pink? yang korang paste tu gamba org betul pompuan baju kaler pink
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2009 02:38 PM | Show all posts
lor..apesal aku x tau langsung pasai neurogain nih???!!!.. doktor x ckp pepepon..tetiap bln checkup dia bg obimin jer... skang dh 31 weeks..blh amik lg ker ha???
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2009 02:39 PM | Show all posts
Neurogain vs efalex

td i g guardian nak survey neurogain tp xder jual plak kat situ promoter tu promote efalex plak kat i.... rasa2 ok ke efalex for pregnant?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2009 04:33 PM | Show all posts

Reply #73 mama_ann's post

dia ada state tak kat situ for pragnant woman.. tak sure la... t tunggu org len replied
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2009 11:00 AM | Show all posts
Mine masa 2nd trimester. N after give birth, anak lak start on Neurogain (for kids) coz mak dia ni susu kering after 2nd months n baby lak alah susu yg ada gold. So Pead suruh top up ngan neurogain for the missing DHA.

Btw, if beli sendiri Neurogain at Caring Pharmacy jauh lebih murah dari dgn doc. Pharmacy lain mahal gak
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2009 11:25 AM | Show all posts
Originally posted by gals2 at 21-4-2009 14:09
kena carik lagi neurogain pb aku neh..tinggal sebijik je dlm botol.. nape eh aku nya gamba katon pompuan peknen pakai baju pink? yang korang paste tu gamba org betul pompuan baju kaler pink


gal2... aku nyer gambar katun jugak. tak ingat ler baju kaler apa.. ti balik umah aku cek baju dia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2009 01:14 PM | Show all posts
Originally posted by talapia at 15-1-2009 14:52
sape yg bg neurogain utk budak2? dia dlm bentuk soft gel jugak ke? skrg saya mmg tgh mkn neurogain PB tu utk sencond pregnancy. now dah 36 weeks... still continue. n niat nk teruskan klau dpt bre ...


U boleh bagi Neurogain for kids kat Caring RM32.90 (if tak silap i lah). Once a day. Soft capsule dia u cucuk ngan jarum, minyak ikan tu u campur dalam susu dia. Cuma bau memang hanyir. I kalau basuh botol yg letak, sure rendam air panas terus. Tapi tak tahu anak u nak makan tak. I sll bagi ms morng or nite feed. Ms tgh laparkan, anak i bedal jer.

Tapi if anak u minum susu jenis gold, tak payah bagi neurogain, scott emulsion pun boleh or even better more fish (eg salmon) in her/his diet. Thats what my daughter's PEAD said.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2009 08:51 PM | Show all posts
ehh...doc kat umra tak kasi pun?
aku kena beli kat farmasi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2009 09:33 AM | Show all posts
Originally posted by Hana at 22-4-2009 20:51
ehh...doc kat umra tak kasi pun?
aku kena beli kat farmasi ke?

hana, boleh mintak kat doc u...kdg2 spital mmg ada stok neuro gain tapi tak sure lah harga brp

kalu rasa2 spital caj mahal, beli sendiri kat farmasi biasa...boleh dpt around rm55. watson mahal 63.90 kot
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2009 01:25 PM | Show all posts
me masa anak first ambik masa 6  bulan. untuk anak second ni ambik masa 5 bulan.. tak naka ambik awal sangat..bby bile kuar memang aktif n pick up.... ader baca fakta ritu cakap neurogain ambik masa 4 bulan n stop masa 7 bulan tp me sampai akhirnya makan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 02:15 AM GMT+8 , Processed in 0.074169 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list