CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

Marissa Antara Pelajar Paling Berjaya Di Maahad Tahfiz As Sofa, Berjaya Hafal Enam Juzuk Al-Quran Dalam Tempoh Setahun

  [Copy link]
Post time 9-2-2024 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Membuktikan hafal quran kalau tak faham tiada guna.
Pakai tudung tapi terlupa modest dan kesederhanaan dalam berhias pun tak guna.

Islam hanya untuk tunjuk pada orang.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 9-2-2024 01:26 AM
Masa as sofa dia ok kan..lepaih tukar sekolah tu yg makin berubah

Die kenal budak selam capang tu kat skolah as sofa ni lah..Bdk laki tu senior die..mesti time tu diorg berdua cuma mampu pandang2 n minat antara satu sama lain. Crush dlm diam..Ye la skolah agama kn..konon2 cinta ikut syariah la kunun ya akhi ya ukhti..

Last2 si marissa tukar skolah abideen tu lost contact kejap putus hubungan..Marissa pun time tu couple dgn bf die danish anak datok tu..x lama tu si selam dm kat ig so bermula n berputik la cinta dgn abg senior dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
kerani_je replied at 9-2-2024 01:38 AM
Die kenal budak selam capang tu kat skolah as sofa ni lah..Bdk laki tu senior die..mesti time tu d ...

La..selam capang grabcar budak as sofa ke.. berkemampuan juga mak apak dia hantar situ yach

So betul la satu sekolah cuma bezanya sekor sekolah rendah, sekor sekolah menengah..ni bukan pedo mahupun grooming tp lebih pd dua2 menggelenyar nyah
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 03:11 AM | Show all posts
paling pemalu?...hmm mmg pemalu la tu sbb check in..org x nampak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
So nk kena Salah Kan makpak sebab masukkan dgn sekolah swasta yg baru tu ke? sbb Bila dah tukar ke situ baru nampak sheols Jadi mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 03:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Mgkin sepatutnya mak pak dia patut angkut pi set bagi berlakon drp kecil. Fitrahnya mgkin kearah dunia glamer sbb parent pun dua2 pelakon hebat penuh kontroversi.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-2-2024 04:15 AM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 9-2-2024 02:22 AM
La..selam capang grabcar budak as sofa ke.. berkemampuan juga mak apak dia hantar situ yach

So be ...

kann
skola assofa ni berbayar
walau suka kutip derma kt shopping mall
so aslem ni kira berduit la mak pak dia
mak pak pun org baik baik ler nk anak skola agama

apa nak kata
dh takdir die mcm tu
kesian yebby
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam gambar tu dia sorang je yang lawa...yg lain semua below par....ni komen ikhlas
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss: Masa as sofa dia ok kan..lepai ...


Dia kt as sofa tu smp tingkatan brp
Kiranya xabes hafal quran kah? Kalau 1 thn 6 juzuk, 5 thn 30 jzk..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa tujuan hafal Qasidah Burdah Al Busiri yang terkandung 160 bait tu ek
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 9-2-2024 01:33 AM
Membuktikan hafal quran kalau tak faham tiada guna.
Pakai tudung tapi terlupa modest dan kesederhana ...

Realiti yg memeritkan
Miga mereka berraubat
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Manusia tu pendosa
Tak kira la ko skolah apa pun
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
kerani_je replied at 9-2-2024 01:38 AM
Die kenal budak selam capang tu kat skolah as sofa ni lah..Bdk laki tu senior die..mesti time tu d ...

Ooohhh.  Pasni mesti ada yg up Selam tu hafal juzuk pulak kan. Dah 1 sekolah .
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 9-2-2024 05:33 AM
Dalam gambar tu dia sorang je yang lawa...yg lain semua below par....ni komen ikhlas

Ya ampun sis... i nak komen gitu awalnya tp x gamak...
Cuma nk ckp la... biasanya org cantik mcm ni x mau la bersama dgn yg below par tu... klu ambik gmbr bersama pun.. time ambik gambar je lah senyum... pastu dia berlalu pegi je dari kwn2 tu..
Meresah x gitu kot...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Skolah lama kekang pangai dia.. bila masuk skolah baru menyerlah lerr pangai sebenar?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 9-2-2024 06:59 AM
Ya ampun sis... i nak komen gitu awalnya tp x gamak...
Cuma nk ckp la... biasanya org cantik mcm n ...

Hehe...biasa yg cantik ada group dia tersendiri kan...

Mat dah lama i tertanya..u ni lelaki ke perempuan.  Ok kalau nak stay secret..jgn jawab..ignore soalan ni..x penting mana pun.

Back to topic..biasanya kan mat...budak2 ni jgn kita paksa ikut kehendak kita ibu bapa..paksa pakai tudung,  paksa sekolah agama..ai sendiri pun dari kecik mmg mak pak x pernah paksa anak pakai tudung..ai mmg free hair cuma dah tua ni pakaila..tu pun sesuka hati la..laki pun x paksa pakai..

Ai ada kawan dari sekolah agama..mmg sekolah agama jenis mcm maahad ni la ..jenis kena paksa mcm2 dan hanya sekolah agama perempuan kalau i x silap..so bila kawan i ni masuk University je satu kursus dan kelas dgn i..sikit demi sikit dia berubah..start dia kerja terus siap boleh peluk anjing bos dia kerja dan bercinta dgn non muslim..dan mmg tercabut tudung siap pakai skirt lagi tau..

Jd kesimpulan i nk sampaikan..nk didik anak jgn terlalu memaksa dan sentiasa pantau dan rapat dgn anak tu supaya x terpesong jauh...

Kes abby dan norman ni mak ayah masing2 seronok dgn kehidupan masing2 kut dan anak2 terabai ke cane..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 07:52 AM | Show all posts
ujian bagi abby, norman .ramai jer kt luar d uji macam ni, cuma theolls bukanlah selebiriti.
semoga dipermudahkan semuanya
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:00 AM | Show all posts
hafal benda2 tu xjamin apa pun. chuols igt tak kes stand up comedian yg mengaku hafal 15 juzuk alquran tu. siap half nude atas pentas masa cerita tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Terang hati budak ni. Cepat je dia belajar cara2 nk jadi penyondol.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Dania pula memang tidak ada minat dalam bidang seni sebab dia sangat pemalu orangnya," kata Abby dalam satu kenyataan bersama media.

Pemalu sangat orangnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 07:51 PM GMT+8 , Processed in 0.251879 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list