CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3455|Reply: 10

Kenapa khatan laki semakin popular di masa bayi ?

  [Copy link]
Post time 26-3-2022 09:54 AM | Show all posts |Read mode
Hanya hendak tahu sebab dan kenapa bersunat di kalangan bayi semakin popular dikalangan keluarga melayu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-4-2022 07:38 AM | Show all posts
aku sunat masa kanak2,
jarang aku dengar org melayu sunatkan anak masa bayi,
selalu luar negara mcm tu,

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-4-2022 06:07 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 1-4-2022 07:38 AM
aku sunat masa kanak2,
jarang aku dengar org melayu sunatkan anak masa bayi,
selalu luar negara mcm  ...

Mungkin zaman kamu tiada tapi klinik yang saya pergi banyak bayi dari umur 1 bulan keatas bersunat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
I sunatkan anak i masa dia 4/5 days. Reason dia sebab i nk jaga senang and baby x ada rasa sakit (kata doctor). Lagipun orang dulu (skrg pun ada), sunat anak bila besar sebab nak berkenduri bagai
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2022 11:04 AM | Show all posts
aah kalau sunat time bby senang nak urus jaga
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2022 02:53 PM | Show all posts
anak aku hari kedua dah sunat.

1-2 hari dah sembuh...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-9-2022 09:44 AM | Show all posts
smlm baru borak ngan boss. anak dia darjah 6. baru sunat. dulu rasa biasa darjah 6 baru sunat. skrg dah lain. doktor ckp kulit dah liat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2023 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
MengkuduMasam replied at 5-9-2022 02:53 PM
anak aku hari kedua dah sunat.

1-2 hari dah sembuh...

Betulkah begitu cepat sembuh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-6-2023 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
epal_putih replied at 2-6-2022 11:04 AM
aah kalau sunat time bby senang nak urus jaga

Tak rasa kasihankah baby kena sunat?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2023 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ank sy pun sunatkan awal
dlm
umur 4/5 bulan kalau xsalah,mmg kesian sbb dia nangis tp alhamdulillah 2 hari dah lega..lani dia dah besar nmpak elok ja bahagian sulit dia sbb masa sunat dulu doktor ada pesan kalau sunat bawah 2 tahun potensi untuk isi tumbuh semula
dlm
1/100
kanak2…alhamdulillah anak iolss
ok xdak tumbuh semula..lega rasa kalau x nak kena
layan drama
bersunat masa besaq sbb iolss ramai
lelaki dlm
keluarga dah muak rasa drama bersunat depan
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Senang sunatkan masa baby. Kalau boleh diulng masa mmg nk sunatkan anak time baby je. Udah besar nak kena pujuk untuk sunat ???? kalau time baby senang tadah je terus takyah mak pak nak psiko nak layan drama macam macam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 11:47 PM GMT+8 , Processed in 0.322134 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list