CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 11261|Reply: 6

Apa sebenarnya Anxiety?

  [Copy link]
Post time 21-1-2024 04:30 PM | Show all posts |Read mode
Edited by adila39 at 8-2-2024 11:12 AM

Lately banyak betul org claiming themselves ada ANXIETY I tak tau la...orang muda zaman ni...stress sikit terus kata ada anxiety ya?

Ayway Anxiety ni can be a good stress to us - pushing self to be better cth kalau kita slow kita kena push dari semua pihak..cth eh kau ni lembab cepat sikitlah, haa so kalau kita take that as a challenge kita akan try to catch up.

Some in medically signs yang patut di ambil perhatian is bila u all rasa mcm ni

  • a churning feeling in your stomach.
  • feeling light-headed or dizzy.
  • pins and needles.
  • feeling restless or unable to sit still.
  • headaches, backache or other aches and pains.
  • faster breathing.
  • a fast, thumping or irregular heartbeat.
  • sweating or hot flushes.



above listings baru lah i would say need to seek treatment. Common ways to tackle bila kita over stress atau panic is to breathing , stay calm, talk to someone or get some cognitive treatment. Above all berdoa and have faith in urself ok.




So those yang guna excuse anxiety ni, selagi u all aware whats going on masih boleh pegi healing coffee or tido terlebih tu bukan anxiety la..lebih pada mengada ngada hahaha...


Ni la i duk explain kat budak budak muda ni, sikit sikit anxiety...menyampah pulak dgr.




@ipes2



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2024 09:49 PM | Show all posts
yee betul, kadang-kadang masalah boleh menjadi motivasi untuk berjaya

anxiety ni kalaulah sampai mengganggu social life, work, or other parts of your life !!

experiencing occasional anxiety is a normal part of life btw,
mcm takut hantu tu normal,
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2024 09:51 PM | Show all posts
but please don't self-diagnose, but do self-refer
kena pergi jumpa pakar
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2024 10:41 AM | Show all posts
ada beza ke axiety dgn panic attack?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
anxiety disorder ni ad bbrpa jenis :
- agoraphobia
- generalized anxiety diorder
- panic disorder
- selective mustism
- etc

so…..generalized anxiety disorder ngan panic ni beza
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
honam replied at 18-3-2024 10:41 AM
ada beza ke axiety dgn panic attack?

ni lah

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-3-2024 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
….

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 10:55 PM GMT+8 , Processed in 0.072568 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list