CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6803|Reply: 9

PENDARATAN UFO DI KAMPUNG BEMBAN HILIR

[Copy link]
Post time 2-2-2024 10:26 AM | Show all posts |Read mode
Edited by rizalra75 at 2-2-2024 10:39 AM

Assalamualaikum semua,

Pada tahun 1999, popular dan viral berkenaan pendaratan UFO di kampung Bemban HIlir yang mana kisah ini benar-benar berlaku dan telah dilaporkan dalam majalah Mustika, Variasari dan sebagainya pada tahun 1999.

Berikut saya lampirkan kisah tersebut yang di ambil dari majalah Variasari terbitan bulan September 1999.

Sila beri pandangan dan ulasan anda??

Siapa ada kisah kemunculan dan penampakan UFO di Sungai Manik di Teluk Intan dalam majalah Mustika? Saya ada beli dulu tapi majalah dah hilang. Saya fikir kemunculan UFO ni ada kaitan dengan apa yg saya nampak dulu.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 09:41 AM | Show all posts
apa yg awk pernah nampak dulu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-3-2024 01:59 PM | Show all posts
Edited by rizalra75 at 21-3-2024 01:39 PM
keypochino replied at 29-2-2024 09:41 AM
apa yg awk pernah nampak dulu?

Sebuah UFO yg dibawahnya ada lampu berwarna biru, merah dll. Berkelip-kelip camtu. Lebih kurang tinggi 9 ke 10 tingkat..langsung x mengeluarkan bunyi

Berlaku pada waktu malam lebih kurang pukul 9.30 malam sekitar 2006 ke 2007 ke 2009 dah x ingat
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2024 04:23 PM | Show all posts
rizalra75 replied at 20-3-2024 01:59 PM
Sebuah UFO yg dibawahnya ada lampu berwarna biru, merah dll. Berkelip-kelip camtu. Lebih kurang tin ...

wow.. masa tu awk berada berapa jauh dari situ? tggu sampai UFO tu hilang atau awk lari?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-5-2024 03:49 PM | Show all posts
keypochino replied at 31-3-2024 04:23 PM
wow.. masa tu awk berada berapa jauh dari situ? tggu sampai UFO tu hilang atau awk lari?

Masa tu tengah naik motor balik kerja dari Bandar Seri Iskandar ke Langkap, Perak.

Betul betul atas kepala ternampak. memang ada lampu-lampu dibawahnya.
Memang seingat saya xde bunyi langsung sebab saya x dengar apa2. Mungkin tgh naik moto x dengar kot.

Bila saya nampak tu memang terkejut giler dan saya yakin itu bukan helikopter, atau pesawat komersil sebab ia terbang rendah.

Saya memang pecut laju2 sebab takut berlaku sesuatu kat saya.

Selepas saya pecut saya lihat objek tersebut dibelakang sbelah kiri macam2 berlegar2 dan memerhati saya...selepas tu dah x nampak apa2 dah
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 02:47 PM | Show all posts
rizalra75 replied at 15-5-2024 03:49 PM
Masa tu tengah naik motor balik kerja dari Bandar Seri Iskandar ke Langkap, Perak.

Betul betul at ...

ada ke org2 kg yg bercerita pasal cerita yg sama? ada org2 lain nampak juga ke
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-5-2024 04:08 PM | Show all posts
masa sekolah rendah dulu pnh nmpk dr bawah pintu rumah cahaya putih terang benderang
dengar angin kuat menolak daun2 kering jgk kt luar rmh masa tu
jadi dlm beberapa saat

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2024 09:06 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 24-5-2024 04:08 PM
masa sekolah rendah dulu pnh nmpk dr bawah pintu rumah cahaya putih terang benderang
dengar angin ku ...

so masa tu tunggu & lihat ke lari menyorok?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-5-2024 10:53 AM | Show all posts
keypochino replied at 29-5-2024 09:06 AM
so masa tu tunggu & lihat ke lari menyorok?

ats katil, so tgu dan lihat je
pisat2 mata jgk
like... is this real or am i just dreamin
yea..it's damn real



Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2024 10:22 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 29-5-2024 10:53 AM
ats katil, so tgu dan lihat je
pisat2 mata jgk
like... is this real or am i just dreamin

teringat dlu2 mmg kecoh juga ada UFO.. pastu iols suka tgk cerita X-files..
but i think mmg ada je.. it just xdpt nak disahkan sbb x boleh nak trace.. UFo tu hilang cmtu je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 3217 Replies : 19
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38135 Replies : 296
Gadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wajar atau tidak zaman sekarang
YgBenarGadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wa
Views : 34632 Replies : 214
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 172164 Replies : 2845
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19879 Replies : 294
Tidak perlu tunggu 24 jam untuk lapor kes orang hilang - KPN
mojarean_XTidak perlu tunggu 24 jam untuk lapor ke
Views : 18010 Replies : 19
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31522 Replies : 210
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91925 Replies : 794
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28349 Replies : 92
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 7183 Replies : 7

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 06:53 PM GMT+8 , Processed in 0.094910 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list