CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5768|Reply: 33

Mawla Amin Mula Pandai Cakap Melayu, Peminat Puji – "Subhanallah. Maula Genius, Kejap Je Dah Pandai Cakap Melayu"

[Copy link]
Post time 29-2-2024 12:54 PM | Show all posts |Read mode






Mawla Amin atau nama sebenarnya, Mohamed Amin Ouradji, yang mengaku bahawa mempunyai jalur keturunan ke-38 daripada Nabi Muhammad ini kini menjadi perhatian. Kekecohan berlaku selepas pendakwah bebas Caprice mendedahkan identiti sebenar Mawla.


Namun dalam video yang tersebar di TikTok, ternyata Mawla juga mencuri perhatian netizen kerana mampu menguasai Bahasa Melayu serta mendapat pujian daripada peminatnya. Biarpun dia mula fasih berbahasa Melayu dan mendapat pujian peminat, bayangan tuduhan menipu identitinya turut menyelubungi kisah perjalanan hidupnya.


Lihat video di bawah yang dikongsikan oleh pengguna TikTok @almustafa_publication





Di sebalik kontroversi yang melanda Mawla Amin, tidak dapat dinafikan dia mempunyai peminat setia yang memujinya. Namun, pujian ini kini diwarnai dengan ketidakpastian dan kecurigaan sejauh mana dakwaan ini.











Dipetik dari BH, kerajaan Maghribi mengesahkan Mawla bukan warga negara itu. Kementerian Luar Maghribi menjelaskan, lelaki itu juga tidak mempunyai hubungan dengan Sharif Idrissi di Maghribi atau mana-mana keturunan Nabi Muhammad di negara itu.


Tambah Kementerian Luar Maghribi, lagi Mawla disahkan dilahirkan di Algiers, Algeria pada 1984, sebelum berhijrah ke Perancis bersama keluarganya. Polis di Malaysia sedang memantau kegiatan Mawla Amin dan pengikutnya termasuk operasi sebuah madrasah di Selangor, di mana dia dikesan cuba menyebarkan ajarannya.


Sumber : Mawla AminMawla Muhammad Amin Al Idrisi Al Hasani / Murai.my
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Taksubers mmg mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 01:17 PM | Show all posts
siannye yg komen semua kepam2 yg berangan nak attention dia nih... takpe iols paham, iols kalau dpt attention manusia yg jadi dp iols ni pun iols excited gak
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 01:19 PM | Show all posts
Gilalah taksuber.

semoga takde org terdekat i dlm golongan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk takde pun si maula ni bagi ceramah agama. Dok asyik buat fashiun show and posing je tak habis2.

Kita hormat org sebab ilmu, bkn sbb dia hensem
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang kita senangnya terpengaruh..



Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-2-2024 01:24 PM | Show all posts
hari2 up citer mawla kentut faraj

tak boring ke kome2 uiii
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 01:37 PM | Show all posts
bangla/nepal/ rohingya pun fasih berbahasa melayu...tapi korang pandai sepi je..sebab drg x hensem, comot, kan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketaksuban dgn budaya outsourcing utk express masuk sorga

Bahlul
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan dah deported ke? Move on la msians.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 02:45 PM | Show all posts
kalau dia genius dia dah berpidato ckp BM tu
bukan takat selamat pagi
sihat???

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
geli nyeeeeeeee. bangla baru dok malaysia pn cpt fasih ckp melayu la. ape hebat nye mamat udang ni?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih kira.. taksub sangat sampai jadik b°d°..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam: bangla/nepal/ rohingya pun fas ...





Hanjirrr...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurangnya cerdik orang yg dok upkan dia ni. Selawat bnyk2...itu lebih baik lagi. Kalau ada rezeki dpt mimpikan Rasullullah
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 05:54 PM | Show all posts
critical thinking skill at all time low

gambar kat atas tu auto teringat komen poremer - ala2 pompuan nak jd jantan, i'm not a girl, not yet a man gituhhh kemain lg posing manja lentok. geli wooii
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2024 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
I'm so skeptical dgn Maula2 Habib2 ni semua...entah betul entah tidak... apa yg special pun taktaw... tngok muka pun hmmm malas la nk kata lebih2...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 06:59 PM | Show all posts
hawla...hawla... stakat 5 perkataan je aku pon boleh ckp dlm pelbagai bahasa dengan lancar lagi konpiden. berikut contoh2 nya.

arob: ana, ente, syukran syukra, haram, unta
cina: kanina, lancau, cibai, sohai, gong xi fat cai
keling: pundek, pandi, sapadek, tanik, aneh, teh tarik wonnek (sambil goyang kepala)
kantonis: ngo hou hou, sap sap sui, mo man tai, siu lam kungfu keng, hou hou yeh
jepun: nani, sumimasin, kimi ga sukida to saka bitai, sakura chan, ramen

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Habibi ya maulana lahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2024 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka scammer semua sama. Lebih kurang muka Tinder Swindler Tapi aku pelik si Salt Bae pun rupa camni gak. Adakah scammer juge?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 05:25 AM GMT+8 , Processed in 0.073037 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list