CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 27590|Reply: 63

[Tempatan] Maxis pulak dituduh ciplak “Allah”

  [Copy link]
Post time 10-4-2024 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Macam jd trend pulak!

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-4-2024 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2024 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi.Bengap betul melayu isley terpaling ni.
Suka timbulkan isu merepek.
Bila orng ckp negara taliban tau marah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2024 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila dia tulis.  Maxis pls standby you might be next...nampak sgt ni provokasi dari non muslim...kut ya pun tgkla yg stoking tu mmg nyata nk provok umat islam...tulis jelas ( ni bukan aku tuduh kk mart) tp ni lebih kepada yg letak kalimah tu pada stoking tu ...isu vern's tu mcm x brp jelas...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu logo Maxis dituduh cmtu..tapak tgn manusia pun smua ada bentuk tulisan Allah..abis smua nk kerat tgn masing-masing ka?
Bahlol betul yg buat isu ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
https://www.researchgate.net/profile/Mohammad-Hossain-55/publication/328540340/figure/fig1/AS:686028281090057@1540573296649/Schematic-diagram-of-the-bony-framework-of-human-hand-represent-the-Arabic-word-Allah-5.png

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-4-2024 09:33 AM | Show all posts
Maxis dah lama wujud sejak 1996 lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Selepas berpuluh tahun barulah umat melayu tersedar dengan logo maxis ni. Sebelum ni kurang cakna dengan logo. Boikot maxis.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-4-2024 09:46 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 11-4-2024 09:49 AM
batmana replied at 11-4-2024 07:44 AM
Klu logo Maxis dituduh cmtu..tapak tgn manusia pun smua ada bentuk tulisan Allah..abis smua nk kerat ...

semua bangsa ada jari n tapak tangan (kecuali kudung)

semua bangsa tu cine, yindia, mulayu, yehudy, ereb, suluk, bugis

ada yg muslim n ada yg non muslim

sama ada muslim or non muslim..

jari n tapak tangan tu ada yg pegang botol arak, terpegang najis, pegang tiket nombor ekor, pegang duet haram, pegang anu pasangan luar nikah..

soalan aku kat semua orang..

bolehkah jari n tapak tangan tu dibawak masuk ke dalam tandas?


coba kita semua pikir..

  




Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 09:51 AM | Show all posts

yg bangkitkan isu ni mgkn solat fardhu pon x cukup..

mcm PKP itu hari lah..

heboh pasal x bole solat jemaah kat Masjid

abih PKP

masjid kosong jugak mcm sblm PKP
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Org melayu ni kan terpaling islam defender. Benda tak de pun di pusingkan disengetkan diterbalikkan asal ada outline yg samar2 pun jadilah. Mulalah dah asah parang tunggu bunyi semboyan lah bagai padahal dia la terpaling boroi terpaling cholestrol terpaling rempit.  Arab tu bahasa dan tulisan dia pun x de nak heran mencari2 benda yg tak de sbb derang tau hukum fitnah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Boikot sana demand apology bagai tapi nak harapkan derang sendiri develop benda2 technology ke buka kilang kasut ke ni harem. Ujung2 makan gaji dgn syarikat non muslims juga. Tapi tu laennnn sbb katanya dah rezeki dia kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 10:19 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 11-4-2024 10:22 AM

masa PH perintah 2018 - 2020..

mainkan isu perkauman..

kes adib bomba, kes eksiden kat jalan raya

suasana tegang masa tu

antara punca gomen jatuh

kali ni plak kes Kalimah

mmg btol salah KK Mart

Director KK Mart pon sedang didakwa

aku mmg da x masuk KK Mart dah..

boikot diam2 sudah ler

takkan nak hukum semua non muslim atas perbuatan seorang non muslim

mana nak..

idup harmoni sesama berbilang bangsa atau sentiasa dlm suasana tegang?

saper yg akan dapat benefit jika suasana berbilang bangsa di Mesia x harmoni?

adakah geng2 penyakau n peresuah yg akan mendapat faedah jika gomen la ni jatuh dan depa plak naik?

lepas naik..

sambung balik sakau n resuah
geng2 ni ler menangguk di ayer keroh
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Boikot maxis... boikot keling... boikot anan....!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 11-4-2024 09:39 AM
Selepas berpuluh tahun barulah umat melayu tersedar dengan logo maxis ni. Sebelum ni kurang cakna de ...

Dalam hati Ananda Krishnan ada bulan
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah takde keje lain ke apa orang cenggini selain menghasut dan menimbulkan kegusaran awam?

Semoga PDRM carik sampai dapat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-4-2024 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
airfilterkotor replied at 11-4-2024 01:56 PM
Dah takde keje lain ke apa orang cenggini selain menghasut dan menimbulkan kegusaran awam?

Semoga P ...

Yang suka cari menda2  mcm ni pastu suka sebarkan saja menghasut  ni budak class belakang mostly.  Haritu tilawah katanya tak de sejak gomen pmx naik, kes kalimah pula sekarang tol free tuk peivate cars pun dia kata dulu raya non muslims semua class free katanya.  Bengong bertengkek2. Ada pulak yg percaya bulat2.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 09:45 PM | Show all posts
tak sama pun...imaginasi tinggi ke apa? ke lalok?
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2024 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Simbol virgo tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2024 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols tak pakai mexis.. best ka?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 06:02 AM GMT+8 , Processed in 0.094196 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list