CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5471|Reply: 52

[Tempatan] Raya haji pun dijangka sesak teruk

[Copy link]
Post time 17-4-2024 09:36 PM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 17-4-2024 09:38 PM

Selepas menempuh kesesakan trafik sehingga berbelas-belas jam ketika pulang semula ke ibu kota sempena Aidilfitri kali ini, adakah anda sanggup untuk mengharungi situasi sama sempena hari raya korban pada Jun ini?

Aidiladha kali ini juga dijangka berlaku kesesakan luar biasa apabila hari raya pertama korban dijadualkan pada 17 Jun iaitu Isnin, manakala hari raya kedua pula Selasa.

Hari raya pertama korban adalah cuti kelepasan am, manakala raya kedua berkemungkinan akan diberikan cuti umum dan sekolah pula mungkin mengambil cuti peristiwa,…


https://www.kosmo.com.my/2024/04/17/raya-haji-pun-dijangka-sesak-teruk/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-4-2024 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasibla berhijrah beramai2 ke negeri org..
Pastu bersesak2 kembali balik kampung
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan balik Kelantan! Air masih tiada!
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah punca kesesakan luar biasa ni sbb tempoh tol percuma yg pendek membuatkan ledakan kereta yg berganda sbb semuank tol percuma?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 17-4-2024 11:13 PM
Adakah punca kesesakan luar biasa ni sbb tempoh tol percuma yg pendek membuatkan ledakan kereta yg b ...

Semua dh mampu beli keta...keja di perantaun masyuk lebat, nk harap negeri sendiri idok le merasa
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2024 11:33 PM | Show all posts
sorry raya haji iols malas nak balik sebab serik jem lama sangat
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-4-2024 09:01 AM | Show all posts
aku kena balik ganu..ada kenduri...adoi la..skrg jgk aku tempah tiket flight
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:06 AM | Show all posts
jom la kita ramai2 raya di bandar..wujudkan suasana raya
takde le bersesak kat hiway berbelas jam
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 09:13 AM | Show all posts
Dah 7 tahun tak balik kmpg raya Korban ni. Syukur mak pun paham kita bertugas kat masjid untuk program korban.

lagipun tak lalu wehh cuti sekejap tapi buang masa kat highway je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:23 AM | Show all posts
Kesimpulan kalau cuti byk lagi sambunglah cuti Selasa ke atas...

Kalau tak maka Selasa naiklah ofis kerja mcm biasa
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Aii tak rasa raya haji ni ramai yg balik sbb raya haji tengah bulan..17&18hb Jun tu jatuh Isnin- Selasa. Sekolah pun xdak bg cuti tambahan mcm cuti raya posa. Yg balik pun myb yg raya dekat2 ja kot. Xkn laa yg dah hadap jem belas2 jam gigih lg nk balik beraya

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:39 AM | Show all posts
syarat sah beraya bukan kena balik kampung.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:49 AM | Show all posts
Pokcik kena balik Kelate jugak Raya Korban ni. Gerak Jumaat dan balik Rabu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 17-4-2024 11:13 PM
Adakah punca kesesakan luar biasa ni sbb tempoh tol percuma yg pendek membuatkan ledakan kereta yg b ...

Takkan lah sebab harga tol percuma yang cuma berapa sen je pun sanggup tunggu sampai last cuti..adoii. aku balik Klate hari Ahad, lengang macam bukan balik raya..lepastu naik KL raya kedua malam pun sama..memang nak elak jem..dan temujanji keluarga belah Selangor jugak..fuhhhhh idakla aku berfikiran last cuti baru naik KL
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:04 AM | Show all posts
tu dia dalam mengeluh kesah takdek duit..menggelupo jugak balik kampung setiap kali cuti..dekat KL x boleh beraya ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:07 AM | Show all posts
mcm first time balik beraya plak diorg nie...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2024 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 17-4-2024 11:13 PM
Adakah punca kesesakan luar biasa ni sbb tempoh tol percuma yg pendek membuatkan ledakan kereta yg b ...

Raya baru ni masa tol percuma tu clear je jln. Iols balik ari isnin 8hb tu mana ada jalan jem.Taktaula sbb pahang kot tak jem la sgt mcm alik kelate nun. Serupa hari biasa je. Awal kemain sampai sempat singgah sana sini sbb awal lg malas la duk lepak awal2 kat kg yg tgh gelombang haba tu.
Tp takdir tuhan bila iols sampai kg langit nampak mendung je tau2 ptg tu hujan
Mil kata tu la pestime hujan sejak last time hujan masa iols balik awal bulan lps.
Kiranya time iols blk kg je hujan turun walau sblm tu berminggu2 tak hujan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 18-4-2024 09:56 AM
Takkan lah sebab harga tol percuma yang cuma berapa sen je pun sanggup tunggu sampai last cuti..ad ...

Jumaat ngn sabtu je kan jem, sama la isnin pun tak jem. Heran time blk kg jem tak seteruk masa balik kl.
Haah ummah kelate tak perlukan sgt tol free tu sampai bentong je pun melainkan dorang nk lalu ikut LPT.

Iols masih tertanya knp time nk blk KL jem teruk padahal raya ke2 lagi org dh berpusu2 balik KL. Sampai isnin pun jem teruk lg kat highway karak tu.
Raya hj ni cuti 4 hari je nk tanak kena hadap lg la jem dah la tiap minggu highway karak tu jem org suka jln2 ke pahang sbb dkt kan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:30 AM | Show all posts
sejak bila pulak raya haji cuti 2 hari..
sehari yang biasa ni pun dah cukup..
nak cuti panjang, apply cuti tahunan tu..
jadah nak simpan cuti banyak-banyak..
bukan boleh bawak masuk kubur pun..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2024 10:34 AM | Show all posts
bertabahla semua
iols boleh tarik napas lega dh tahun ni sebab dh kerja di negeri kelahiran dan hanya perlu merentas desa utk balik kg

yg kesian belah2 pata timo.. siapa balik situ, mmg kena hadap jem
kita yg belah utara selatan ni ok lg, boleh la cuba gerak lepas jam 12 malam dan sebelum jam 5pagi.. pernah buat, mmg agak aman, kereta ada tp tak sesak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 06:21 AM GMT+8 , Processed in 0.078982 second(s), 55 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list