CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 13516|Reply: 20

Printer Driver

  [Copy link]
Post time 3-2-2010 09:15 AM | Show all posts |Read mode
Harap pertolongan dari semua untuk menyelesaikan masalah aku ni..

Baru2 ni ada beli laptop baru. Buiil in Windows7. Masalahnya aku tak boleh nak print lak guna printer yg aku ada. Semua cd driver untuk printer tu memang aku ada simpan tapi bila dah install tak boleh print lak. Belek2 baru perasan cd installer tu macam mana :-

1. HP F4280 - cd installer dia hanya untuk Windows XP dan Vista. Tak support utk Windows 7. Ada terjumpa dalam pakcik google dan dah download. Tapi tak sempat nak install lagik. Ada cara2 tertentu tak utk install driver dari usb pendrive nih? Selalu install guna cd je.. ataupun ada link2 yg lebih baik utk di download.

2. Canon Pixma iP1000 - printer ni aku sayang betul Byk jasa. Dah korek2 dalam pakcik google tapi tak jumpa.

Harap ada yg dapat membantu... thanks
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-2-2010 10:03 AM | Show all posts
tak bleh plug n play ke.. aku punye elok je plug n play..
kalau driver internet memang tak kuar untuk windows 7 stakat aku tau..
kalau dah kuar tak tau la.. tapi try la print.. boleh kot...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 10:22 AM | Show all posts
win 7 lom tu lagi la...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-2-2010 12:22 PM | Show all posts
tak bleh plug n play ke.. aku punye elok je plug n play..
kalau driver internet memang tak kuar untuk windows 7 stakat aku tau..
kalau dah kuar tak tau la.. tapi try la print.. boleh kot...
pawangBuaya Post at 3-2-2010 10:03


tak boleh la pawang... rasa nyesal lak beli benda yg tak boleh guna. Komputer cikai pun boleh buat keja lagik. Lagi pun tak terfikir lak pasal driver time beli ari tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 07:59 PM | Show all posts
netbook?

win 7 starter?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 11:36 PM | Show all posts
Post Last Edit by aziz79 at 3-2-2010 23:44

Post Last Edit by aziz79 at 3-2-2010 23:38

aku rasa driver utk win7 dah ada..
untuk hp download kat sini

canon kat sini


kalau tak boleh jugak, install guna driver vista dalam compatibility mode
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 4-2-2010 10:29 AM | Show all posts
aziz 79 ... yup. HP dah ada. Problem untuk HP ni consider selesai. Semalam dah donload dan install. Ok. Nak cuba yg canon tu pulak. Thanks for the link..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2010 10:36 AM | Show all posts
Ada sapa2 tak leh ajar cara install add-on module nih. Sblm ni pernah donload link yg aziz79 ni bagi tapi bila install tak jalan jugak. Mungkin ada cara2 tertentu yg saya tak tahu.

Kena install sofware dari cd yg lama lepas tu tambah dgn yg add-on module ni ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-2-2010 05:45 PM | Show all posts
ni nak tumpang tanya kat sini

kalau printer rosak..beli yg baru sama model
kene install baru ker..atau guna jer driver lama
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 08:40 PM | Show all posts
8# zach2008
add on module?
benda apa tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 08:41 PM | Show all posts
9# sepiITUindah
kalau guna operating system sama, tak payah install driver.. driver lama boleh guna
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 06:46 PM | Show all posts
errmm..... member aku pkai win7 gak..
ari tu dia pun pening nk install printer hp.. tp xtau version mana
rupanya2 plug n play je...

maknanya win7 ni x perlu install driver ntuk printer tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 08:33 PM | Show all posts
12# cmf_death
tak jugak..
aku ada problem masa mula2 official win7 keluar.
printer aku hp i1005 driver win7nya takde.
guna win update pun takder. kena tunggu sampai hujung bulan 11 baru drivernya ada.
aku guna driver win vista sementara menunggu official driver dari hp
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 04:31 PM | Show all posts
Reply 13# aziz79

skang sume dah bole kot...
baru ni aku test ngan canon mp258 ok,terus jer bole print...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2010 01:48 PM | Show all posts
pengalaman aku printer canon ip1000 tu mmg ada masalah skit dgn win 7.
ko kena d/l unofficial driver dia bg windows 7.
ada kat www.driverguide.com
aku penah d/l dulu dan berjaya.

kalo kat vista, printer ni leh guna terus x yah install 3rd party driver.
driver dia mmg dah build in dlm vista tp tidak pd 7.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 04:33 PM | Show all posts
aku pun ada masalah sama...tengah nak guna printer baru tp takde driver..aku check lappy ada nama printer nie...tp nk print x kuar pun... aku kene configure ke ape?tolong la sesapa...

printer aku ----> hp color laserjet cp1518ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2011 04:56 PM | Show all posts
Reply 16# mimi77

Cuba install driver dulu, dan restart computer

http://driverscollection.com/?H=Color%20LaserJet%20CP1518ni&By=HP
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 05:00 PM | Show all posts
Reply 17# trunks

thanks but aku guna win 7 takde pun utk win 7 dlm linnk tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 06:00 PM | Show all posts
Reply 18# mimi77

Masuk sini dan try download..

CLICK SINI
   

atau,kalau tak boleh, ko download windows vista punya driver,
lepas download, right click on software dan click troubleshoot
compatibility / try recommended setting.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2011 06:33 PM | Show all posts
Reply 1# zach2008


   aku guna canon boleh jer plug and play.tp untu HP ko try donload HP universal driver
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 03:48 AM GMT+8 , Processed in 0.822461 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list