CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: limau_nipis

Information about breastfeeding

  [Copy link]
Post time 11-12-2013 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Oomie posted on 11-12-2013 09:01 PM
pakai pump apa? Saya pun mcm tu jugak. Pakai Ameda Lactaline susu kuar 10 saat je pastu sepi, pu ...

sya pakai medela mini electric.. setelah 2 minggu gk activity pam ni, kdg2 hasil okay.. kadang2 x okay.. so rasanye mental je kot ni.. tp sempat jugak la berdarah nipple sbb pam smpai max gara2 x kuar susu byk..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2013 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
syasyafina posted on 11-12-2013 10:47 PM
sya pakai medela mini electric.. setelah 2 minggu gk activity pam ni, kdg2 hasil okay.. kadang2 x  ...

Ayoyoyoo smpai berdarah puting! Saya plak try 2-3 kali sama je result, trus pack simpan balik dlm bag. Merajuk. Skang na cari Spectra 3. Tp review uniMom Forte mcm menarik.. Dlm dilemma plak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2013 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Oomie posted on 12-12-2013 10:22 AM
Ayoyoyoo smpai berdarah puting! Saya plak try 2-3 kali sama je result, trus pack simpan balik dlm  ...

org kate medela bagus.. tu yg sya x fikir pjg mmg beli medela terus.. tp sakit la pam ni sebenarnye.. mmg begitu atau psl sya letak max ye? klo x max menitik2 malas nk tunggu lama2..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam...aku pakai autumnz. .. sekenhen org bg....

Bunyi x la kuat...ok je
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 03:25 PM | Show all posts
Insha Allah anak yg diberi susu badan memang lebih sihat dan lebih attached dgn si ibu
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2015 11:19 AM | Show all posts
just nak share...

sedih...tapi sebab saya bukan jenis yang kuat melawan...n yg bercakap pon sepupu husband

jumaat...pergi rumah nenek husb....

anak kecik umur 1yr masih bf

biasa lah budak bf kan rajin attached dengan mama dia kan

sepupu tu jenis xbf...pd hal susu dia byk...tp dia xsuka bf

dia nampak saya susukan bb saya...dia kata nasib lah kita x bagi susu badan...kalau x nak selak2

saya senyum aje...malas nak layan fikiran org macam ni

tapi dalam hati...menyirap nya lah hai....geram....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 31-8-2017 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam otai nk tanya..sy br habis pantang..dah nk masuk keje next week..
Keje bank ofis hour...sy kuar umah kol 6.30 pg..dalam kol 7.30 malam sampai umah..so kira2 dalam 15onz kene sediakan susu timggal kt pengasuh..

Tp sy hanya ada sejam lunch hour utk mkn..solat..pam susu..nk pam kt tempat mcm xdpt sbb dikelilingi lelaki ..sy guna autumnz passion pam....

Stress pkir..mcm xde jalan utk saya pam susu utk baby dlm waktu rehat yg pendek utk 15onz..minta advice
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2018 11:03 AM | Show all posts
Edited by dazzlingDentist at 16-8-2018 11:12 AM
limau_nipis replied at 23-12-2008 02:44 PM
PETUA MEMBANYAKKAN SUSU BADAN:

pemakanan:

maxolon : seriau dh nk mkn. sy jd mcm restless tau bila mkn maxolon ni. mcmana sy blh mkn maxolon? sy ada gastritis n officially maxolon ni digunakan utk kurangkan angin dlm perut. bila dr prescribe utk sy, sy mkn SEBIJI saja...2 jam lpstu sy terus jd restless, susah nk bernafas, jantung berdebar2, sweating like HELL, kepala berdenyut n mata jd kabur. time tu rasa mcm nk putus nyawa pun ada..at one point, sy rasa mcm nk blackout( tumbang). mujur kwn ada n dia terus bwk gi hospital.

sampai kt hospital, dr suruh rest n siap kne ambil neb. hasil soal siasat, dr kata sy ni xsesuai dgn maxolon. mmg maxolon ni blh btkan seseorang tu akan rasa symptom2 yg sy alami bila dimakan. tp xsemua org akan alaminya, ada org yg ok je, ada yg xok mcm sy.bergantung pd tubuh masing2.

start dari hari tu maxolon ni mmg ubat yg sy tolak klu dr offer.
so pd siapa2 yg nk try maxolon ni as milk booster ke apa, tlg hati2 ye. make sure ada org yg blh bantu if you dh mula start rasa symptom2 yg sama sy alami. mmg bahaya.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-9-2023 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dazzlingDentist replied at 16-8-2018 11:03 AM
maxolon : seriau dh nk mkn. sy jd mcm restless tau bila mkn maxolon ni. mcmana sy blh mkn maxolon?  ...

Mmg ramai yg dpt effect dr ubat mcm ni.. mostly libatkn jantung..kesian yg terpedaya
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 03:30 PM | Show all posts
Thanks for raising this important topic. Just follow recommendations of other forum dwellers, eat and sleep well.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 01:00 AM GMT+8 , Processed in 0.167129 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list