CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 28744|Reply: 81

[Tempatan] Pelanggan Bawa Anjing Masuk Kedai, Netizen Puji Cara Staf Machines Kawal Situasi.Apakah yang telah berlaku?

  [Copy link]
Post time 15-4-2024 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 15-4-2024 01:04 AM

Seperti kita sedia maklum, pasar raya dan majoriti outlet dan kedai makan adalah kawasan no pets allowed (binatang peliharaan tidak dibenarkan) kecuali dibenarkan oleh pemilik premis.




Tular sebuah video di X tentang seorang pelanggan wanita yang dilihat tidak berpuas hati kerana dia tidak dibenarkan membawa masuk anjing peliharaannya bersama.

Kejadian tersebut yang berlaku di salah sebuah cawangan Machines mengundang komen pelbagai daripada netizen antaranya ada yang memuji cara staf Machines tersebut yang tenang dan sabar melayan karenah pelanggan wanita berkenaan

Majoriti netizen berkata sekiranya pelanggan tersebut warganegara Malaysia, dia sepatutnya tahu majoriti pasar raya tidak membenarkan haiwan peliharaan dibawa masuk bersama kerana atas faktor keselamatan dan kebersihan.

“Buatnya anjing tu kencing atas alatan elektronik, confirm owner akan berlepas tangan tak nak tanggungjawab. Sebab itu polisi macam ini dicipta,” tulis seorang pengguna X.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2024 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni kalau pet dia kencing ke, berak ke atas lantai mall bukannya owner yg cuci pun. Cleaner jugak yg kena sental tahik tu.

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 05:12 AM | Show all posts
Sesungguhnya degil...

Suruh aje pelanggan tu junjung atas kepala dia..kalau dikencing patut dia basah dulu

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 05:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi anjing tu comel!
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Hishhh dah 2024 ada lagi yg terlupa makan ubat utk otak
Karang malls buat mcm kat filipin tu
Nak masuk pintu ada scanner ada guard
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 06:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Hasil didikan SJK(C).
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-4-2024 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Mainland mali detected
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 07:45 AM | Show all posts
org tak paham bahasa mcmni susah..patut sendiri mau ingat lah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2024 08:11 AM | Show all posts


saya akan membincangkan permasalahan ini dan memberikan jalan penyelesaian tuntas
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:14 AM | Show all posts
Ada lagi manusia vongok mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:15 AM | Show all posts
"چ"... nak expect apa dia org ni... paling tersakiti...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:33 AM | Show all posts
caprutnya jalan2 kat mall bawak haiwan peliharaan persis feling2 jenjalan kat taman gitu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:39 AM | Show all posts
machine neh kedai hapa??kdai juai bulldozer ka camna??
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau bawa kucing comel mesti kena puji silap2 tolong dokong lagi. Melayu rasis dgn hanjeng. Takut berak kencing tu alasan ja mana ada anjing suka2 berak dalam mall. Kat US dorang siap bawa naik plane dalam hand luggage lagi
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 15-4-2024 08:48 AM
Kalau bawa kucing comel mesti kena puji silap2 tolong dokong lagi. Melayu rasis dgn hanjeng. Takut b ...

Bahlol nya ko..mana ada org bawa kucing dlm emachines...brgngan komputer dlm tu.tu polisi semua binatang dilarang bawa masukla...termasuk kucing anjing atau ko skali kalau berfikiran persis binatang rasic pada melayu Islam
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 15-4-2024 08:57 AM
Bahlol nya ko..mana ada org bawa kucing dlm emachines...brgngan komputer dlm tu.tu polisi semua bi ...

Amboi sentap.

Kan aku kata kalau. Belum cuba mana ko tau.

Ko tak nampak restoran melayu bersepah kucing memanjat sampai atas meja. Yang itu hygiene ka tak?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-4-2024 09:44 AM | Show all posts
first thing first....jangan kan kedai....masuk mall tu pun boleh ke? security guard yg committed terpaling tu maner?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aint at 15-4-2024 09:52 AM

anjing size tu, guna pet stroller la...

tak perlu nk dukung2...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 09:54 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 15-4-2024 09:08 AM
Amboi sentap.

Kan aku kata kalau. Belum cuba mana ko tau.

i guess tahap rasis you memang tinggi sampai stray cat dengan belaan pun tak tau beza..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2024 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 15-4-2024 08:33 AM
caprutnya jalan2 kat mall bawak haiwan peliharaan persis feling2 jenjalan kat taman gitu

Kalau itu taman gula2 dlm citer charlie and the chocolate factory, rasanya no pets allowed jua..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 08:24 AM GMT+8 , Processed in 0.521447 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list