CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 18472|Reply: 112

‘Renovate Rumah Boleh, Beli Tudung Tak Boleh’ – Disindir Netizen Di TikTok, Syamimia Respon ‘Wah Cantik Bahasa’

  [Copy link]
Post time 26-2-2024 05:39 PM | Show all posts |Read mode



Umum mengetahui, pempengaruh Syamimia terkenal kerana gemar berkongsi video dirinya memasak juadah makanan bersama suami dan anaknya di media sosial.

Terbaharu, Syamimia berkongsi video dirinya bersama keluarga yang sedang menyediakan beberapa juadah makanan di dalam rumah PPR miliknya yang sedang di dalam proses renovasi.



Meskipun hantaran tersebut dipenuhi dengan komen rasa kagum netizen melihat peralatan dapur yang digunakan Syamimia namun terdapat pula satu komen yang dilihat seakan menjatuhkan air muka pempengaruh itu.

Menerusi komen yang ditinggalkan, seorang individu dilihat menyindir Syamimia mengenai penampilannya yang tidak bertudung.

Renovate rumah boleh, beli tudung tak boleh.



Tidak berdiam diri, pempengaruh berkenaan dilihat tidak melatah membalas komen tersebut sebaliknya mendoakan yang terbaik buat individu berkenaan.

Wah cantik bahasa kakak. Semoga perbuatan kakak di dunia ini sama cantik dengan pemakaian dan wajah akak.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-2-2024 06:07 PM | Show all posts
at this rate kan..rumah ppr dia tu buat studio jee..dia dah mampu beli rumah lain.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepaske nak buat loan dgn pekerjaan sebagai tiktoker?
Maaf ai bkn nak hina, sekadar bertanya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 26-2-2024 06:40 PM
Lepaske nak buat loan dgn pekerjaan sebagai tiktoker?
Maaf ai bkn nak hina, sekadar bertanya.

org2 keje freelance dpt payment sedebuk camni takdenya nak buat loan lagipun bkn reno satu  rumah dan utk sebeso itu bukan sampai ratus ribu pun.

***yg mengomen pun, ape kaitan la org tu reno umah dgn beli tudung. dah tau dia freehair, sibuk la aurat org. ingatkan org tak follow dah dia ni, ade lg yg ambil tau
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Lol ape kena mengena dgn tudung
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
die bkn retis la
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-2-2024 07:23 PM | Show all posts
Mmg skrg ni "influencer" pun dikira retis ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 07:43 PM | Show all posts
xtinkerbellx replied at 26-2-2024 07:18 PM
Lol ape kena mengena dgn tudung

org2 yg komen pasal tudung tu mmg selalu komen xder kena mengena pown.. kalo contoh ada seminar atau ada event talk ke apa pasal biodiversity alam, tp mungkin speaker atau emcee nyer free hair.. orang2 tu bukan focus kat topik yg dibincangkan.. dari awal smpai akhir event tu die akan tengok tang rambut

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-2-2024 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aurat sendiri x jaga.sibuk jaga aurat org.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
stania83 replied at 26-2-2024 06:07 PM
at this rate kan..rumah ppr dia tu buat studio jee..dia dah mampu beli rumah lain.

Boleh ke dok lagi rumah ppr kalau dah jadi owang kaye baru ni...?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak nak komen pasal tudung tapi muka sheols ni macam vibe2 muka zamaan 70an - 80an ... Masa i darjah 1 dulu ada cikgu macam sheols ni. Jenis rambut kejung lurus, pakai cekak rambut besar kaler sama dengan baju, handbag & kasut.. jenis air muka  straight forward & membosankan..tak tau nak describe cmaana...tapi gitulah tiap kali ku tengok muka dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 26-2-2024 07:17 PM
org2 keje freelance dpt payment sedebuk camni takdenya nak buat loan lagipun bkn reno satu  rumah  ...

Taklah. Ai bkn maksudkan reno rumah.
Maksud ai klu dia nak beli rumah lain,
Lepas ke loan tu?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak bile pulak minah ni jdi retis? Apesal tak masuk je kt bod influencer sana. Rojak habis bod ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa kene mengena reno rumah dgn pakai tudung ??
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
terpaling bagus sgt la tu yg komen tu pn
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
tt, nak kutip tacang pon plis la pakai otak.

minah ni bukan retis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-2-2024 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
@friedfishsoup kaka boleh tolong pindah masuk bod igfemes tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu aku malas nak baca comment kalau posting tu dari msia. Ramai pengomen2 bangang. Sampai aku pun speachless
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
skrg mmg dah x ada yg kawal ye kat forum ni, boleh main suka hati nak buka thread kat mna2..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2024 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah kecikkkkkk jer...tapi dah 2 kali renovate ...n asik tukar2 perabut. pastu kena putih estetek.
Lama2 bosan tengok.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Tun Mahathir dirawat di IJN kerana batuk
mojarean_XTun Mahathir dirawat di IJN kerana batuk
Views : 34211 Replies : 4
Ada pramugari dan pramugara terpaksa berkongsi bilik, termasuk ‘tidur’ bersama juruterbang..Video klip “Darkside Pramugari” cemarkan imej kru kabin – NUFAM.Akan buat laporan pulis
YgBenarAda pramugari dan pramugara terpaksa ber
Views : 56480 Replies : 146
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 33662 Replies : 97
Gambar iklan produknya pun.. Iklan Produk Wanita Keluaran Nilofa Guna Foto "Double-Meaning" Buat Ramai Kurang Senang
akido_kidoGambar iklan produknya pun.. Iklan Produ
Views : 57416 Replies : 398
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92065 Replies : 845
Konsert Qalam Noraniza Idris
Lulu_717Konsert Qalam Noraniza Idris
Views : 13565 Replies : 87
Nora Danish - Nedim Nazri Aziz Sah Bercerai | Lagi Update Berita - post #133
kakasotong2Nora Danish - Nedim Nazri Aziz Sah Berce
Views : 117652 Replies : 819
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 206268 Replies : 3740
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29489 Replies : 225
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 4445 Replies : 0

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 03:00 AM GMT+8 , Processed in 0.518797 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list