CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

Marissa Antara Pelajar Paling Berjaya Di Maahad Tahfiz As Sofa, Berjaya Hafal Enam Juzuk Al-Quran Dalam Tempoh Setahun

  [Copy link]
Post time 9-2-2024 11:26 AM | Show all posts
nena9042 replied at 9-2-2024 08:08 AM
Dania pula memang tidak ada minat dalam bidang seni sebab dia sangat pemalu orangnya," kata Abby dal ...

Pemalu lah sangattttt
Kalau dah boleh jadi influencer, jadi model hijabista idok ler malu namanya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 11:27 AM | Show all posts
airmineral replied at 9-2-2024 05:49 AM
Apa tujuan hafal Qasidah Burdah Al Busiri yang terkandung 160 bait tu ek

Aku lagi teruk....
Apa Qasidah Burdah Al Busiri tu pun aku tak tau...
Tambah pulak dengan 160 bait tu....lagi aku lost!
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 11:31 AM | Show all posts
matjerk replied at 9-2-2024 06:59 AM
Ya ampun sis... i nak komen gitu awalnya tp x gamak...
Cuma nk ckp la... biasanya org cantik mcm n ...

Opkos la dia terpaling cantik coz mak ayah dgn mak tiri retis
So dari kecik dah didedahkan dgn dunia kecantikan, pakai skincare mcm2 & at least kena comel2 selalu
Circle of friends mak ayah Meresah ni dari kalangan retis2 kan so Meresah & siblings dah didedahkan dgn dunia glamor retis sejak dari kecik lagi
Unlike kawan2 sheols tu...mmg pegi sekolah betul2 nak pegi sekolah, membesar seiring dgn usia, polos dan kosong gitu
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Pemalu? Pemalu sangat sampai Check in dan ajak laki orang kawin… Hurm Pemalu ye Abby…
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
kerani_je replied at 9-2-2024 01:38 AM
Die kenal budak selam capang tu kat skolah as sofa ni lah..Bdk laki tu senior die..mesti time tu d ...

Lah sarap ni budak tahfiz gak
Ermmmmmmmhhh

Btw sek dorang ni ada spm ke takde?
Mamat tu pun mcm abis sekolah cepat je nak kawen.
Taktaula kalau sblm tu ada sambung belajar sampai ke universiti ke idok
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 11:43 AM | Show all posts
habis korek cerita pasal budak ni
kisah lama pun korek ko
since family semua senyap saja
lama2 terkubur kisah mereka
kejap je ni

tapi yizreen tu sampai skang dibenci
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-2-2024 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
kawaiichicken: cik chicken jee ke nmpak dlm g ...

Nak bagi nampak cantik...dudukla dikalangan orang hudoh..macam p ramli..watak2 pembantu dia sudin dan ajis..nampakla dia paling smart.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 11:53 AM | Show all posts
Edited by justchu at 9-2-2024 11:54 AM

tak guna ko hapal satu quran pun dekk
kalo halal haram pun ko tak tau beza
maksudnya ko sekadar hapal bodoh je
isi nya sepatah haram ko tak paham

umpama keldai yg membawa kitab yg tebal
gittew
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 11:53 AM | Show all posts
halah bersepah budak tahfiz gedik2 kat tiktok. jantan betina sama ja. tudung labuh,niqab, tulis kat bio - hafidzah tapi 24jam buat content tentang jantan tentang jodoh. qoute semua berkisar jantan dan jodoh saja. sampai israk mikraj pun kat nak kaitkan dgn jodoh. apa dalam kepala hotak kauorang ada jantan saja ke. gedik dan gatal fuki tak mengira budak tahfiz atau tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 11:58 AM | Show all posts
most of parents yg ada anak lambat academic
erti kata lain, lembab atau lembam belajar
akan hantar anak ke tahfiz

bff aiols sndiri anak ppuan lawa sungguh
tp lembab sungguh otaknya bab belajar
nak melawa2, tiktok je keje

last2 bg kata dua ko pg tahfiz atau maknya hantar pg private school
budak tu pilih tahfiz. see? dia tau nt dia penat kena perah otak nk study

last year keluar tahfiz pasal pkl 4 pagi panjat pagar tahfiz
nk jumpa jantan. merata mak dia carik
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu lah lagu inteam, unic etc tu ramai bebudak sekolah agama ni suka. Semua tak sabar nak menikah, mereyam. Kalau kena kecam, boleh tunggang agama lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by missHaidiD at 9-2-2024 12:26 PM
Lavender_Violet replied at 9-2-2024 11:31 AM
Opkos la dia terpaling cantik coz mak ayah dgn mak tiri retis
So dari kecik dah didedahkan dgn dun ...


Mesti kt class kwn2 pujapuji dia. Yela ank retis kan.tak masuk cikgu2 lg.

Mesti ada retis privilege
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by annadonna at 9-2-2024 12:14 PM

Marissa ni tak tau value diri dia sendiri. Kalaulah dia tau dia ni sgt cantik dan berhak yg terbaik mesti dia pikir panjang. Tak ada open talk heart to heart dgn mak ayah pasal hal ni boleh jadi punca jugak. Mak ayah asyik suruh hafal quran hafal quran sebab nak tumpang bangga. Tapi ilmu yg paling penting tentang kedewasaan wanita diabaikan. Maka dapatlah dia ilmu akhirat, tapi dunia pincang sikit.

Tak apalah muda lagi dia. Kalau umur panjang luas lagi jalan hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 9-2-2024 01:27 AM
Akai panjang budak ni. X padan dgn keayuan nya. Cunning

manusia x perfect chuols.. sbb tu ada yg cantik tp perangai ke laut, ada yg x cantik tp pegang jawatan tinggi2.. Allah Maha Adil, dia x bg semua kelebihan pd yg cantik je utk nampak sempurna.. sbb tu manusia mmg xde yg sempurna.. cer banding ngan bdk pompuan oku yg meniaga burger kt putrajaya tu... nampak x beza? Allah kurniakan dia keberanian dan dia gunakan kelebihan tu utk berniaga... viral kot, org puji dia sbb hard work dan x malu walo oku...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 9-2-2024 12:13 PM
Marissa ni tak tau value diri dia sendiri. Kalaulah dia tau dia ni sgt cantik dan berhak yg terbaik  ...

tu lah..sepatutnya kena balance dunia dan akhirat... kita hidup kena la bertanggungjwb atas diri sendiri dan buat yg terbaik utk diri kita.. mungkin kawan2 dia pun x ramai kot... kita ni sikit2 akan ada pengaruh kwn2 sekeliling kita... cth kwn2 suka travel, kita pun lama2 terikut sbb rasa sesuatu yg berbeza... atau kwn2 jenis bersukan, kita pun sikit2 terikut bersukan sbb kwn dok push2.. dia mcm kelompok family dan kwn sekolah je kot...ke ada kawan2 lain jgk?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 12:32 PM | Show all posts
ada juga yang hapal quran sebab makpak dok brainwash. jadi hafiz hafizah  boleh tarik makpak masuk syurga. makpak xnak hapal sendiri, dok guna anak pulak suruh tarik dia masuk syurga
hapal quran bukan senang. Nangis2 kot. makan pun tak boleh suka2, sumber mesti halal.  kalau bukan sebab bakat dan minat sendiri memang akan jadi bebanan.  sampai 1 tahap anak memberontak.
kalau makpak pun tak tara mana xpayah la paksa2 anak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 9-2-2024 02:22 AM
La..selam capang grabcar budak as sofa ke.. berkemampuan juga mak apak dia hantar situ yach

So be ...

Diorg ni bertiga semua satu sekolah as sofa tu termasuk la 1st wife si misya tu..Cuma si marissa masuk sek private abedeen tu time skolah menengah..Smpai skrg pun anak2 buah si misha tu pun masih teruskn sekolah kat maahad tahfiz as sofa tu..

Family selam n misya dua2 family alim..so xde hal kawin awal..Cuma x sangka la si selam tu menggatal lagi lepas kawin..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 9-2-2024 11:43 AM
Lah sarap ni budak tahfiz gak
Ermmmmmmmhhh


Rasanya xde spm..Siapa nk SPM kena register dekat luar sbb i pernh la survey2 jenis maahad tahfiz mcm ni utk anak akn dtg..Tgk pada gaya aslam pun mcm xde smbung blajar je..Jd grab driver..xtau la kot ada smbung legacy biz family..xtau la klau anak orka..Tp rasa2 nye anak org biasa je tp family alim..kawin awal tu family xde hal kot sbb dari buat maksiat..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:00 PM | Show all posts
kawaiichicken replied at 8-2-2024 11:18 PM
cik chicken jee ke nmpak dlm gambar tu rmi2 dia yg pling cantik...pling menyerlah lah...untung cntik ...

Bgi iol smua dlm gmbr tu smua skli cntik
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:01 PM | Show all posts
Perawankota replied at 8-2-2024 11:43 PM
Ketaatan dia pada agamanya itu antara dia dgn agama dan tuhannya.. ada jer org yg taat pada agama, T ...

Sbb tu stiap mnusia ni ttap ada kkurangan wlaupun hebat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 01:28 PM GMT+8 , Processed in 0.063850 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list