CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3295|Reply: 34

Bagaimana untuk membuat wang di Forex

  [Copy link]
Post time 18-8-2023 02:06 PM | Show all posts |Read mode
Edited by maxjpzero at 18-8-2023 02:08 PM


Adakah anda tidak sabar-sabar untuk membuat beberapa keuntungan di Forex? Bersedia untuk beberapa cerapan berharga.

Langkah 1. Memilih broker yang boleh dipercayai
Broker yang baik adalah seperti mempunyai rakan kongsi yang boleh dipercayai. Cari broker yang membolehkan anda memulakan dagangan dengan deposit minimum hanya seratus dolar. Betul – anda tidak memerlukan banyak wang untuk memulakan perjalanan dagangan anda.

Kami mengesyorkan anda meneliti broker yang berbeza, membandingkan ciri, ulasan pelanggan dan pematuhan peraturan mereka.

Langkah 2. Memilih pasangan mata wang untuk didagangkan
Terdapat pasangan yang sangat cair seperti EUR/USD, GBP/USD dan USD/JPY. Mereka adalah pilihan popular dalam bidang perdagangan. Pasangan ini mempunyai volum dagangan yang tinggi dan spread yang lebih ketat, menjadikannya sesuai untuk pendatang baru.

Walau bagaimanapun, pasangan eksotik dan lebih tidak dapat diramalkan seperti USD/ZAR atau AUD/NZD adalah lebih sesuai untuk pedagang berpengalaman yang boleh mengendalikan turun naik mereka dan memahami secara mendalam faktor yang mempengaruhi nilai mereka.


Langkah 3. Analisis pasaran
Analisis Asas
Kekal dimaklumkan tentang penunjuk ekonomi, keluaran berita dan peristiwa geopolitik yang memberi kesan kepada pasaran. Pantau kadar faedah, data pekerjaan, pengumuman bank pusat dan perkembangan politik penting.

Analisis Teknikal
Cari corak harga, tahap sokongan dan rintangan, dan gunakan penunjuk seperti RSI atau MACD untuk mengenal pasti titik masuk/keluar.

Cari corak harga, tahap sokongan dan rintangan, dan gunakan penunjuk seperti RSI atau MACD untuk mengenal pasti titik masuk/keluar.

Langkah 4. Melaksanakan dagangan yang berjaya
Selepas merangka strategi dagangan anda, adalah penting untuk mengambil tindakan tegas. Tentukan tahap henti rugi dan ambil untung anda yang sesuai untuk pengurusan risiko yang berkesan. Ingat, kejayaan terletak pada keseimbangan yang betul antara membuat keputusan yang dikira dan mengekalkan ketenangan.

Mematuhi prinsip pengurusan risiko yang ketat. Hadkan risiko perdagangan kepada 1-2% daripada modal anda.

Perdagangan adalah kemahiran yang memerlukan masa untuk dikuasai. Mulakan dengan kedudukan yang lebih kecil dan tingkatkan pendedahan secara beransur-ansur apabila anda memperoleh pengalaman dan keyakinan. Terima keluk pembelajaran dan belajar daripada kesilapan anda.



Panduan ringkas untuk mengelakkan kesilapan biasa
Adakah anda bersedia untuk memasuki dagangan Forex? Dapatkan petua berharga untuk mengelakkan kesilapan pemula.

Mari terokai kesilapan biasa dan berikan nasihat praktikal. Ikuti petua ini untuk mula berdagang dengan yakin.

Kesilapan 1: Ponteng pembelajaran
Learn trading basics, the market, and strategies. Study guides, attend webinars, and practice with demo accounts.

Kesilapan 2: Tiada pelan dagangan
Membangunkan pelan dagangan untuk matlamat, pengurusan risiko, dan keputusan masuk/keluar. Selaraskan peraturan risiko dan persediaan perdagangan.

Kesilapan 3: Mengabaikan pengurusan risiko
Tentukan risiko setiap dagangan, tetapkan pesanan henti rugi dan elakkan terlalu lama. Anda harus mengambil risiko sehingga 1-2% setiap perdagangan.

Kesilapan 4: Membiarkan emosi mengawal keputusan
Tetap berdisiplin dan rasional. Lisa tetap dengan rancangannya walaupun kalah.

Kesilapan 5: Berdagang terlalu banyak
Fokus pada kualiti daripada kuantiti. David mendapati konsistensi dengan bersabar dan selektif dengan dagangannya.

Kesilapan 6: Tidak belajar daripada kesilapan
Simpan jurnal perdagangan, periksa keputusan dan perbaiki. Laraskan strategi anda dengan menyemak jurnal dagangan anda.

Simpan jurnal perdagangan, periksa keputusan dan perbaiki. Laraskan strategi anda dengan menyemak jurnal dagangan anda.
Kembangkan pengetahuan dan buat keputusan termaklum. Dapatkan bimbingan, tetapi pastikan anda melakukan semakan dua kali bebas.

Bersedia untuk perjalanan Forex anda? Dengan broker, pemahaman dan pelan analisis yang betul, kejayaan berada dalam jangkauan anda.

Baca lebih lanjut...


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2023 03:14 PM | Show all posts
pemilihan broker yang baik memang harus menjadi hal utama dan pertama yang harus kita lakukan dengan bijaksana dan dengan referensi terbaik. itulah sebabnya saya memilih Broker AMarkets sebagai Broker trading saya
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2023 01:18 PM | Show all posts
nah ini kita sama sama perlu cari tahu,jangan menang menang loss dan loss loss menang. kalau mau kita menang menang menang
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2023 03:23 PM | Show all posts
untuk menghasilkan uang dari niaga forex kita trader perlu punya ilmu dan wawasan trading yang baik, Broker Amarkets sediakan layanan edukasi dan analisis market harian setiap hari dekat chanel youtube mereka, jom cari AMarkets Malaysia dekat Ytube
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2023 04:01 PM | Show all posts
cara buat wang dari trade forex adalah dengan berhasil closed semua transaksi posisi kita dengan profit, dalam forex kitapun boleh loss jika tidak hati hati
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2023 10:53 PM | Show all posts
hirudine replied at 3-9-2023 04:01 PM
cara buat wang dari trade forex adalah dengan berhasil closed semua transaksi posisi kita dengan pro ...

itulah bang nak close transaksi profitnya jadi problem, niat saya mau scalp scalp 5-10 pips je eh malah jadi swing karena floating baru TP dah sore itupun cuma BEP. kadang saya merasa ini tidak mudah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-10-2023 11:23 PM | Show all posts
cadasngampar replied at 1-10-2023 10:53 PM
itulah bang nak close transaksi profitnya jadi problem, niat saya mau scalp scalp 5-10 pips je eh  ...

hahahhahaha saya baru ini tahu ada scalper hanyot jadi swing trader
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2023 03:26 AM | Show all posts
mahu buat wang dari forex? mudah saja join Broker AMarkets, deposit dan mulai trade pair yang anda suka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2023 02:14 PM | Show all posts
kita buat wang dari trade forex itu dengan menjannah margin profit atas selisih harga jual dan beli pair transaksi wang asing
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2023 06:16 PM | Show all posts
mudah je untuk dapat duit dari wang asing tuan tuan juga harus punya duit untuk trade mana mana mata wang ini
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2023 10:59 PM | Show all posts
buat uang di forex boleh cuma dengan niaga mata wang asing ni, dekat  trader ataupun bank.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2023 03:12 PM | Show all posts
mudah je,kita buy sell buy sell berulang ulang sampai menjana profit target harian kita, Join Broker AMarkets terima tradeable bonus 17% untuk semua orang
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2023 11:15 PM | Show all posts
jika trade kita boleh profit itulah wang yang kita buat dari forex trading, tapi awas trade juga sering sekali loss dan merugikan
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 02:10 AM | Show all posts
waspada jika tak pandai bukan wang yang dapat, malah rugi. ikuti edukasi dan pembelajaran percuma tentang trading forex dari Broker AMarkets
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 05:55 AM | Show all posts
buat wang dari forex kita boleh trade niaga , buka kelas trading, menjadi introducing broker semuanya sangat menjanjikan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2023 10:38 PM | Show all posts
dengan niaga mata wang asing, kita boleh dapat profit kan? profit inilah wang hasil trading forex
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 03:27 PM | Show all posts
dalam forex ini bukan cuma boleh buat wang, tapi boleh rugi wang juga, hilang wang karena loss. karena ini maka sangat disarankan seorang trader bersedia trade dengan akaun demo sampai mahir boleh buat profit
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 11:02 AM | Show all posts
trader menghasilkan wang dari tradeforex dengan menjana profit harian sesuai target yang telah ditentukan,ps resiko loss pun boleh terjadi
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2023 02:52 PM | Show all posts
adakah dekat sini cikgu forex yang punya cara trading terbaik?
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2023 12:11 AM | Show all posts
hasilkan wang dari forex dengan buy sell... buy sell berkali kali sampai kita boleh hasilkan profit yang kita inginkan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 03:37 AM GMT+8 , Processed in 0.064906 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list