CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6748|Reply: 49

[Tempatan] Polis siasat Chef Wan kaitkan gaun Aishwarya Rai dengan Thaipusam

[Copy link]
Post time 28-5-2024 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Polis mengesahkan Chef Wan sedang disiasat Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) JSJ Bukit Aman berhubung satu hantaran di media sosial yang bersifat perkauman membabitkan bintang Aishwarya Rai. - Gambar fail/BERNAMA

KUALA LUMPUR: Polis mengesahkan Chef selebriti terkenal, Chef Wan sedang disiasat Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman berhubung satu hantaran di media sosial yang bersifat perkauman membabitkan bintang tersohor, Aishwarya Rai.

Dalam komen tersebut, Chef Wan atau nama sebenarnya Datuk Redzuawan Ismail secara berseloroh berkata, gaun yang dipakai bekas ratu cantik di karpet merah di Festival Filem Cannes itu seperti membawa kavadi ke upacara Thaipusam di Batu Caves.

Bercakap kepada Astro AWANI, Ketua Polis Daerah Sentul Asisten Komisioner Ahmad Sukarno Mohd Zahari memaklumkan, pihaknya menerima satu laporan berhubung kes itu.


"Bagaimanapun kes ini diserahkan kepada USJT kerana melibatkan 3R iaitu agama, kaum dan raja," katanya di sini, pada Isnin.

Chef Wan dalam komennya secara berseloroh berkata, gaun yang dipakai Aiswarya Rai itu seperti membawa kavadi ke upacara Thaipusam. - Foto IG Namaste Bollywood

Chef Wan dalam komennya secara berseloroh berkata, gaun yang dipakai Aiswarya Rai itu seperti membawa kavadi ke upacara Thaipusam. - Foto IG Namaste Bollywood

Ahmad Sukarno turut mengingatkan orang ramai supaya tidak menyentuh isu 3R di mana-mana platform kerana ia boleh menggugat keselamatan dan ketenteraman awam pelbagai kaum di Malaysia.
Komen Chef Wan itu mencetuskan kecaman daripada netizen yang menyifatkan kenyataan itu sebagai bersikap perkauman dan tidak mengambarkan identiti seorang yang terkenal.

Ia adalah reaksi kepada video Aiswarya Rai di Festival Filem Cannes yang dikongski pemilik akaun Instagram Namaste Bollywood berserta kapsyen First thought that comes to mind.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-5-2024 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Minta maaf je setel laaa
Aritu kat group fius(group pilem2 tamil)
Ada gambar poster pilem bahubali tu
Hero tu mcm angkat batu menda tah
Ada org komen dia kata sekali pandang nampak mcm gambar pikul puting gergasi.
Sbb mmg rupa mcm puting baby laa batu tu rujuk gambo.

Sorang india komen marah2 katanya dia dah ss
komen mamat tu sbb dikira hina agama dia.
Btw tu batu apa? Loceng kuil ke apa?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 05:30 PM | Show all posts
terlebih bergurau ke DCW?

tapi..
sensitif juga belah sana tu ya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2024 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Paiya replied at 28-5-2024 05:30 PM
terlebih bergurau ke DCW?

tapi..

Dorang mmg senstif lah uols. Even pelawak kumar singapore ckp dorang ni mmg sensitif dan x reti nk berlawak sgt. Tp chep one ni dh sentuh isu 3R. Mmg layaklah dikecam
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Cer kita tgok yg ni lps ke masuk dalam?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-5-2024 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by makita at 28-5-2024 05:37 PM
Acik2kepam replied at 28-5-2024 05:21 PM
Minta maaf je setel laaa
Aritu kat group fius(group pilem2 tamil)
Ada gambar poster pilem bahubali t ...


Meols nampak batu ni mcm penutup serum yg titis-titis tu.

Btw chepone ni pnh sound pendapat org yg dia tak setuju kat fb. Seingat meols masa kes tudung bawal harga ratus ribu tu. Pdhal komen2 tu harmoni je tiba2 chepone ni komen n sembur je kata busuk hati dengki bla bla bla.

Kes baju kavadi ni kali ni org2 yg x setuju sampai report polis mmg chepone dah jumpa gang sentap mcm dia.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik2kepam replied at 28-5-2024 05:21 PM
Minta maaf je setel laaa
Aritu kat group fius(group pilem2 tamil)
Ada gambar poster pilem bahubali t ...

ni sivalingam kan??? batu ni lah jugak yg hritu org agama hindu kata ada dalam kaabah.... ade yg kepoh bru ni pnceramah india tu bising tu pasal batu sivalingam ni.lah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2024 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lightheaded67 at 28-5-2024 05:46 PM

oh ye, acik cepone dah kenapa?? kita yg tak urban ni pon reti tgk baju tu fefeeling pikok
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik2kepam replied at 28-5-2024 05:21 PM
Minta maaf je setel laaa
Aritu kat group fius(group pilem2 tamil)
Ada gambar poster pilem bahubali t ...

Batu tu Shiva lingam atau juga dipanggil Shiva linga atau shivling. Dia melambangkan tuhan Shiva dan juga melambangkan phallus yang berperanan dalam creation.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tu laaa gatai tgn sgt nak komen
elok la tu disiasat, sama je peel dia pun kan main sensitif bila org komen tak kene dgn tekak dan2 block tp tak la over sampai report bagai
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman sekarang zaman political correctness, wokeness dsb, dah tak macam dulu orang masih boleh bergurau topik sensitif tanpa niat jahat dan semua pihak terima sebagai good clean fun. Mungkin manusia punya sense compass tu dah berubah arah dan apa yang dianggap zaman dulu sebagai good sense yang boleh bezakan gurauan tanpa menghina dengan statement menghina tu dah berlalu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 28-5-2024 05:32 PM
Dorang mmg senstif lah uols. Even pelawak kumar singapore ckp dorang ni mmg sensitif dan x reti nk ...

Ada juga nampak komen ni kat Twitter. Ada orang (Melayu) tanya kenapa diaorang sensitif dan ramai yang masuk hentam orang tu balik suruh cermin diri tengok siapa lebih sensitif, sambil tunjuk pelbagai contoh stokin kalimah, arak Timah, nampak lambang salib merata2 di tingkap di bumbung, sekat orang lain guna kalimah2 tertentu dan banyak lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yg buat laporan polis? Aishwarya Rai?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Goodluckdontcry at 28-5-2024 06:04 PM

Den xberminat dgn komen ceptothewen chepwen...tp Aishwarya Rai...mmm hilang sudah lawanya...walau xminat die berlakon sbb mcm kontrol jer..tp sedapla juga tgk kecantikkannya...tp skrg...betulla.. kecantikkan xkan kekal selamanya walau gigih ko nak maintain...

Tp klu yg mmg asal lawa, sekurangnya adalah tersisa juga kecantikkan dia selagi die xberlebihan merosakkan diri..tp klu yg below par, mmmm sedey....sbb tu je la rupa ko dr akil baligh smp tua bangka.. tp klu ko buat plastic surgery, tgkla pula hasil dia... kehkehkeh

Utk org mcm den yg muka commonwealth pun, redha dan terima seadanyalah smp den kekojolan... kehkehkeh
.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 28-5-2024 05:55 PM
Ada juga nampak komen ni kat Twitter. Ada orang (Melayu) tanya kenapa diaorang sensitif dan ramai  ...

Dah backfired nampak nya...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-5-2024 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 28-5-2024 05:36 PM
Meols nampak batu ni mcm penutup serum yg titis-titis tu.

Btw chepone ni pnh sound pendapat org y ...


Sesuai lah utk cep one yg terpaling multiracial tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah anak saudara yg tido di ruang tamu masa raya tepuk tangan?


Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap tak aktifkan semula sel2 kanser cepwan.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2024 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 28-5-2024 05:55 PM
Ada juga nampak komen ni kat Twitter. Ada orang (Melayu) tanya kenapa diaorang sensitif dan ramai  ...

Isu2 akidah tu iols fahamlah nape melayu sensitif.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 10:57 PM GMT+8 , Processed in 0.076515 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list