CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: loveyabang

bila nak start ambil neurogain?

[Copy link]
Post time 5-1-2010 09:56 PM | Show all posts
tapi betul tak aku dengar orang kate, kalau dah amik obimin tak payah amik asid folic lagi sebab dalam obimin tuh dah ade asid folic n segala vitamin, aku tengok kat pack die pun mmg ade tulis....
diya_kasih Post at 4-1-2010 14:49

asid folic 5mg kandungan nyer...beza ngan yg ader kt dlm obimin just 1mg jerk...
apepun bile aku amek obimin selang esoknyer aku mkn lak asid folic.dlm 1hr tu,2 splmnt jer aku amek,n esoknyer yg len lak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-1-2010 07:03 PM | Show all posts
141# cmf_phoebe

ye betul - obimin pluz better coz obimin + neurogain. So tak yah makan 2 pil - makan sebiji je - dah complete semua

Harga pun lebih murah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2010 11:45 AM | Show all posts
141# cmf_phoebe  

ye betul - obimin pluz better coz obimin + neurogain. So tak yah makan 2 pil - makan sebiji je - dah complete semua

Harga pun lebih murah
cmf_Juju Post at 8-1-2010 19:03



a'a ... setuju ... tp sbb daisies da terbeli obimin 100 kapsul ... tak leh beli obimin pluz da .... dok makan obimin ngan neurugain je lar ... nk muntah gak makan ubat2 saiz beso nih tp sebab anak ku telan jua ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2010 09:20 AM | Show all posts
tapi betul tak aku dengar orang kate, kalau dah amik obimin tak payah amik asid folic lagi sebab dalam obimin tuh dah ade asid folic n segala vitamin, aku tengok kat pack die pun mmg ade tulis....
diya_kasih Post at 4-1-2010 14:49


my gynae - bila dah start 16weeks - suruh stop ambil acid folic & ambil obimin & kalsium je - w/pun minum susu - kalsium kena ambil gak
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 02:00 PM | Show all posts
my gynae start bagi neurogain dari 12weeks lepas abis folic acid. dh dekat 2 bulan consumed. yang lelain dia xde bagi pon..
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 05:21 PM | Show all posts
emm aku rasa masa 1 month jek ku amik asid folic
pastu obimin n kalsium next mon
then obimin plus n kalsium je
tp mmg gabak la obmin plus tu
dah merah menyala
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-1-2010 10:19 AM | Show all posts
147# cmf_phoebe


samala mcm aku gak...gi farmasi, dorg kata obimin pluz sama je fungsi dgn neurogain
aku beli obimin tu
br start makan skrg ni...dah 7 bln
nak mkn sampai bersalin la nanti...
tp memg betul..besar sgt obimin tu....payah nak telan
lg satu..kekdg pas makan obimin tu..jd mual2 n muntah2....
aku makan on off jela...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2010 10:20 AM | Show all posts
145# cmf_Juju

dlm obimin dah ada kalsium kan?
masih kena amik lg ke kalsium yg lain?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-1-2010 10:22 AM | Show all posts
tp........tetap tingin nak makan neurogain jgk...huhuhuh
obimin + neurogain..ok kan?
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2010 04:50 PM | Show all posts
yeyey..disebabkan dah teruja bc kat cni..petang kemarin dah g beli kat farmasi neurogian PB..rm49..kat kotak tu harga dia dlm rm63+ dis 20%, pastu rembat sekali untuk anak satu botol...
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 02:32 PM | Show all posts
145# cmf_Juju  

dlm obimin dah ada kalsium kan?
masih kena amik lg ke kalsium yg lain?
kuntakpindek Post at 21-1-2010 10:20


dalam obimin mmg ada kalsium tapi tak cukup bagi ibu mengandung

tak silap - ibu mengandung kena ambil 1500mg sehari
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 02:37 PM | Show all posts
Post Last Edit by bezita60 at 27-8-2009 19:13

for those yg nk beli neurogain..
i recommend this website:

bezita60 Post at 27-8-2009 11:04


juju baru je beli neurogain kat farmasi depan opis

harga RM63.90 tapi dapat less 25%
so dapat le RM 47.90
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 02:44 PM | Show all posts
adik lak masa 3 bulan gynea kasi asid folic.. pastu adik tambah ngan neurogain.. masuk bulan ke 4 gynea kasi obimin pluz.. kat dalam tu dh ada macam2.. lagipon adik tak suka makan banyak sangat ubat.. tapi masa memula makan obimin pluz tu adik rasa loya ngan muntah.. rasa cam hanyir ikan cam tu.. skang ni dh ok dh cumanya besar la plak nak telan..  yang perasan masa air kencing pertama selepas makan obimin ni kuning sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 03:25 PM | Show all posts
Jom buat comparison

Kandungan obimin pluz

1. vitamin A - 3,000IU
2. vitamin D - 200IU
3. vitamin E - 30 IU
4. vitamin B1 - 2mg
5. vitamin B2 - 2mg
6. vitamin B6 - 3mg
7. vitamin B12 - 3mcg
8. Folic Acid - 1,000 mcg
9. calcium pantothenate - 8mg
10. Biotin - 35mcg
11. nicotinamide - 20mg
12. vitamic c - 100mg
13. iron - 30mg
14. iodine - 150mcg
15. calcium carbonate - 100mg
16. zinc - 15mg
17. magnesium - 5mg
18. manganese - 1 mg
19. copper - 1,000 mcg
20. natural fish oil - 500mg
21. omega 3 - 135mg
22. DHA - 105 mg
23. EPA - 20 mg
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 03:28 PM | Show all posts
Kandungan Obimin

1. Vitamin A - 3000IU
2. Vitamin D - 400IU
3. Vitamin C - 100mg
4. Vitamin B1 - 10mg
5. Vitamin B2 - 2.5mg
6. Vitamin B6 - 15mg
7. Vitamin B12 - 4mcg
8. Niacinamide - 20mg
9. Pantothenic Acid - 7.5mg
10. Folic Acid - 1mg
11. Iron - 30mg
12. Calcium - 32.5mg
13. Copper - 100mcg
14. iodine - 100mcg
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 03:31 PM | Show all posts
saya start makan nuerogain masa kandungan 2 bulan..sbb doktor dah bagi..dia suh makan...
dia kata okey utk otak bb
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-2-2010 10:45 AM | Show all posts
salam....izy tertarik nga naurogain for kid nie......anak izy baru 2 years...blh bg ker mkn?? maybe campur dlm susu ker...adam ni really picky eater...kat nurseri ok jer mkn bila ramia ramai ...bila mlm xmau mkn dah.....since 1 years dia minum susu jenis pediasure...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 03:20 PM | Show all posts
salam....izy tertarik nga naurogain for kid nie......anak izy baru 2 years...blh bg ker mkn?? maybe campur dlm susu ker...adam ni really picky eater...kat nurseri ok jer mkn bila ramia ramai ...bila m ...
izy Post at 3-2-2010 10:45


boleh rasanya

pernah try kat my kids - campur dgn susu tapi dia terus tak minum susu tu sebab bau minyak ikan
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 09:44 AM | Show all posts
so far anak pon dah 3... i have taken since the first baby lagik it was somewhere 2002...
bun kena chicken pox during 1st pregancy then 4th mo doc bagik terus makan neurogain...

baby kuar ok strong healthy and oso kuat dan cepat pandai.. then cont with the 2nd baby a year after that till the 3rd one...

semua anak2 bun cepat dr segi tumbesaran, kepandaian, cergas and IQ... just satu jer tak tahan dia org akan aktif... n tak rasa sakit kalau just jatuh2 kecik nih... mmg nampak differ lah ngan cousin dia org yg same age.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 12:28 PM | Show all posts
salam forumer....labelle pregnant 7 bln,terlewat ker nak ambik Neurogain n plan nak BF pun...mcm mana boleh makan ker?terlewat tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-6-2024 07:18 PM GMT+8 , Processed in 0.088339 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list