CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 19682|Reply: 49

[Tempatan] TMJ nafi jadi dalang insiden yang melanda negara ketika ini terutama membabitkan beberapa pemain bola sepak.

  [Copy link]
Post time 19-5-2024 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Pemangku Sultan Johor, Tunku Mahkota Ismail menyindir pihak tertentu yang mengaitkan dirinya dengan insiden yang melanda negara ketika ini terutama membabitkan beberapa pemain bola sepak.



Perkara itu diluahkan Tunku Mahkota Ismail yang juga pemilik Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) di laman Instagram, hari ini.

Sebaliknya, Tunku Mahkota Ismail menolak sekeras-kerasnya insiden itu dan menyeru semua pihak untuk bersatu hati melawan sebarang bentuk keganasan.

“Akhyar (Rashid) kena samun, Faisal (Halim) kena (simbah) asid, Safiq (Rahim) kereta kena pecah, Siti Nur Masyitah kena langgar kereta, semalam seorang lelaki dari Bagan Serai Perak ditangkap dan jumpa bom di rumah semalam, Balai Polis Ulu Tiram diserang lelaki bertopeng dan dua anggota polis ditembak.

“Semua ini kerja TMJ, FAM (Persatuan Bolasepak Malaysia), polis dan MFL (Liga Bolasepak Malaysia). Semua kes ini tiada kaitan dengan bola sepak, berlaku di luar kawasan stadium dan luar kawasan bola sepak.
Tetapi mari kita beramai ramai buat solidariti “stop violence in football”. #InisemuasalahTMJ,” tulis Tunku Mahkota Ismail.

Terdahulu, pelbagai spekulasi dimainkan pihak tidak bertanggungjawab susulan insiden Akhyar yang beraksi bersama pasukan Terengganu FC (TFC) disamun dan dipukul.

Malah, spekulasi terus dimainkan selepas insiden malang menimpa Faisal yang mana pemain Selangor FC berusia 26 tahun itu menjadi mangsa simbah asid di pusat beli belah, 5 Mei lalu.

Insiden membabitkan pemain bola sepak menimpa Safiq pula apabila pemain JDT itu diserang dengan cermin keretanya dipecahkan individu tidak dikenali. BH

TMJ nafi jadi dalang, seru semua pihak bersatu melawan keganasan

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2024 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok. Weols percaya.


Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dalang kes faisal halim mendapat balasan yg sepatutnya. Amin.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by B40tastePosh at 20-5-2024 12:52 AM

No comment.....tapi memang pelik..kenapa semua ni berlaku tiba2. Jenayah2 profile tinggi pulak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 12:55 AM | Show all posts
takda ke ummah terpaling ala2 brado kapak yang nak ulas dari kaca mata halus pasal isu ni? sesambil buat ayat macam tahu namun menten berahsia gituuu bajettttt
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by annehuda at 20-5-2024 07:09 PM

edited mampuih kalau berangkut pc sat gi ni
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-5-2024 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
I dont think so his antics could pull such a terrorism crime. I lebih percaya kalau ada orang nak pressure bapak Jamaica lebih kepada untuk Jamaica drop the case yang melanda council of elders. All the elderly tu dah rule Malaysia berzaman dari zaman makan ubi kayu, they are untouchable. Ni ko baru govern setahun dua dah nak sumbat mereka anak beranak dalam jail.
Talk to the hand jer la.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmmmm...



Yeah.. Yeah.. Ok

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Knp semua nk kaitkan dgn TMJ....

Teringat dulu kes prebet Adam....tak pasal² Almarhum Sultan Iskandar kena fitnah
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 08:01 AM | Show all posts
hyie replied at 20-5-2024 12:55 AM
takda ke ummah terpaling ala2 brado kapak yang nak ulas dari kaca mata halus pasal isu ni? sesambil  ...

ko tak hengat ke kes berangkut PC ... ko la ulas selalu mcm tahu sangat kan?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 08:50 AM | Show all posts
Kita boleh agak naratif binatang yang nak memburukkan nama Raja Melayu?  kita telah tahu sejarah menjatuhkan pihak2 berkenaan oleh musuh.  pelbagai cara licik dan hidden dilakukan. dan memakan masa yang lama.  

Daulat Tuanku.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 10:09 AM | Show all posts
annehuda replied at 20-5-2024 01:01 AM
Aku tak bleh la if one day dia ni naik jadi sultan johor pastu jadi agong plak tu. Rasa mcm mau je k ...

kalau ikut turn dan kitaran giliran tmj kena tunggu hampir 50thn lg utk smp giliran dia..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Tetiber rindukan peynok
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 11:01 AM | Show all posts
annehuda replied at 20-5-2024 01:01 AM
Aku tak bleh la if one day dia ni naik jadi sultan johor pastu jadi agong plak tu. Rasa mcm mau je k ...

tak sempat kot jadi agong, tapi taktau kot umur dia panjang
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 20-5-2024 12:55 AM
takda ke ummah terpaling ala2 brado kapak yang nak ulas dari kaca mata halus pasal isu ni? sesambil  ...

Maybe ada tp x berani. 1st ko kena paham dgn sapa ko akan berlawan. Hehe mmg x kan mng
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 03:31 PM | Show all posts
Rajin pulak dia melayan.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 03:35 PM | Show all posts
johan-adx replied at 20-5-2024 10:09 AM
kalau ikut turn dan kitaran giliran tmj kena tunggu hampir 50thn lg utk smp giliran dia..

45 to be exact. Kita cuma ada 9 raja ja. Tapi kalau ada yang bersara awal atau skip the turn, boleh juga jadi kurang dari itu. Unless umur bapa dia ni sangat panjang sampai 2 kali jumpa turn macam the late sultan kedah & pahang.

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 20-5-2024 01:05 AM
I dont think so his antics could pull such a terrorism crime. I lebih percaya kalau ada orang nak pr ...

elder mana pulak ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 04:00 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 20-5-2024 03:35 PM
45 to be exact. Kita cuma ada 9 raja ja. Tapi kalau ada yang bersara awal atau skip the turn, bole ...

yes 45 + 4thn lbh lg pemerintahan Johor yg br bermula..
jrg yg bersara awal kecuali mangkat dan kes luarbiasa letak jwtn mcm kelantan ituhari
lain dr tu biasa tempoh penuh pemerintahan
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
babyLON. replied at 20-5-2024 03:39 PM
elder mana pulak ni?

Kita punya politics Godfather. Kerala mari, chocolate caramel warna merah tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 193412 Replies : 4481
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23475 Replies : 151
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 8270 Replies : 83
MONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
royaldanishMONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
Views : 78368 Replies : 199
BROOKLYN 99
anony-mousBROOKLYN 99
Views : 5817 Replies : 20
ONLY MURDERS IN THE BUILDING
PrickfordONLY MURDERS IN THE BUILDING
Views : 6698 Replies : 27
STRANGER THINGS SEASON 2
farleoSTRANGER THINGS SEASON 2
Views : 29981 Replies : 48
GOOD GIRLS (NETFLIX)
adila39GOOD GIRLS (NETFLIX)
Views : 9921 Replies : 18
Sambal Village Park
delima.HSambal Village Park
Views : 1882 Replies : 13
Sambal village grocer
redr0seSambal village grocer
Views : 2002 Replies : 5

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 04:08 AM GMT+8 , Processed in 0.546423 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list