CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

"Makin Berusia Makin Cantik", Erra Fazira Cantik Macam Barbie, Tak Dimamah Usia!

  [Copy link]
Post time 10-2-2024 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
aemon replied at 10-2-2024 12:03 PM
kemek mcm aleesya

Heran muka mcm ni boleh menang ratu cantik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2024 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
guesswho09 replied at 10-2-2024 04:02 PM
Betul.  Lawo sebab filter & make up je
I pernah jumpa dia depan2
tanpa make up biasa2 je

Tp maria farida tu nampak lawa dan muda dlm gambar la...x pernah ternampak gambar yg nampak tua..jumpa in real x pernah la....apa pakai susuk ke cane..hehe..nampak mcm.30an je
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 10-2-2024 03:44 PM
kaka ratu mmg cantik. muka lps repair pun consistent sampai sekarang.. takde la tetiba bibir terjuih ...

Muka yang repair tapi x lari sangat dari original dan maintain smpi sekarang bagi I Diva ZZ dan Ratu Erra jela.. ZZ makeup free pun cenggitu je rupa dia, nampak cantik je.. Erra dia kalau x atau less makeup, nampak lagi muda n lebih ke cute berbanding anggun..
Amy Mastura lagi x yah cakap.. Dia memang yang natural sangat kecomelan & awetan dia tu..
Dulu waktu era Sembilu & Maria Mariana, I lagi suka Diva nye lawa dari Ratu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
blekkep replied at 10-2-2024 03:15 PM
Epie mekap mmg over...mekap bapok sgt...maskara 44 lapis wajib yach...

Tengok la dia mekap ccaras bernombor slma bertahun2, berkilo2 tebalnya
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-2-2024 04:14 PM
Tp maria farida tu nampak lawa dan muda dlm gambar la...x pernah ternampak gambar yg nampak tua..j ...

hairstyles sheolls pun memainkan peranan penting gak.. Trademark dia kn bangs yg jenis tutup penuh jendul atau tolak tepi.. Bangs ni peranan dia memang kasi kau nmpk muda dari usia sebenar.. Tapi dia memang vibe 30s je sepanjang masa..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 10-2-2024 04:21 PM
Tengok la dia mekap ccaras bernombor slma bertahun2, berkilo2 tebalnya

Makeup ala² bapok kan tebal sekati.. Patut dorang ni amik Sajat yg buatkan makeup & rambut.. Sajat punya 'touch' sendiri tu jauh lebih lawa n natural & x melebih mcm hape kalau tebal sekati.. Harap Erra jgnlah guna makeup style cmni lagi..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-2-2024 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
DottieDot replied at 10-2-2024 03:47 PM
Dia ni memang menang tang aura & pesona ye.. Pembawakan dia tu yang mahal..
Dulu kan aiols selalu du ...

Tengokla vc kru janji tinggal janji..ada aleeza and azhar sulaiman..cun gila dia..good old 90s
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan_ustazah replied at 10-2-2024 05:39 AM
Tapi dia memang kategori cantik untuk umur 49 tahun

50 dah dia tahun ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2024 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 10-2-2024 05:02 PM
Tengokla vc kru janji tinggal janji..ada aleeza and azhar sulaiman..cun gila dia..good old 90s

Kan tapi jujur ye I lebih prefer dia dalam bidang modeling saja.. Kalau yang melibatkan acting dia macam x berapa sangat laa.. Contoh filem Susuk tu, adusss gitu lakonannya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by DottieDot at 10-2-2024 06:46 PM
DottieDot replied at 10-2-2024 04:21 PM
Muka yang repair tapi x lari sangat dari original dan maintain smpi sekarang bagi I Diva ZZ dan Ra ...


Since I duk mentioned Amy Mastura, apsal orang macam dah lupa pengaruh dia ni hebat kot tuk awal 2000an dulu.. Kirakan Amy ni yang kasi upgrade pop scene dan bawak perubahan gitu.. Dari segi lagu & muzik video.. Amy ni famouskan lagu² rentak catchy siap choreography yang jadi trend masa tu n mv² dia ni laa yang ibarat trendsetter tuk corak mv pop culture kat Msia ni.. Semua efek dari album Bintang Hati.. Amy siap ada duet dengan mendiang Glenn Fredly lagi tahun 1999, lagu 'Dengarkanlah' letupss kat Indo juga ya dan memang fav sangat masa tu..
Kak Pah yang bawak pengaruh dan popularkan rentak Arab pastu Waheeda & Bienda muncul..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 10-2-2024 05:02 PM
Tengokla vc kru janji tinggal janji..ada aleeza and azhar sulaiman..cun gila dia..good old 90s

I dah pegi tengok, jambu la Azhar Sulaiman dalam vc ni..rupa Leona sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by doodlediddle at 10-2-2024 09:40 PM

Untuk bingai, ini baru DEFINISI CANTIK & KURUS & TINGGI!!!!
Kau tu kalah berjuta kali batu dgn ratu. Ratu ni boleh le Kalau nk panggil gigi hadid Malaysia. Perahssantan nk jadi gigi
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Makeup berkati2 + filter dik, mmg la nampak muda
Ce tenguk depan2..semua dah berkedut
Rambut pun kompom2 dah beruban, silap2 dah jarang2 nampak kulit kepala
Erra dulu pun rambut dia mmg jenis bermasalah.
Anak dia Alessya tu mengikut rambut si Erra ni..kering kembang kejung
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Yaya04 replied at 10-2-2024 06:40 AM
Tengok cerita sue-on kat netflix ratu special appearance kot nampak dah tanda penuaan kat wajah ratu ...

Netflix tu, Fazura pun nampak tua nau (sila tengok pilem dengan Fattah Amin, ntah hapa tajuk. Tema feminisme. Aiol tahan tengok 5 minit jah).
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
DottieDot replied at 10-2-2024 10:43 AM
Since I duk mentioned Amy Mastura, apsal orang macam dah lupa pengaruh dia ni hebat kot tuk awal 2 ...


Sebab dia tak mintak puji kuat mencapub ootd all the time tayang laif di socmed. Memang kuat pun pengaruh sheols dulu. Sapa (bebudak yang membesar zaman 90s) boleh lupa filem Puteri Impian. Cico Harahap pun herlok ja dalam filem tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
guesswho09 replied at 10-2-2024 08:03 AM
Heran muka mcm ni boleh menang ratu cantik

Eyyyyy dulu2 muka tu lawaaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2024 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
DottieDot replied at 10-2-2024 03:47 PM
Dia ni memang menang tang aura & pesona ye.. Pembawakan dia tu yang mahal..
Dulu kan aiols selalu du ...

Nasha before alter, manis sangat muka dia. Aleeza lak memang muka sharp supermodel sangat.

Nak bandingkan EF dengan both, EF kalau dari sudut ketinggian. Both Nasha n Aleeza tinggi more than 172cm. EF dalam wiki, kata 168cm. Tapi iols pernah few times jumpa depan-depan, iols rasa tinggi dia 165cm je (sorry kalau mata iols kero).

Tapi yes, she ada 1 aura. Aura yang susah nak buat orang menyampah n benci dia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
doodlediddle replied at 10-2-2024 07:03 PM
Until bingai, ini baru DEFINISI CANTIK & KURUS & TINGGI!!!!
Kau tu kalah berjuta kali batu dgn ratu ...

U cakap pasal Gigi, baru teringat yang adik dia si Bella tu bentuk muka (selepas operate) macam Erra laa, jenis bujur dorang agak similar gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 10-2-2024 07:20 PM
Netflix tu, Fazura pun nampak tua nau (sila tengok pilem dengan Fattah Amin, ntah hapa tajuk. Tema ...

I olls rase sbb diorang berdua ni kurus sgt tu yg nmpak tua sbb wrinkles mcm jelas kat muka otherwise kene berisi skit bru kurang wrinkles kat muka tu.HAHAHAHAHA memandai je i olls ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2024 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
razzia replied at 10-2-2024 03:26 PM
yes,cikta kulit dia lun tak flawless,nampak nenek sekali pakej suara dia,body ja kecik cikta tu

Body che ta pun nampak macam pakai korset. Ratu nampak lebih effortless
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 06:37 PM GMT+8 , Processed in 0.080241 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list