CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: kashaz

SAH! Norman dan Abby dpt menantu tak direstui. Marissa Dania Hakim dan Aslam nikah kat Songkhla.

  [Copy link]
Post time 9-2-2024 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
muka lawa pon ujian. banyak dugaan acik yebbi. Moga tabah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
I kesiankan Misya tu. Maybe dia balik pada Selam sebab susah kan jadi single mom? Anak kecik2. Kalau housewife lagi susah. Siapa yang jadi ibu akan tahu kalau nak jadi single mom tu bukan mudah. Lagipun maybe Selam dah mintak maaf dan janji takkan ulang.

So dalam kes ni Misya tak bodoh. Dia yang mangsa, ditipu oleh dua ekor Meresah dan Menyelam. Kalau dik Misya nak mintak cerai pun acik forum setuju. Kalau dik Misya nak saman pun, boleh bukak tabung. Sian awak dik, semoga dapat ketenangan yang dicari. Sekian acik forum melaporkan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni classic case yang culture shock. Dapat pegang duit sendiri yang aku rasa banyak la jugak for her age, dan keluar dari bubble parents dia. So dia rasa berhak untuk tentukan hala tuju hidup dia..because I’m earning maa..I don’t need my parents or any adult to tell me what to do and what not to do. Entitled la sikit. So let her craft her own story from here onwards. Sudah termaktub begitu life story dia.. gitu aku bagi view the alchemist ala paulo coelho.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 8-2-2024 09:53 AM
aslam main sedap kot? lol
congrats dek. selamat mengharungi kemanisan bermadu

tu la dia cinta apa sgt la zmn2 tax 8% ni..luaran aslam ni xnmpk mcm org yg main sedap pun..kurus kering je..tu pun tatau la khenn..i x taste muka dan bdn kering gini..rugi je cantik tu x guna pikat sungguh2 anak teruna azrinaz tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:45 PM | Show all posts
Skrang baru norman rasa apa yg bapak abby rasa bila dia buat abby dulu time skandal dgn memey
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 01:48 PM | Show all posts
Meresah tak nak ke post gambo nikoh?
Kalau tak nak post kt feed, kat story pon jadik lahh
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-2-2024 01:48 PM | Show all posts
budak mcm ni dia dah byk pendam rasa zaman2 kes scandal bapaknya kecoh tu. satu malaysia kot tgk. broken family. dgn mak yg tak habis2 kontroversi. semua anak kena telan dgn label anak retis, kena professional..

nah skrg dia bg apaknya rasa sikittt aje apa yg apak dia buat dlu. mcm mana parents tak peduli perasaan anak, ko igt anak ko nk peduli perasaan ko?

cuma yg kesian anak bini si selam tu dpt tempias atas didikan keluarga yebbi-noman yg kucar kacir ni. lg satu budak selam tu mak bapak tak reti nak tampor ke anak tu? tu pun broken family gak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 9-2-2024 11:58 AM
iye mmg la... tapi mslhnya skrg ni marissa ni level education dia sama ke ngan yg keja profesional ...

Skrg zmn sosial media. Tak perlu ada dlm circle tu pun boleh tangkap jerung.
Tgk Intan Najwa minum kopi dapat jd datin.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Meresah ni hati kering kan. Cmna mak pak dia halang tetap dia nak si selam. Cmna misya merayu marah atau maki sekalipun tetap dia nk si selam


Selam pun sama. Pernah kena lempang dgn pak meresah tetap puki meresah jadi pojaan dia.

Jadi bgs la diaorg nikah. Nti ada cucu yebi dgn oman mesti sambut dgn tgn terbuka
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 9-2-2024 02:05 PM
Skrg zmn sosial media. Tak perlu ada dlm circle tu pun boleh tangkap jerung.
Tgk Intan Najwa minum ...

Tp tetap circle kwn2 dia jgk laki dato si intan tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
AnggunSophea replied at 9-2-2024 12:36 PM
Tapi nanti dia berkahwin, kat buku pink ada perubahan pada para gravida semua tu kan?
Berapa kali ...

Itu taktau biasanya takleh nipu rasanya dorang akan bitau la kot sbb ni soal keselamatan.
Sbb anak kedua tak lama kontraksi nnt kalau dia nipu kata anak 1st dia mmg membahayakan nyawa dia dan anak dia gak.
Biasanya anak 1st kan kalau baru 1cm bukaan doc mmg suh balik dulu siap suh dtg minggu dpn plak.
Tp anak 2nd bahaya laa tah2 jap lagi dah 8cm.
Satu lagi kalau czer ko nak sorok cemana? Laki pun leh nampak parut kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 02:30 PM | Show all posts
missHaidiD replied at 9-2-2024 12:16 PM
Tak perlu kesian kt yebi ye acik2 porum
  Dia tetap bekap ank dia. Ank dia terpaling socik linduga ...

wahhh wahhh... tetap backup anak tuh... iya laa ibu mana tak sayang anak kann...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 9-2-2024 01:22 PM
Macam mana kapel dr sekolah gap jauh banyak jugak beza 6 tahun.
Aslam 17 tahun si marissa baru 11  ...

Terima hakikat sis..bdk skrg mostly period pun awal

Zaman kita dulu ada je ken yg terlebih merenyam masa darjah 5,6 , especially yg lawa & badan pun dh mcm org dewasa..mmg ada yg couple dgn budak sekolah menengah pun
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
ezacbee replied at 8-2-2024 09:36 AM
Bukan tersipu tapi muka meluat tu.

Si abang dari dulu nampak merenyam. Pantang nampak pompu ...

Yee.. Ida tu serious muka meyampah bila mak nya kenen2 kan dia dgn Danish
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 9-2-2024 01:28 PM
I kesiankan Misya tu. Maybe dia balik pada Selam sebab susah kan jadi single mom? Anak kecik2. Kalau ...

pastinya misya tu tersangat la bodoh ..kenapa jd janda tk boleh hidup..yg sebenarnya gila seks kalu cerai selam rugilah
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 9-2-2024 09:30 AM
aku rasa perempuan patut kahwin umur 25 tahun dan ke bawah.
kakak u kawin umur yang sesuai.


Kawin 25.
Target late 28/29 apabila setel semua degree/master/dan bekerjaya.
Masa kawin ni mmg dah bersedia nak kawin tapi tak terfikir langsung pasal anak. Tapi tuhan bg rezeki awal, bunting pelamin. Masa ni mak iol la yg paling risau. Dia kata, aku ni bukan tahu apa, masak pun blm lulus, dah mengandung plk, dah la tak suka bdk2. Tapi bila ada kerjaya yg stabil, kita pun berpendidikan, byk masalah blh selesai.

I ingat lagi masa dah kerja. Masa tu baru habis degree terus dpt keja. Di suatu pagi jumaat, rasa malasnya nak bgn. Rasa nak golek2 tidur. Pastu terlintas dlm hati, “nasib baik la aku blm kawin, kalau dah kawin ada anak, mesti time ni dh kena bgn masak bfast dan mcm2 lagi kena buat house core”.

Sebenarnya mungkin kesan persekitaran jugakla. Kakak I yg kawin tu beranak tiap tahun dan anaknya letak kat rumah mak. Aku tak suka sgt nak layan bdk2 ramai2 ni. Boleh jadi ni faktor yg buat aku tak minat nak kawin awal. Baik kita enjoyyy dulu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
IzzahF replied at 9-2-2024 01:48 PM
budak mcm ni dia dah byk pendam rasa zaman2 kes scandal bapaknya kecoh tu. satu malaysia kot tgk. br ...

ummah meleis kan one sided. Anak x blh buat makpak malu, marah, serabut. Tp makpak ada kuasa veto buat mcm tu ke anak2.

Walhal makpak adalah cerminan pada anak2.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-2-2024 03:41 PM | Show all posts
cempakaa replied at 9-2-2024 02:49 AM
Time2 ni la rasa betapa pentingnya sex education kat sekolah. Harapnya dak selam pakai protection  ...

style Selam ni, tak nampak jenis nak pakai kondom pun...
cuma nak tau, dia ni mmg bagi nafkah cukup ke kat misya b4 skendel dgnmeresah ni pun
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kashaz replied at 9-2-2024 03:41 PM
style Selam ni, tak nampak jenis nak pakai kondom pun...
cuma nak tau, dia ni mmg bagi nafkah cuku ...

Dua dua ni lembik. Tak sure la pihak mana yg akan bertegas. Resah nampak lemau, selam pun sama.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
meshni replied at 9-2-2024 01:35 PM
Dia ni classic case yang culture shock. Dapat pegang duit sendiri yang aku rasa banyak la jugak for  ...

I pon sependapat dgn u. Die da keje n pegang duit sendiri. X duduk da dgn parents. Da dewasa dan berhak menentukan masa depan diri die. W'pon satu dunia menentang.
Sebagai parents mestilah sedih ble anak membelakangkn ibu bapa dlm hal yg bkn kecik tp besar. Perkahwinan.
Bukan kahwin laki-perempuan je. Kahwin ni perkahwinan antara 2 keluarga.

Die naif tentang ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 193412 Replies : 4481
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23475 Replies : 151
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 8270 Replies : 83
MONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
royaldanishMONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
Views : 78368 Replies : 199
BROOKLYN 99
anony-mousBROOKLYN 99
Views : 5817 Replies : 20
ONLY MURDERS IN THE BUILDING
PrickfordONLY MURDERS IN THE BUILDING
Views : 6698 Replies : 27
STRANGER THINGS SEASON 2
farleoSTRANGER THINGS SEASON 2
Views : 29981 Replies : 48
GOOD GIRLS (NETFLIX)
adila39GOOD GIRLS (NETFLIX)
Views : 9921 Replies : 18
Sambal Village Park
delima.HSambal Village Park
Views : 1882 Replies : 13
Sambal village grocer
redr0seSambal village grocer
Views : 2002 Replies : 5

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 03:50 AM GMT+8 , Processed in 0.116436 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list