CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 28529|Reply: 21

Polis Sahkan Kenderaan Tular Ekori Ambulans Dalam Kecemasan Bawa Menteri

[Copy link]
Post time 8-2-2024 10:17 PM | Show all posts |Read mode






IPOH – Polis mengesahkan kenderaan yang mengekori rapat ambulans dalam kecemasan ketika berlaku kesesakan trafik di Lebuh Raya Utara-Selatan antara Simpang Pulai ke Tapah pada Sabtu lalu dinaiki oleh menteri.


Ketua Polis Perak, Datuk Seri Mohd. Yusri Hassan Basri berkata, ketika kejadian, kenderaan rasmi menteri tersebut dalam perjalanan ke program kebajikan yang diadakan di Rumah Pangsa Jalan Silang di sini, namun tidak sempat menghadiri program berkenaan berikutan kesesakan yang berlaku.


“Kita telah mengesan satu ‘posting’ tular berkaitan kenderaan rasmi menteri yang dikatakan mengekori sebuah ambulans yang dalam perjalanan ke lokasi kemalangan di Kilometer 305, Lebuh Raya Utara-Selatan. Satu laporan polis berkaitan insiden itu telah dibuat. Berdasarkan siasatan awal, kenderaan itu dipandu seorang lelaki yang bekerja sebagai pemandu dan membawa menteri di dalamnya,” katanya di sini hari ini.


Menurut beliau, polis telah mengambil keterangan pemandu terbabit hari ini dan akan memanggil saksi awam lain serta mendapatkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) PLUS dan video papan pemuka ambulans berkenaan bagi membantu siasatan.






“Siasatan di bawah Peraturan 9 (2) Kaedah-Kaedah Lalu Lintas Jalan 1959. Orang ramai yang menyaksikan kejadian diminta tampil membantu siasatan dengan menghubungi Ketua Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ipoh, Deputi Superintenden Koo Boon Huat di talian 016-4173222,” katanya.


Sumber  – KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2024 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Menteri mana tu? Gaya mengalahkan raja. Maybe dia rs jawatan menteri tu da bsr sgt kat msia ni. Semua rakyat msia kena sembah dia
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2024 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Nganga mulut?


Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Plat perak ke tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 11:07 AM | Show all posts
otai_g: Menteri mana tu? Gaya mengalahkan raja. Maybe dia rs jawatan menteri tu da bsr sgt kat msia ni. Semua rakyat msia kena sembah dia


setuju dengan kata kata ko

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Menteri ni ada kad oku jg ke?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-2-2024 11:17 AM | Show all posts
Bkn diorg slalu ke mcm 2 , kt kl ni, time2 jem nk kna bg laluan kt diorg, langgar lampu isyarat, xyah byr tol
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 11:43 AM | Show all posts

puihh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 11:50 AM | Show all posts
apa nak heran.....Malaysia Bolehh
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
palui..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 9-2-2024 06:10 PM

"Kalo Melayu tak ada sokong..kita talak perintah ini negara...wa pon talak jadi mintiri....talak musar selupa sikalang..TERIMA KASIH SAMA MELAYU"-Lu olang yg NGANGA
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti punya settle baik punya debab menteri...yang kena saman tu rakyat miskin je...yang jenis Melayu Totok duduk rumah papan tradisional je yang disaman.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
B40tastePosh replied at 9-2-2024 06:10 PM
Mesti punya settle baik punya debab menteri...yang kena saman tu rakyat miskin je...yang jenis Melay ...

"telima ksih melayu..kasi wa manyak musar sini melayu tanah..."-Wa musar lor
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 9-2-2024 06:13 PM
"telima ksih melayu..kasi wa manyak musar sini melayu tanah..."-Wa musar lor

Bangla pun dah tak tahu bezakan antara Bangla dengan Melayu...sebab lebih kurang je bentuk rumah, makanan dan perangai
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Acah vip sgt agaknye.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 10:48 PM | Show all posts

Display photo uol ngam dgn komen uol
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-2-2024 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kepala boot lah.
Siasatan siasatan siasatan, bila org dah lupa, kau pun jadi sial-setan kan? Buat bodoh je. Mcm taktau permainan setan2 dunia ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2024 06:11 PM | Show all posts
otai_g replied at 8-2-2024 10:51 PM
Menteri mana tu? Gaya mengalahkan raja. Maybe dia rs jawatan menteri tu da bsr sgt kat msia ni. Semu ...

masalahnya boss..... memang betul pun selagi "tak sentuh", dia lah paling besar.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2024 01:26 AM | Show all posts
SEMBILAN hari kau peram.


9 hari.


kau peram dari media melaporkan menteri mana yg terlibat.


apa punya babi la gomen ni skang.


ingatkan peram citer pengampunan najib dah cukup memalukan.


dasar natam bewok lidah bercabang
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2024 06:07 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 17-2-2024 01:26 AM
SEMBILAN hari kau peram.



Tak tau lg ke natang menteri mana?
Takde ke yg blh check dgn jpj plate no tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85864 Replies : 3852
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 40285 Replies : 334
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 59372 Replies : 107
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 85596 Replies : 204
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 36104 Replies : 111
YESTANE BUNIAN: Illuminati @ Freemason @ Satanic @ Dehumanization @ Depopulation @ Agendas @ Secrets
tumpanglalu74YESTANE BUNIAN: Illuminati @ Freemason @
Views : 33405 Replies : 231
AirAsia mula penerbangan domestik dari Lapangan Terbang Subang
AbahmungAirAsia mula penerbangan domestik dari L
Views : 14890 Replies : 19
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92925 Replies : 1185
Peniaga Ini Masak Nasi Goreng ‘Special’ Campur Ais Krim Berharga RM6.Anda berminat?
YgBenarPeniaga Ini Masak Nasi Goreng ‘Special
Views : 10432 Replies : 3
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87552 Replies : 34

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 05:16 AM GMT+8 , Processed in 0.064768 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list