CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14643|Reply: 94

[Politik] Pesta Aloha di Terengganu wow, meriah!

  [Copy link]
Post time 22-5-2024 11:42 AM | Show all posts |Read mode
Edited by stingerkaypoh at 22-5-2024 10:15 PM

KUALA TERENGGANU – Pengurusan sebuah resort terkenal akan dipanggil kerajaan negeri Terengganu untuk memberi penjelasan berhubung penganjuran Pesta Aloha di Pulau Lang Tengah, Setiu pada kelmarin.

Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim Terengganu, Datuk Razali Idris berkata, tindakan tegas akan diambil sekiranya penganjuran parti pantai terbabit didapati benar-benar telah melanggar menyalahi Garis Panduan Hiburan, Persembahan Kebudayaan, Pelancongan dan Sukan Terengganu 2020.

“Kita mahu mendengar keterangan pengusaha resort persendirian itu terlebih dahulu sebelum mengambil apa-apa tindakan susulan.

“Sekiranya terdapat elemen kesalahan sama ada garis panduan hiburan dan kebudayaan serta kelulusan permit, kita akan bertindak,” katanya di sini hari ini.

Beliau mengulas penularan penganjuran Pesta Aloha di sebuah resort terkenal di Pulau Lang Tengah pada kelmarin yang kini tular di media sosial.

Pesta pantai itu mendapat kecaman netizen berikutan dakwaan kebanyakan pesertanya yang dikatakan dalam kalangan bukan Islam memakai pakaian mencolok mata.

Razali berkata, siasatan berhubung penganjuran Pesta Aloha terbabit akan turut melibatkan Majlis Bandaraya Kuala Terengganu dan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Terengganu.

Tambah beliau, orang ramai yang mempunyai bukti kesalahan penganjuran parti di Pulau Lang Tengah terbabit.

“Jika ada bukti kesalahan atau orang Islam turut terlibat menyertai parti (Aloha) itu, salurkan segera kepada pihak berkuasa untuk membantu siasatan,” katanya. – KOSMO! ONLINE

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-5-2024 12:23 PM | Show all posts
Edited by stingerkaypoh at 22-5-2024 09:56 PM


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 01:35 PM | Show all posts
mu nak hiburey ko nok isele ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak bila menjadi kesalahan dari segi undang2 rakyat Malaysia khususnya org Islam di Malaysia tak boleh berhibur?
Ikut depa la nak join disco train ka, pulau ka. Itu dosa peribadi mereka. Tak libatkan mana2 wang rakyat.
Ini siap nak siasat org2 Islam yg join. Nak charge atas akta apa?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Nampaknya kali ini walanon kempunan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Most pantai and pulau kat Terengganu ni cantik. I suka Terengganu and kopok goreng n kopok lekor. I personally think rugi tak buat party or enhance the beauty of Terengganu. Kenapa takde jet ski sebab nak jaga Coral and hidupan penyu kita. We have to respect that.
I also respect dengan custom dan cultural budaya mereka and Pas ruler.

Kita pergi Thailand jer la kalau nak beach party.
Atau pergi jer la Finn Bali tu.
No complaint.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-5-2024 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Relax....jangan termakan sentiments.

Most owner resort kat Pulau Redang or Pulau Lang tengah ni Chinese yea, ofcoz buat party bukan kesalahan. Owner resort or chalet melayu kat Pulau Perhentian.

Kalau ada party kat area Terengganu or Kelantan check dulu siapa owner tempat tu. Dont jump to conclude salahkan PAS.

Anyway why I didnt get the invite to this Aloha party?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ooo kat pulau ke??? iols ingatkan kat tgh2 bando nun

kat pulau nun apa je yg takde??? every year kot ada benda2 camni cuma viral dgn tak je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 12:58 PM | Show all posts
party yg dibuat secara private apesal pulak tak boleh. merapu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
wow meriah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 02:06 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 22-5-2024 02:07 PM
slavehunter replied at 22-5-2024 12:35 PM
Relax....jangan termakan sentiments.

Most owner resort kat Pulau Redang or Pulau Lang tengah ni  ...

ni kat Ganu

so, jgn ler salahkan PAS...

tapi

kalo Pesta ni kat Selangor

mmg PH salah..





Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 22-5-2024 02:06 PM
ni kat Ganu

so, jgn ler salahkan PAS...

Itu emosi pengundi jer......
Secara reality nye pesta ker festival or party ni semua sejak zaman dulu, baik zaman Najib BN, Pak lah or madey. Cant deny the fact that memang untuk jana economy utk festival ni semua, kalau tak macam mana sponsor tu semua nak berkembang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ni ape yg chegu bard cakap

--------------------

Disko Bergerak KTMB
-Mendapat Kebenaran KTMB
-KTMB milik Kementerian Kewangan
-Menteri Kewangan adalah PMX
-Lepas insiden, KTMB kata penganjur patuh syarat dan tak kata nak hentikan

Aloha Party
-Milik resort swasta
-Tanpa permit dan kebenaran
-Kerajaan Negeri akan panggil pemilik resort dan ambil tindakan

Takkan perbezaan mudah ni pun waliwat waliwati tak faham?

Boleh pulak dia kata Kerajaan Negeri Terengganu pun buat, jadi tak salah KTMB buat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan bogel terus.


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kerunai replied at 22-5-2024 01:35 PM
mu nak hiburey ko nok isele ?

Demo owner tu bukan islam.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by terma2nkondisi2 at 22-5-2024 03:50 PM

kelakar sungguh walanon2 bersungguh2 menyerlahkan kebongokan masing2 cuba sedaya upaya utk mempertahankan puak politik yg disanjungi

akal fikiran walanon2 terlalu bongok bagaikan diliwat sifat taksub politik yg terlalu tebal dlm diri mereka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
kepada walanon2.. kalau kepala benak korang tu diliwat oleh sifat taksub politik melampau sehingga menjadi terlalu bongok, korang usaha la utk lawan sifat taksub dlm diri korang tu drpd terus rakus meliwat kepala benak korang

tapi yg peliknya.. walanon2 merelakan sahaja kepala benak mereka terus diliwat dgn rakus oleh sifat taksub politik mereka.. mendesah2 dan bergelora rasa keseronokan mereka apabila terus diliwat tu

aku pun pelik dgn walanon2 ni, kena liwat pun rasa seronok ke??
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
pasni dtg acik2 porem tripleid, alesandra, apoo komen dlm tred ni bagaikan ingin memberitahu kepada semua "oohh lihatlah aku rasa seronok pabila kepala benakku diliwat ketaksuban politik dlm diriku" spt walanon2 lain yg dah komen dlm tred ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak macam gambar bebudak. Entah2 parti suka2 aje kot ye pun
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Panjang lebar huraian demi mempertahankan ajaran pah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
pah ke pas? cakap la bebetul
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 02:13 AM GMT+8 , Processed in 0.212051 second(s), 54 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list