CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7135|Reply: 22

[Dunia] Israel, Ukraine serta Taiwan dapat habuan daripada "Polis Dunia"

  [Copy link]
Post time 21-4-2024 09:21 PM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 23-4-2024 08:38 PM

WASHINGTON: Dewan Perwakilan Amerika Syarikat (AS), semalam, meluluskan pakej perundangan bernilai AS$95 bilion (RM454 bilion) yang menyediakan bantuan keselamatan kepada Ukraine, Israel dan Taiwan.

Pakej itu yang mendapat sokongan luas merentasi dua parti akan dibawa ke Dewan Senat, yang meluluskan langkah sama kira-kira dua bulan lalu.

Pemimpin AS daripada Presiden Demokrat, Joe Biden, hingga ke Senator Republikan Senat, Mitch McConnell menggesa Speaker Dewan Republikan, Mike Johnson untuk mengemukakannya bagi undian.

Dewan Senat akan mula mempertimbangkan rang undang-undang (RUU) itu pada Selasa.

Kelulusan di peringkat akhir dijangka minggu depan, yang akan membuka jalan bagi Biden untuk menandatanganinya sebelum ia dikuatkuasakan sebagai satu undang-undang.

RUU itu menyediakan sebanyak AS$60.84 bilion (RM290 bilion) untuk menangani konflik di Ukraine, termasuk AS$23 bilion RM110 bilion) untuk menambah senjata, stok dan kemudahan AS.

Ia juga memperuntukkan AS$26 bilion (RM124 bilion) untuk Israel, termasuk AS$9.1 bilion (RM42 bilion) untuk keperluan kemanusiaan dan AS$8.12 bilion (RM38.8 bilion) untuk Indo-Pasifik, termasuk Taiwan.

Biden, yang menggesa Kongres sejak tahun lalu untuk meluluskan bantuan tambahan kepada Ukraine, berkata keperluan itu adalah mendesak apatah lagi kini Israel berdepan serangan dari Iran manakala Ukraine diancam pengeboman berterusan dari Russia.

Undian membabitkan pakej bantuan Ukraine adalah 311-112 yang mana 112 Republikan menentang undang-undang itu, dengan hanya 101 menyokong.

Sementara itu, wakil Republikan sayap kanan, Marjorie Taylor Greene yang mengutuk Johnson atas kelulusan pakej itu menjadi penentang utama terhadap bantuan ke atas Ukraine.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2024 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Just to feed their ego.

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 09:33 PM | Show all posts
US cetak duit mcm org giler...dunia masih sembah kpd US Dollar...negara2 Islam sembah US Dollar bermata satu dajjal ni

US Dollar is just toilet paper...dunia patut boikot habis-habisan
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Laa... ingatkan negara haram yahudi tu kaya dah. Masih menetek dengan Emrika lagi ghopernye.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 09:50 PM | Show all posts
lebih tepat, gengster dunia.... tak ikut telunjuk dia, kena tekan tindas sekat.. lawan cakap, dikira musuh bumi ni..

bumi ni dan bulan tu milik dia...apa2 dia buat, demi keamanan keselamatan.. kalau yang belah sana buat, sebab dorang nak jajah serang manipulasi etc.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 10:00 PM | Show all posts
amerika ni antara pengeksport terbesar dunia hal ehwal pornografi...wanita2 malaysia yg rajin berbogel online tu memang sembah amerika secara total
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-4-2024 03:49 AM | Show all posts
Somehow mereka juga berfikir, jika Amireka boleh support genocide, kenapa kami tidak boleh?? If we can't beat them, we join them konsepnya

Pening la kepala Bidin makin byk negara lemah mintak bantuan

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2024 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
The enemy of my enemy is my friend.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2024 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 21-4-2024 04:40 PM

Lobai rules amerika lagi doomsday... Perlu ikut prophecy depa... Tengok islam bukan how depa behave di barat tetapi negara islam seperti di iraq.. Afghanistan... Yemen... Iran... Etc... Yang support russia tunggu depa taste own medicine saja... Ingat orthodox bodoh ka...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2024 10:13 PM | Show all posts
Black money.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2024 10:31 PM | Show all posts
With that kind of money the possibilities are endless. Negara2 kecik ni tak payah nak acah2 hero sangat. Belajar dari Singapore, kaya kan diri sendiri ja. Kalau hidup pun miskin melalak lah sampai lebam ada siapa heran.

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 22-4-2024 08:38 AM
Lobai rules amerika lagi doomsday... Perlu ikut prophecy depa... Tengok islam bukan how depa behave  ...

Russia tu pun komunis tiba2 jadi halal. Ka ummah tanah air ni memang berjiwa komunis cuma tak nak mengaku ja

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 11:31 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 22-4-2024 10:31 PM
With that kind of money the possibilities are endless. Negara2 kecik ni tak payah nak acah2 hero san ...

singapore sembah amerika
amerika sembah israel

singapore cannot get rich without jewish support

singapore is the jews of the east
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 12:16 PM | Show all posts
Sibuk nak jadi polis dunia...negara sendiri tak terjaga.
Sy tengok LA tu pun dah semakin popular...dengan gelandangan, biz byk katup
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 22-4-2024 07:23 PM
Russia tu pun komunis tiba2 jadi halal. Ka ummah tanah air ni memang berjiwa komunis cuma tak nak  ...

Ummah sudah lama support communist... Since Vietnam war.... Sebab anti barat but real story MAYBE cekgu di school cerita tidak habis... Russia communist imperialis (soviet empire) ... Sama seperti ideology lobais totalitarian....ummah sokong russia untuk kembalikan soviet... Unfortunately former soviets ada yang sudah jadi nato members... Ada yang support ukraine join nato... So putin mimpi basah.... Mahu nuke and serang orang... Nanti rasa kan lobais tidak dengar cakap puting... Negara communist lain china and Vietnam communist cerdik sikit penting kan economy..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodo betul..dok perabih duit kat org lain..harap melingkup cepat negara terrorist ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2024 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 23-4-2024 03:57 AM

Minta lah nuke.... Depopulation conspirashit lobai seperti dreams come true .... Tetapi muslim tetap cari negara kapir untuk migrate.. Ter masuk kaki maki...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 23-4-2024 07:56 PM
Minta lah nuke.... Depopulation conspirashit lobai seperti dreams come true .... Tetapi muslim tetap ...

Dead beat husben ko dpt apa?

Kahkahkahkh
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
nw111 replied at 23-4-2024 07:52 PM
Bodo betul..dok perabih duit kat org lain..harap melingkup cepat negara terrorist ni

Dia tak le perabih duit kat 'org lain'. Org lain tu allies dia. Lagipun ni military aid, untuk beli weapons dr US suppliers gak.  Itu syaratnya. So pi mai pi mai tang tu jugak.

Yg aid kecil2 tak de la masuk news kan, ada lah juga sikit tuk Gaza, Sudan, haiti etc.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 23-4-2024 05:27 AM
manop replied at 23-4-2024 04:43 AM
Dead beat husben ko dpt apa?

Kahkahkahkh


. Ko dapat spit ptuikk!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 08:04 AM GMT+8 , Processed in 0.191458 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list