CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 21181|Reply: 91

[Tempatan] Rakyat Malaysia Negara Ke-2 tergemok di Asia Tenggara.Anda bangga?

  [Copy link]
Post time 22-2-2024 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 22-2-2024 11:44 PM

Malaysia muncul sebagai negara ke-2 di Asia Tenggara yang mempunyai ramai rakyat yang mempunyai masalah berat badan seperti yang didedahkan oleh data terkini oleh The World Factbook, Central Intellange Agencie dari 2016 hingga 2024
  




Brunei muncul sebagai pendahulu dengan 28.2% rakyatnya mempunyai masalah berat badan. Malaysia, yang menduduki tempat kedua tertinggi mengutip peratusan sebanyak 19.7%.

Singapura dan Thailand, terikat pada 11.6%, manakala Filipina, Indonesia, Myanmar, Laos, dan Kemboja masing-masing melengkapkan data masalah berat badan bagi rantau ini.

Manakala, Vietnam mencatatkan peratusan yang paling rendah dalam kalangan negara Asia Tenggara dengan kadar 1.7%. Terakhir sekali adalah Timor-Leste yang berada di kedudukan terbawah.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2024 11:46 PM | Show all posts
Ha.. lepas tu komplen makanan mahal, beras mahal, USD jatuh...padahal shopping kat Pasar Tani...pasar basah...beli minyak sawit, melantak 5x sehari....roti john, roti bakar, nasi lemak, nasi areb..cucur pisang, bobba tea bagai...mana body tak macam ahli gusti!
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2024 01:54 AM | Show all posts
Merokok je salah...melantak fast food, soft drink, sirap, teh ais manis leting takpe kan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 12:11 PM | Show all posts
puasa sunat la lepas raya....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 12:37 PM | Show all posts
sesunggunya sy bangga dgn pencapaian ini...oh malaysia ku...salam cheese/coklat leleh
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Hakak pun dah gemok
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-3-2024 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Di afrika gemok itu tanda nya wealthy.. Cukup makan
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Faktor genetic memainkan peranan utama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2024 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
i rasakan mcm regulation penghasilan makanan segera ni boleh x ikut sesetengah negara. mcm ada die punya limit kandungan gula atau sesetengah ingredients yg bahaya atau x sihat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh tak le mana betul carta ni. Kalau ikut haterz pmx semuaborg kebulur kat malaysia sebab barang mahal beras tak de bagai.. Tapi still rich enough nak main porum.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 12:42 PM | Show all posts
seb baik nek mah dah x jadi first lady.kalo tak dah jadi bahan.kepimpinan melalui tauladan
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau poll atau list mcm ni mcm ne diorg amik data...baca mcm CIA yg kumpul data? Spy USA masuk msia kumpul bilangan org gemuk?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lightheaded67 at 19-3-2024 01:56 PM

so nk buat rumusan apo ni.. tp kalau tgk rank donia, acik amarika lagi tggi bab obesiti i.e 42% (bmi atas 30), tp bnyk petua kesihatan mai dari sana.  ke aku yg salah rumusan
jdi dpt disimpulkan yg terpaling healthy tu lah sbenonye nan hado.
https://data.worldobesity.org/rankings/
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 01:41 PM | Show all posts
Makanan sedap2 nok! Sekarang dekat bazar penuh air aiskrim, donut, churros, buko
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow brunei no 1
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Top 4 tu mmg usual suspects je..

Malaysia, Sg, brunei, thailand
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2024 02:00 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 02:09 PM | Show all posts
memangla kita kan banyak pakai santan
ada kaitan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Negara pemakan nasi mmg mcm ni. Cuba ko makan roti je x mkn nasi, mmg berat bdn susah nak naik.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2024 02:36 PM | Show all posts
Malaysia ni byk mknn yg sedap2. dahtu payah nk lawan nafsu mkn tu. tu yg jd naib juara
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 02:25 AM GMT+8 , Processed in 0.069484 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list