CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 13319|Reply: 49

[Dunia] Presiden Iran, Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran.Al Fatihah

  [Copy link]
Post time 20-5-2024 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
TEHRAN – Presiden Iran, Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran.



Menurut agensi berita Iran, IRINN dan Mehr News, tiada mangsa yang terselamat ditemui di lokasi nahas helikopter itu.

Reuters melaporkan, seorang pegawai kerajaan Iran memaklumkan bahawa helikopter yang hilang itu ditemui ‘terbakar sepenuhnya’.

Ketua Bulan Sabit Merah Iran berkata, helikopter membawa Presiden Iran, Ebrahim Raisi, telah ditemui tetapi keadaannya ‘tidak baik’.

“Helikopter itu telah ditemui. Sekarang, kami bergerak ke arah helikopter,” kata ketua Bulan Sabit Merah, Pirhossein Koolivand, sambil menambah ‘keadaan tidak baik’.

Laporan awal daripada pasukan mencari dan menyelamat menunjukkan bahawa semua penumpang di dalam helikopter itu, termasuk Raisi dan Menteri Luar Hossein Amir-Abdollahian terkorban dalam nahas itu.

Persatuan Bulan Sabit Merah Iran sebelum ini mengesahkan telah tiba di tapak nahas susulan dron milik Turki mengesan satu kawasan di Wilayah Azerbaijan Timur yang mengeluarkan haba.

Sejurus itu 73 pasukan termasuk unit anjing pengesan dikerah ke kawasan terbabit namun berdepan cuaca hujan dan kabus tebal.

Terdahulu, helikopter yang membawa Presiden dan Menteri Luar Iran itu dilaporkan terpaksa melakukan ‘pendaratan kecemasan’ di kawasan pergunungan di barat laut Iran.

Insiden itu berlaku pada Ahad di Hutan Dizmar antara bandar Varzaqan dan Jolfa di Wilayah Azerbaijan Timur ketika Raisi dalam perjalanan pulang dari satu majlis perasmian empangan bersama Presiden Azerbaijan, Ilham Aliyev.

Penduduk tempatan dilaporkan mendengar ‘bunyi kuat’ di wilayah berkenaan tidak lama selepas itu. – Awani

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak sebagai ummah gay nak kena sedih ke tak ni sissy?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalilah. Salam takziah.
Are jews satelite laser playing this?
Betul la intel Jack Poso predict that after this they will go after the leader selepas P.M Slovak kena tembak.

Your allies is my enemy.
Whatever to provoke WW3.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 20-5-2024 11:58 AM
Akak sebagai ummah gay nak kena sedih ke tak ni sissy?

Foreign minister yang ada rupa skit tu pun mati. Sis pookey tak sedih?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kpd rakyat iran
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 20-5-2024 12:17 PM
Foreign minister yang ada rupa skit tu pun mati. Sis pookey tak sedih?

Takde gambaq ka?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-5-2024 12:44 PM | Show all posts
Lain yang dido'a ummah satu dunia, lain pula yang jadi.

Takziah untuk keluarga.

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 12:45 PM | Show all posts
pooh~key replied at 20-5-2024 11:58 AM
Akak sebagai ummah gay nak kena sedih ke tak ni sissy?

Akak syi'ah?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 01:03 PM | Show all posts

Sis minat tak yang berjambang?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 20-5-2024 12:44 PM
Lain yang dido'a ummah satu dunia, lain pula yang jadi.

Takziah untuk keluarga.

You are witnessing a race between two superpowers who are trying to establish themselves as the worlds financial power.
The replacements is BRICS.

Nantikan sambil makan cinnabon.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 01:26 PM | Show all posts
Innalillah. Takziah kpd rakyat Iran
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 20-5-2024 01:03 PM
Sis minat tak yang berjambang?

Taste kaka poohkey anak hekan rupa kiut2.. atopon macho mcm tatum channing..

Ni kena tolak mentah2 kott..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Seorang Islam Syiah mazhab imam 12.

Bukan Islam..no Fatihah la..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 02:04 PM | Show all posts
pooh~key replied at 20-5-2024 11:58 AM
Akak sebagai ummah gay nak kena sedih ke tak ni sissy?

sebagai tanda kesedihan, masturbate lah
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 02:07 PM | Show all posts
slavehunter replied at 20-5-2024 01:14 PM
You are witnessing a race between two superpowers who are trying to establish themselves as the wo ...

OK, this is more believable than the crap theory that bintang pun boleh dicat (tidak merujuk pada sesiapa)

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 02:12 PM | Show all posts
Usia helikopter pon 50 tahun dah, terbang kat kawasan kabus teruk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2024 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
X Tau nk kata ape..sbb syiah... Iolss nak tau org berpengaruh di Iran kalo meninggal kebumi mcm mn .sbb Ade bc ade kebumi tegak mcm berdiri...dia org mandi jenazah mcm kita kn ke nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 20-5-2024 01:35 PM
Taste kaka poohkey anak hekan rupa kiut2.. atopon macho mcm tatum channing..

Ni kena tolak mentah ...

Oh maknanye sis pookey tu bapak ikan la yea ala ala chefwan kot. Okay noted.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
syiah kebumi mcmana?
i tgk yg ktntiktok yg heli mcm gegar gegar mcmtu..katanya momen twrakhir..lain je muka
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2024 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 20-5-2024 02:07 PM
OK, this is more believable than the crap theory that bintang pun boleh dicat (tidak merujuk pada  ...

Alhamdulillah...looks like you catching up my good vibe. I can see some positivity in your comment.

Tapi betul juga apa yang pengecat elaborate tu about De-dollarization, abandoning stocks and bonds. Cuma aku tak pandai elaborate dari segi finance. Aku pandai spend money jer.

So all these catastrophic events are related via intell.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 11:51 PM GMT+8 , Processed in 0.079407 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list