CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: katana83

File Download Corrupt

  [Copy link]
Post time 30-6-2010 10:11 PM | Show all posts
i thing.....u pkai pc/laptop buatan China kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-6-2010 10:12 PM | Show all posts
IDM tu apa? tapi for sure tak guna download manager..hehe sorry limited knowledge about co ...
KimoraHakim Post at 30-6-2010 21:58



    IDM adalah internet download manager .. antara software yg femes skrg .. http://www.internetdownloadmanager.com/

kelebihan dia d/load akan lebih laju..berganda2 dibanding dgn guna browser..
rasa de topic psl IDM kt forum...

klu kimora de prob yg sama walupun x guna d/load manager.. arghh pelik gak..

xpe.. nnt kita cr solution dia.. sama ada s/ware d/load manager/winrar or pc/laptop yg problemo...

harap2 otai2 kt sini leh tulun...  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-6-2010 10:14 PM | Show all posts
Reply 21# jegadesh


    sbb?? ada kemungkina simptom ini sbb pc/laptop china?? aku guna pc & laptop leasing ofis.. HP
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 10:18 PM | Show all posts
IDM adalah internet download manager .. antara software yg femes skrg ..

kelebihan dia ...
katana83 Post at 30-6-2010 22:12



    owh tq for the info, i try godek2 how to use it!
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 10:31 PM | Show all posts
i just kidding...try talk to it technicians
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2010 09:05 AM | Show all posts
file download guna IDM jadi corrupt...

Cuba setkan max. connections number untuk rapidshare kpd 1
berbanding default 4/8 (menu Downloads->Options -> tab Connection)
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 1-7-2010 02:38 PM | Show all posts
Reply 26# mysr


dah cuba... asal setting dia 8 jd 1 ajer... but prob x hilang
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2010 01:52 PM | Show all posts
aku punya kes berpunca dari "Unlocker" program yg aku guna utk delete files.
bzzts Post at 29-6-2010 16:04


bzzts, unlocker ni boleh damage file rar ke?

rar. unlocker. ada kaitan ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2010 03:06 PM | Show all posts
bzzts, unlocker ni boleh damage file rar ke?

rar. unlocker. ada kaitan ke?
kiwibenz Post at 2-7-2010 01:52 PM



    unlocker (Unlock-delete) damage sector hddisk. bukan rar  saje. sbb tu bila aku download avi, pun tkleh render, tkleh play.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2010 03:14 PM | Show all posts
Reply 29# bzzts


grrr seram
perlulah aku uninstall benda alah ni balik.. tapi unlocker ni besh
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2010 05:01 PM | Show all posts
Reply  bzzts


grrr seram
perlulah aku uninstall benda alah ni balik.. tapi unlocker ni  ...
kiwibenz Post at 2-7-2010 03:14 PM



    tak pasti la. biasanya bila kita delete file normally, deleted files akan masuk recycle bin. pastu dlm system files, deleted item masih ada "hidden" bersama "system files". sampai la kita buat clean-up.

tapi unlocker (Unlock-delete) ni delete terus tanpa kesan. registry expired terus. utk file kecik, ok la kot.
tapi aku delete multiple folder, especially rar file yg sudah extract. bergiga-giga bytes. tu pasal aku dpt error sama macam tuan tanah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 12:17 AM GMT+8 , Processed in 0.678288 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list