CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: cmf_comei

ebook reader

[Copy link]
Post time 12-9-2009 10:56 PM | Show all posts
berapa samseng i780 tu?
bateri tahan ker?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-9-2009 10:24 AM | Show all posts
berapa samseng i780 tu?
bateri tahan ker?
adie82 Post at 12-9-2009 22:56


habis le bzzts lps ni... kene blasah dgn tepon dia sendirik...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2009 07:35 PM | Show all posts
Sony ada kan ebook reader ni? tapi harganya pun tersangat tinggi... $300, dalam 1k lebih. Fuh


Zep Post at 11-9-2009 23:27


aku dah pernah pakai sony reader ni, memang macam baca buku betul.  ringan, screen pun sharp je.  cuma screen dia black & white. maybe ada yg screen colour tapi yang aku punya dulu tak kaler.  memandangkan pdf documents ni byk  yang dalam kaler tak sesuai aku rasa guna sony's ni.

aku personally guna nokia n800 sebagai pdf reader.  ni bukan phone, tapi internet tablet. skrin pun besar, resolusi skrin pun tinggi.  kalau nak yg ada keyboard, boleh try nokia n810.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 04:01 PM | Show all posts
43# z-b-i

You're totally gadget freak...berapa banyak gadget ko ader nie??
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2009 04:50 PM | Show all posts
43# z-b-i

You're totally gadget freak...berapa banyak gadget ko ader nie??
danedzya Post at 14-9-2009 16:01


sebab aku suka membaca, so kalau time takde kerja, atau menunggu aku mesti ada something to read.  tu yg banyak simpan materials untuk offline reading.

segala macam gadget aku try, untuk carik yg sesuai dgn keperluan aku.  buat masa ni, aku mostly guna nokia n800 je.  ni antara gambar2 lama yang pernah aku amik n tepek kat board lain.



Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 06:53 PM | Show all posts
Hanlin V3 ebook reader (made in china)



Ni website penjual: http://ebookreaderv.blogspot.com/

Thread kat Lowyat: http://forum.lowyat.net/topic/878364
Review pasal Hanlin ni banyak. G Google.

Advantage:
-NO BACKLIGHT
Kalau kita baca ebook kat laptop, pda, phone... kan ke ada cahaya.. yang ini punya hitam putih, tak sakit mata.
-Battery life yg panjang
Kalau kita baca ebook kat laptop, pda, phone... kan ke sekejap je tuh..tengah baca, kena recharge.

Disadvantage:
-Mahal. RM 1399
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-9-2009 08:15 PM | Show all posts
rasanya baik ko cari PDA lama (kalo nak yg murah).
yg guna windows mobile atau windows CE.

kalo ada duit, beli le yg baru = PDA fon yg pakai windows mobile.
bleh bubuh pdf reader kat situ.
bzzts Post at 12-9-2009 01:16


aku suka idea neh ^_^
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2009 10:20 AM | Show all posts
2# danedzya

klu bc kut laptop, xpuas
lgpun susah nak bw ke hulu hilir
klu ade ebook reader ni, anytime blh buka
saiz kecik ala2 hp je
xyah susah2 nak print dah

sony kat msia ade jual ke?
...
cmf_comei Post at 10-9-2009 23:53


hmmm klu baca kat pc...mmg payah...

gorg baca dgn henfon ajer... nokia sabun...6600
mmg senang...kat mana2 bleh bawa/baca...
buku sntiasa di tgn /dlm poket anda...

ade bookmark...senang retrieve...
klu mlm...tak on lampu pun bleh baca....

guna software...mobireader...
kat sini/link ni...gorg dah ade buat step by step nak install ebook...ke mobireader...

    http://eforum2.cari.com.my/viewthread.php?tid=399216&extra=page%3D1&page=34

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-9-2009 10:53 PM | Show all posts
gorg, ade lg ke org jual nokia sabun skg?
aku cuma nak wat membaca je
utk tepon, pki hp lain
so, klu dpt yg murah..lg cantek!!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2009 02:03 AM | Show all posts
nk nokia sabun ke? aku ade nih...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2009 08:27 AM | Show all posts
49# cmf_comei gorg dulu guna sabun...yg dah nazak ni...

adik gorg guna ebook ni kat expressmusik... ok jg...
cek kat website mobireader tu... byk tepon nokia yg bleh baca ebook ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2009 07:22 PM | Show all posts
N73 pun boleh...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-10-2009 04:19 PM | Show all posts
ade tak sesapa yg nak jual PDA?
ku nak beli utk baca ebook. xmo henpon.kecik sgt.
rabun biji mata.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2009 08:21 PM | Show all posts
kamu ni pun satu...
knp x nk tanya ari tu? aku bru je minggu lps jual Palm aku...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-10-2009 12:12 AM | Show all posts
duh..pesal ko tak cakap?

btw, berapa ar harga used PDA skg?
Sony clie ngan palm T2 mana ok?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2009 03:00 PM | Show all posts
angkut le palm lifedrive kt loyat... 8gb dalam... ade wifi kalu x silap aku.. ko search kt loyat bahagian mobile phone & gadgets/notebook, pda & accessories..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-10-2009 07:11 PM | Show all posts
brp hengget tu akumirul?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2009 07:30 PM | Show all posts
aku usha ari tu ade le dlm rm 499 ke 599...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2009 07:37 PM | Show all posts
kt sini http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=367525&hl=

yg lg murah pun ade... stakat nk baca ebook, yg murah dah cukup
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-10-2009 10:18 PM | Show all posts
Post Last Edit by cmf_comei at 28-10-2009 00:11

tu la..mmg nak cari yg murah
sbb nak ebook reader je

eh, klu beli model replica (china) tu ok x?
psp blh guna x?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 12:44 AM GMT+8 , Processed in 0.225214 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list