CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: loveyabang

bila nak start ambil neurogain?

[Copy link]
Post time 23-4-2009 02:29 PM | Show all posts

Reply #78 Hana's post

aku lagi la..check kat gomen je.. haram satu ubat tak kasi.. sume beli sendrik termasuk obimin..aku beli neuragain kat farmasi biasa je.. dpt murah skit compare ngan spital nya chargers
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-4-2009 01:22 AM | Show all posts
madc baru 1st time  preggy.. baru tau ada menda nama neurogain nie.. nak tanya, kalo dh amik obimin still blh amik neurogain nie ker? actually neurogain nie sejenis pil ker? i hv no idea at all bout all this.. kwn2 pun x penah mention pun..

then ada jual kt mana2 pharmacy ker? ke kena tanya gynea dulu? price dia camna laks?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2009 09:00 AM | Show all posts
Originally posted by gutes_madchen at 24-4-2009 01:22
madc baru 1st time  preggy.. baru tau ada menda nama neurogain nie.. nak tanya, kalo dh amik obimin still blh amik neurogain nie ker? actually neurogain nie sejenis pil ker? i hv no idea at all b ...

madc, bleh cek www.mederis.com.my <<< distributor Neuro Gain

dia ni fish oil, dlm bentuk vege caps (so takde masalah halal ke tak, since dia made in germany or swhere in Eur). supplement utk baby's brain development

if you search info abt neuro gain ni, u akan jumpa byk testimonial dlm forum2 kat msia ni...and MOSTLY yg dah cuba ni chinese...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2009 12:05 PM | Show all posts

Reply #83 mala0n's post

thanks so much.. ingatkan neurogain nie susu tepung tu.. lebih kurang gitu jer nama
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2009 01:56 PM | Show all posts
saya masa masuk 6 bln, nurse kat azzahra bagi neurogainpb..time tu rege rm55..
pastu minggu lepas (preg 27 minggu), check ngan doc kat hukm..saya bitau tgh makan obimin,calc dan neurogain..doc pakar tu x comment pa pe pun..kalo bile kat pharmacy kat hukm tu..skang ade discount 10% x silap..so leh dapat dalam RM50++
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2009 09:49 PM | Show all posts
Originally posted by mala0n at 23-4-2009 09:33

hana, boleh mintak kat doc u...kdg2 spital mmg ada stok neuro gain tapi tak sure lah harga brp

kalu rasa2 spital caj mahal, beli sendiri kat farmasi biasa...boleh dpt around rm55. watson mah ...


umra tu hospital kecik. aritu dah tanya..makan iberet folic ajek? takyah kasi yg lain2 ke? doc tu ckp, takyah.
heran gak.
dlm porem..mcm2 org rekomen.

kalau kes mcm nie..better beli sendiri ke?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-4-2009 10:01 PM | Show all posts
Originally posted by gals2 at 23-4-2009 14:29
aku lagi la..check kat gomen je.. haram satu ubat tak kasi.. sume beli sendrik termasuk obimin..aku beli neuragain kat farmasi biasa je.. dpt murah skit compare ngan spital nya chargers


ooo..mcm tue ek..ok.
nak beli sendiri la..neuragain nie. baby hana tak kicking lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2009 04:14 PM | Show all posts
dah khatam....

ingat nak beli after 3 month....

pon x nak ambik awal2... takut gak hyperaktif...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2009 04:34 PM | Show all posts
gomen takde supply ini vitaminlah...maybe sbb mahal kot.
aku beli sndiri je..dpt rege rm55.

start mkn mase bulan ke-4.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2009 05:05 PM | Show all posts
hana pun dah makan. start preg bulan ke 6. itu sbb farmasi.
dah tunjuk kat gynea kat darul ehsan medical centre. doktor just ckp, oo..fish oil. itu ajer.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2009 08:01 PM | Show all posts
East baru tahu pasal neurogain ni...xpernah ambil pon sebelum ni..Doktor xdek ckp apa2 pon psl neurogain ni...perlu ke ambil memandangkan east dah 27weeks sekarang?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2009 10:05 AM | Show all posts
East baru tahu pasal neurogain ni...xpernah ambil pon sebelum ni..Doktor xdek ckp apa2 pon psl neurogain ni...perlu ke ambil memandangkan east dah 27weeks sekarang?


tanya aje ur doc/gyane...

kinna pon blur.. apa org forum kata baik utk beby..study2 sikit.. tanya doc... semua kinna nak makan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2009 11:05 AM | Show all posts
doktor klinik gomen pernah tanya...ade mkn ubatan lain tak?
aku ckp...neurogain..takpe kan?
dia ckp..oklah tu..

vitamin yg dia kasi hanya asas katanya...klu nk yg lain..
yg rase lebih bagus..kena inisiatif sndiri..

klinik swasta takpelah...dia leh masuk bil pastu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2009 11:47 AM | Show all posts
boleh ambik neurogain dari awal mengandung...no problem. bagus untuk penrkembangan otak anak. sekarang ni dah murah sikit. 2 years ago beli kat farmasi paling murah pun RM55 sebotol tapi sekarang ni farmasi sama jual RM 49
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2009 12:17 PM | Show all posts
boleh ambik neurogain dari awal mengandung...no problem. bagus untuk penrkembangan otak anak. sekarang ni dah murah sikit. 2 years ago beli kat farmasi paling murah pun RM55 sebotol tapi sekarang ni f ...
mollythecat Post at 1-7-2009 11:47


farmasi mana jual rm49?
saya tgk byk yg jual rm55.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 01:20 PM | Show all posts
madc dpt beli sebotol Rm49 jer.. cuma nk tanya.. nnt time breastfeeding, kita amik same type neurogain ker, ada different type laks?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-7-2009 11:41 AM | Show all posts
madc pun dpt rm49 gak ek?aisyeh...murahnya.farmasi apa ni?
rasenya mase breastfeeding..sama neurogain je.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2009 01:15 PM | Show all posts
Post Last Edit by gutes_madchen at 30-7-2009 13:17

madc g mega farmasi.. huhuhu.. kalo guardian n watson mmg kompom x dpt ler price tu..

tp ramai ckp skrg mmg senang nk dpt harga gitu.. jgn g farmasi yg hebat2 kt shpg complex tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2009 02:13 PM | Show all posts
aku ni cari kt farmasi yg x hebat2 pun x mau bg rm49.

minggu ni nk try tanyalah...takleh kurang jadi rm49 ke?

hahahahhahaa
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2009 02:55 PM | Show all posts
ok la tu.. madc kena pi beli kt kampung.. cz tempat madc duk nie lg jin bertandang dari kampung madc.. pharmacies tu dgr neurogain pun x penah.. huhuhuhu... balik kampung beli stock 2,3 botol skali
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 04:01 AM GMT+8 , Processed in 0.067921 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list